Отидете към основна версия

17 735 93

С атентат и преврат не става. На Бойко му остана Конституцията

  • атентат-
  • преврат-
  • конституция-
  • бойко борисов

Гаврата с мислещите българи продължава

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не съдете сурово г-н Борисов, че посяга на Конституцията. От немай-къде го прави. Ако беше разиграл атентат срещу себе си, нямаше да му повярват. Нали веднъж вече го "поръчва" Ахмед Доган. Пък и като познаваме хората му, току-виж станат отличници точно по приятелски огън. Ако пък беше разиграл опит за преврат, неговите можеха и да променят сценария в движение и да го изритат при хората от палатките. Един Томислав Дончев примерно, който редува блажено примирение и внезапна агресия в изказа. Същият, сочен за интелектуалния пик на ГЕРБ, още не може да приеме, че Борисов посочи "Майката на нацията" вместо него за президентските избори. Сега Томислав щеше да е президент, а Фейсбук-активистите щяха да анализират постовете и тоалетите на съпругата му.

Ми, това му остана на Борисов - Конституцията.

Отпускарят главен прокурор изненадващо се активира покрай трагедията в каварненското село и на свой ред реши да припомни, че прокуратурата отдавна е предложила законодателни мерки за дрифтенето. Нямаше как и Гешев да ползва намалението покрай конституцията. Тя си е за Бойко. При случая в селото пък май се оказа, че не ставало дума точно за дрифтене и Гешев ще трябва да плюнчи молива за друга стратегия, с която да доказва непреодолимата нужда на народа точно от него. Иначе, признавам, един Закон за дрифтенето щеше да изстреля Гешев, ако не в Космоса, то поне в долните слоеве на стратосферата.

Няма пречка пред машинното гласуване, заявиха бодро от ГЕРБ и ЦИК. По въпроса не се прави абсолютно нищо, но проблеми няма. Тази сутрин говорителят на ЦИК изглеждаше на екрана като човек, подложил се неуспешно на експериментално лечение, докато Мая Манолова играеше нахъсано познатата си вербална ръченица. Ами просто да кажат, че машинното гласуване е осигурено, защото...Дани Кирилов би съчинил това: "Всеки може да гласува машинно, носейки в избирателната секция ъглошлайф, бормашина или друга преносима техника. При по-тежките машини - струг, банциг, абрихт, фреза, циркуляр - може да се гласува от къщи или от работилницата".

Щом този човек пише новата ни Конституция, от която никой няма нужда, защо да не преформулираме и смисъла на машинното гласуване...

Не зная дали скоро сте минавали под арката на Александровска болница в София. Това вероятно е единственото лечебно заведение в Европа, което работи разрушено. И падащите му тавани са нещо толкова нормално, колкото кукуригането на селски петел в 4 сутринта. Как точно неговият директор направиха министър на здравеопазването?! Мистерия, казваше Васа Ганчева. Всъщност, Бойко беше одобрил една дама за здравен министър на някакъв разклон. Далеч преди Пешо Ваксината да взриви гилдията и населението с пръстовите отпечатъци.

След Кирил Ананиев ролята може с лекота да поеме и Валери Божинов. Като задължително вметне, разбира се, че това му е била детската мечта.

Дали и кога ще си отиде Борисов не е ясно. Ясно е само, че гаврата с мислещите българи продължава.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 192 гласа.

Свързани новини