Last news in Fakti

19 Август, 2020 07:48 2 778 48

Нинова: Предложенията на ГЕРБ са опасни за държавността

  • нинова-
  • конституция-
  • бсп-
  • герб

Председателят на БСП организира среща на депутати от 7-то Велико народно събрание, написали и подписали Конституцията на България

Нинова: Предложенията на ГЕРБ са опасни за държавността - 1
Снимка: БГНЕС

"Организирам среща на депутати от 7-то Велико народно събрание, написали и подписали Конституцията на България".

Това написа председателят на БСП Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук.

"Предложението на ГЕРБ за свикване на ВНС и промени в Конституцията са опасни за държавността. Има печални случаи в българската политическа история, когато закон се е променял за един човек. Сега обаче се прави опит самата Конституция да се промени, за да гарантира политическото оцеляване на един човек. Това е недопустимо", продължава Нинова.

"Обществото ни узря за необходимостта от промяна на модела на управление, но предложението на ГЕРБ не е промяна, а подмяна на изконната воля на народа за правова, демократична и социална държава. Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентараната група вече излязохме с решение – няма да участваме в разговори с ГЕРБ за ВНС и промяна в Конституцията", категоричен е председателят на БСП.

"Обръщам се към всички, които милеят за справедливост, свобода, мир, хуманизъм и правов ред, да се обединим и мобилизираме цялата професионална и обществена енергия.

Започвам организиране на среща с авторитетни, юристи, професори - депутати от БСП в 7-то ВНС пряко участвали в написването и приемането на Конституцията на РБ.

Техният авторитет и висок професионализъм са необходими на България и днес, за да спрем разрушаването на държавността", завършва Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 24 Отговор
    В черно много и отива на Импексова.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    32 19 Отговор
    ПРАВА СИ НИНОВА, ИЗЛИЗАЙТЕ НА ПРОТЕСТИ!! ОСТАВКАТА ИМ ТРЯБВА ДА В ВЗЕМЕМ!!!

    Коментиран от #41

  • 4 ха ха

    19 21 Отговор
    има ри нещо, на което да не е готова в името на преизбирането си?

    Коментиран от #48

  • 5 Майна

    35 19 Отговор
    БАН ИСКАТ ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ И ГЕШЕВ!!! РЕСПЕКТ КЪМ ТЯХ!!!

    Коментиран от #9

  • 6 Майна

    30 17 Отговор
    ВРЕМЕТО НЕ Е ЗА КОНСТИТУЦИЯ А ЗА РЕВОЛЮЦИЯ!
  • 7 КОЛЬО СРЕЩУ ПРОТЕСТЯ

    19 27 Отговор
    КОГА ЩЕ Я ВИДИМ В ЗАТВОРА ТАЗИ ДЕМАГОЖКА И ЛЪЖКИНЯ ЗАРАДИ ИМПЕКСИТЕ И ДРУГИТЕ И ДОКАЗАНИ КРАЖБИ,А КУРНЕЛО НИНОВА,МНОГО СИ НАХАЛНА И МИСЛИШ,ЧЕ ЩЕ СЕ ОТКАЧИШ ,ЗА ТОВА ИСКАТЕ ОСТАВКА НА ГЕШЕВ,ДА ТИ СЕ РАЗМИНЕ,АМА НЯМА ДА ДОПУСНЕМ,КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ РЕЕШ НАХАЛНО ,ТОЛКОВА ПО-ДЪЛБОКО ТИ ВЛИЗА,ЗА ТОВА ЧЕ НИ НАХЕНДРИ НЕВМЕНЯЕМИЯ пРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ,ЩЕ СИ ПОЛУЧИШ ЗАСЛУЖЕНОТО ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ПРЕДАТЕЛСТВО.
  • 8 Сделано в СССР

    23 10 Отговор
    ДС цирк на БКП1 ! Ами внесете подписка на всички (80) депутати в парламента, че сте против нова Конституция и се обезсмисля напъна на БКП2, на които са им нужни 161 гласа . Хайде да видим колко сте единни и искрени. Май и вие тупате топката докато приключи Руски поток и се стартира Белене.
  • 9 Истината

    18 20 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Не случайно бивш финансов министър ги нарече феодални старци,недаващи път на младите и талантливи българи.Питам:Какво направиха тия старци от БАН за тия 10 години.Едно голямо НИЩО?!

    Коментиран от #15

  • 10 Айсотир

    18 11 Отговор
    Няма по опасно от комунистите, както и да се наричат. 👎💩👹
  • 11 Неучуден

    20 18 Отговор
    Абе кaк така стана и как тoлкoвa време, мeceци и 10 гoдини нямaшe никакви прoтecти и ГЕРБ не бяха опасни за държавността, А напротив, зaщoтo нaрoдa виждaшe и oцeнявaшe направеното и постигнатото и от кaквa кoрупция, прecтъпнocт, инфлaции и грaбeжи на БСП, зaвaри и от къде тръгнa Бoриcoв, за да стабилизира държавата с успешна външна политика и успя да cъздaдe eднo пo дoбрo мяcтo и cигурнocт зa живoт като пoвиши дoхoдитe на хората в държaвaтa и кaк така ... хoп изведнъж , caмo зa 1-2 мeceцa стана най лошият човек в държавата от внушенията и фaлшивитe кoмпрoмaти на добре заплaтeни от мафията журнaлиcти и от уплашените от подготвяните им разследвания пoлитици и крадци бизнесмени, които заедно пoдeхa в един глас злocтнa кaмпaния с измислени протести cрeщу нeгo, Чe виж, той бил най кoрумпирaния и най крaдливия прeмиeр ,зaтoвa сега той и Гешев трябвaлo веднага, ама веднага дa cи пoдaдадат ocтaвките, защото знаят че при назначаването на един служебен кабинет от президента, ще могат отново да заметат следите си и да излезнат от мътната вода още по сухи...!!!

    Коментиран от #17, #37

  • 12 демаскираха се вече

    20 18 Отговор
    Г-жа Нинова е опасна за държавата - до каквото се докосне, го съсипва - последен пример е състоянието на БСП!
  • 13 Кarosel

    18 19 Отговор
    Давай плюнчи се Корнело, че ти остава малко политически живот! Лъжкинята на България, обеща че ще си подаде оставката и излъга!

    Борисов три пъти обещава и три пъти си я подава!!
  • 14 хайде де

    16 12 Отговор
    КОМУНИСТ = ТЕРОРИСТ! ЦЯЛАТА НИ ИСТОРИЯ ГО ДОКАЗВА, КАКТО И ЧЕ ДОСЕГА НЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ САМИ НИТО ЕДНИ ИЗБОРИ!
  • 15 Ку-ку

    14 8 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Така е! А им повишиха и бюджета, заплати, други привилегии и едно голямо НИЩО!!!! Хрантутници и безполезни "старци", които само искат....

    Коментиран от #20

  • 16 3333

    17 13 Отговор
    Боже, пази България! Борисов и неговата корумпирана партия да пишат нова конституция! Ще ни вкарат в национална катастрофа!И малкото българи , които са останали ще избягат в чужбина! А може би точно това цели Борисов? Да остане и да властва с мафиотите вечно!

    Коментиран от #32

  • 17 Даааа

    12 11 Отговор

    До коментар #11 от "Неучуден":

    Правилно.... Но шепа продажници решиха, че ние всички, които работим здраво и наистина виждаме подобренията ще се поддадем на провокациите и ще им се "вържем" на компроматите и лъжите.... ДА АМА НЕ.... Напук на "социолозите", спонсорирани този път от Черепа, Цецо мусака и други олигарси, Бойко ще спечели абсолютно мнозинство в следващия парламент, за да могат да довършат започнатото..... А именно да вкарат там всички, които ограбиха България последните 30 години.... За това е големият вой и срещу Гешев, но ние сме с вас и не сме малко. Това, че не сме излезли да изметем тази пасмина, която тормози работещите хора да пътуват свободни по пътищата не означава, че ще ги търпим още много време..... Но идват и изборите, тогава ще се види кой, кой е....
  • 18 цербер

    7 5 Отговор
    Нинова: Предложенията на ГЕРБ са опасни за държавността. ОПАСНИ СА ЗА ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРИТЕ,КОРНИ!ПРЕДСЕДАТЕЛКЕ.
  • 19 ОПАСНА

    14 8 Отговор
    ЗА ДЪРЖАВАТА Е ДРУГАРКАТА НИНОВА
  • 20 Нищо неразбиращ

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ку-ку":

    Е чак пък нищо! Ами хората от БАН откриха че ако бръкнеш в контакта може да те хване ток ,естествено ако си го платил.П.П. ако са ти останали пари след като си платил всичко друго в тази грабителска "държава ".
  • 21 123

    12 9 Отговор
    Всички Болшевики са излезнали и се хвърлят пред амбразурата за да спасяват Парията майка БСП.Нова или променена частично конституция особенно часта за независими съд и прокуратура въобще не им харесва на червените бандити.Сегашната конституция е писана от болшевики за благо на болшевики. В страната има е центъра на сила/власт-законодателна-НС-издаваща закони/Изпълнителна-Правителство-налагаща законите на страната/Съдебна които трябва да са независими една от друга.Главния прокурор на страната се избира на не партиини избори и е отговорен пред министър председателя.
  • 22 В ПАНДИЗА МУТРО

    11 10 Отговор
    НИНОВА , УСПОКОЙ СЕ , НАРОДА ИСКА БОЙКО ДА СИ ПЛАТИ СКЪПО ЗА ИЗДЕВАТЕЛСТВОТО ДА НИ УПРАВЛЯВА И НИКОЙ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ТОВА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ
  • 23 ЩО СА В БСП

    15 0 Отговор
    НИНОВААА , А ГЕРГОВ ПИРИНСКИ И СТАНИШЕВ НЕ СА ЛИ ОПАСНИ , СЪЩО КОЛКОТО И МУТРАТА ?
  • 24 Аха

    8 11 Отговор
    Троловете, герберасти, наизлезнали бързо. Браво на Нинова за позицията! Оставка и затвор за мутрите от гроб!
  • 25 Го4о

    8 3 Отговор
    Къща на кокошкО ти вече не си пЪрцадател на БСП
  • 26 Го4о

    10 5 Отговор
    КЪШ МА кокошкоО
  • 27 На червената олигархична

    8 2 Отговор
    Държавност, може. След техните управления, държавата все я няма, от тях акъл, айде нема нужда.Техният интерес не се покрива с държавния
  • 28 Кой68

    8 1 Отговор
    Само кой и как го казва !!!
  • 29 Румен

    8 5 Отговор
    Говорим за мафия в БГ , а не за комунисти. Млади хора които нищо не знаят за комунизма.Комунизъм никога не е имало .Ама чул от баща си, който е учил до техникум и дотам. Това че едно време са ни карали да не бъдем с дълга коса, да не ходим по чужбина,да работим и да плащаме членски внос към косомола не е комунизам. Това е диктатура за която се борим да я няма днес.Сега палачинката я обърнаха такива продажници като Бойко, Цвъки, Пеевски, Доган и други който са се родили с червени вратовръски от време оно. А време оно е Руското ни тоталитарно мафиотско завоевание. Няма комунисти и недейте говорете за тях

    Коментиран от #30, #34

  • 30 Сделано в СССР

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Румен":

    Много сте прав, но този начин на разделение се налага от столетия. Не може да се изчисти с вълшебна пръчица. Така се анатемосват цели групи и съсловия, макар, че всички са хора и при всички има почтени и морални, и такива с липсата на всякакъв морал. Затова ни делят на русофил-рософоби, десни-леви, комунист-демократи , християни-мюсолмани .... Винаги може да намериш един неморален в дадена група и да заклеймиш всички в нея - "мани го бе, тоя е комунист", "Мани го бе, този е русофоб", "Мани го бе, тоя е рязана карабина - извиква "националиста" . Поздравления за коментара !
  • 31 Пенсионер

    13 6 Отговор
    Точно пък тая крадла да говори за държавност, си е върха на наглостта.
  • 32 перничанин

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "3333":

    Не богохулствай! Бог знае от кого да ни пази. Комунистите (БСП) нали бяхте атеисти. Лъжа повторена сто пъти, пак си е ЛЪЖА. Боко може да пише нова конституция само и единствено , ако вкара във ВНС 201 депутата. Този рефрен (явно написан ви от Черепа и др. мутри) , че Боко можи да пише конституция е ЛЪЖА (това е думата за неистина)
  • 33 мдаааа

    5 2 Отговор
    Печален факт е,че в ГЕРБ се подвизават повече бивши комсомолски секретари членове на БКП отколкото в БСП.Печален факт е,че избирателите на ГЕРБ са с леви убеждения....Затова и сме в най-печалните статистики в европа и в света.
  • 34 Руменчо, наричай ги както искаш

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Румен":

    Комунисти-червени-мафия-олигарси червени-социалисти-червени говеда, имат много имена, но са едни и същи.Не бъди непоръбен
  • 35 лъчо

    2 2 Отговор
    Много прост човек е другарката Курнелия и пилота.Обещали са на всичките криминални типове и олигарси да махнат господин Борисов да не им пречи на кражбите.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 чичо

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Неучуден":

    Отговора е в това което си написал за Борисов,а то е точно и вярно.Червените начело с престъпника Радев,осъзнаха,че избори нормално няма как да спечелят,затова опитват с преврат.
  • 38 Хаджиментов

    3 2 Отговор
    Крушевската мадам Лъжа е по-вредна!
  • 39 КОКО ДРИЛО

    1 1 Отговор
    НЕ САМО ЗА ВАЗИ - БЕСПАРИТЕ ......ВИЕ СТЕ ВЪН ОТ ИГРАТА - ЧЕРВЕН КАРТОН - ЗА ВАЗИ - КРАЙ .......
  • 40 Лъжлата

    2 1 Отговор
    Върнете откраднатите пари на пенсионерите, субсидията надзета за партията.
  • 41 И тя е патерица

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    размазва пространството.
  • 42 Наблюдаващ

    2 2 Отговор
    На кого размахваш тоя мазен пръст,, марш от тука подлога руска. Импийчмант.
  • 43 Работник.

    1 2 Отговор
    Никога вече кумонизъм ! Забрана със закон. Импийчмант.
  • 44 ПРЕСТЪПНИЦИИИИ

    1 0 Отговор
    ГЕРГОВ , ПИРИНСКИ , СТАНИШЕФ И ДОБРЕВ ДОКАТО СА ТАМ НЕ ЧАКАЙТЕ ДА КРАДЕТЕ ОТ ВЛАСТОВА ПОЗИЦИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЛЪЖЦИ .... ЩЕ ЯДЕТЕ ОГРИЗКИТЕ ОТ ГЕРБ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ЩЕ ГИ БЛАГОСЛАВЯТЕ , А НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ РАДЕВ НЯМА ДА ВИ ПРАТИ И ВСИЧКИТЕ МУТРЕНСКИ ПАРТИИ В ЗАТВОРИТЕ ! АКО НЕ Е ТОЙ ДРУГ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НО Е КРАЙНО ВРЕМЕ !
  • 45 КОКО ДРИЛО

    0 1 Отговор
    НИНОВА Е ВАЛАТ - НЯМА ПАРИ КРАЙ С ПАРТИЯТА .........
  • 46 ГЕРБАДЖИЯ

    1 0 Отговор
    този път Нинова е права поздрави
  • 47 СусБе

    0 1 Отговор
    Червена бабке и за тебе има килийка в ЦСЗ - не скачай и се не дърляй толкова!
  • 48 Иван Гарелов

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    Cтрeмeжитe нa ГEРБ в мoмeнтa ca към вeрcия нa eднa гoлямa бъдeщa кoaлиция c БCП, твърди журнaлиcтът Ивaн Гaрeлoв в интeрвю зa "Труд". Тoй ce пoзoвaвa нa уcлужливи coциoлoгичecки прoучвaния, кoитo пoкaзвaт cпaд нa ГEРБ и дocтигaнeтo ѝ дoри дo пaритeт в прoцeнтитe c БCП.

    Дългoгoдишният журнaлиcт пocoчвa, чe имeннo „зaтoвa упрaвлявaщитe oтдeлят тoлкoвa внимaниe и прoпaгaндни и вcякaкви други уcилия към избoрa нa лидeр в БCП“. Cпoрeд Гaрeлoв „гoлямaтa кoaлиция“ c БCП, иcкaнa oт ГEРБ мoжe дa имa, aкo бъдe прeмaхнaтa „нeпрeoдoлимaтa прeчкa, нaрeчeнa Кoрнeлия Нинoвa“.

    „Eднa тaкaвa кoaлиция би гaрaнтирaлa нa ГEРБ oщe eдин cпoкoeн мaндaт. Бoриcoв мoжe дa нe e прeмиeр, нo щe дърпa кoнцитe нa упрaвлeниeтo. Тeзи cмeтки мoгaт лecнo дa ce cрутят, aкo нa бял cвят ce пoявят изcлeдвaния, cпoрeд кoитo БCП вeчe изпрeвaрвa ГEРБ, мaкaр и c мaлкo. Лoгикaтa нa движeниeтo нa дoceгaшнитe рeзултaти вoди дo тaкъв извoд. Тoвa вeчe cривa нaпълнo упoритo нaлaгaнитe клишeтa, чe „нямa aлтeрнaтивa“, „БCП cи oтивa“, „Кoрнeлия Нинoвa прoвaля пaртиятa“, кoмeнтирa oщe Гaрeлoв.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове