Отидете към основна версия

4 127 24

Отечествен фронт ли?

  • политика-
  • българия-
  • димо казасов

Ами ако този Отечествен фронт поиска сриване на МОЧА?

Ивайло Михайлов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Откакто научих буквите, историята ми е любимо четиво, а в последствие, като пораснах , и май единствено хоби. Не се срамувам от това, че научих за първи път преди 1989 истината за Жоро Тарабата от един тогавашен мой тийнейджърски приятел,студент по История във Великотърновския, а сега печално известен с торбичка Била политик, но темата ми е историята.

Всъщност на 20 и две-три години за първи път друг мой приятел, светла Му памет, ми даде автобиографията на Димо Казасов. Прочетох я на един дъх, а после още два-три пъти я препрочетох.

Не осъзнавах дори, какво съм прочел. Все още се лутах в дълбините на човешките взаимоотношения, в историческия аспект на едно или друго поведение. А Димо Казасов е истински лидер в лупингите на политическото превъплащаване. От Министър на пропагандата при преврата на 9 юни 1923, до министър в ОФ Правителството на Кимион Георгиев на 9 септември 1944!!!

Разбира се, по-късно вече разбрах какво е било при така наречената „Соболева акция”, същия Жоро Тарабата иска да се присъединим към Тристранния пакт – има позив с МОЛБА до Царя…

После за две-три години след 1944 изведнъж възниква „македонска” нация, и насилствено се налага в Пиринско… Ама минават и тези години, и се възвръща българщината в тази област, а след 1991 вече дори искаме това да стане и във Вардарска (актуално наречена „Северна”) Македония…

Сега вече, с посребрели коси, без да го търся дори, ми изниква в съзнанието исторически как възниква и се окопава във властта такова мерзко лице с нарицателно име Тиква. Жалко Българи, повтаряме исторически грешки.

Но днес, вече 66 дни, за първи път в Новата ни история, се борим като един, за да поправим грешките, и да потърсим правилния път. Не е леко да го намерим, не е лек и самия път. НО.. има основни принципи, зад които всички Граждани, и още по-важно политическите сили, които днес ще се борят за представителство на същите тези Граждани, да застанат. А те са простички – честни избори, пълна прозрачност и обществен контрол на управлението. И ако всички са съгласни да подпишат такова споразумение, и да го изпълняват, дали ще се нарекат Отечествен фронт, щото името национален фронт за спасение на България вече е много зле заето, същото е и с граждани за европейско развитие…или Фронт Димо Казасов… името не ражда, не формира и не поддържа Принципите!

Та мисълта ми е, важното е този нов Отечествен фронт да вкара МОЧА, Альошата и комунистическата свастика от т.н. нов Парламент в София в Музея на комунизЪма, И нека Младите хора на Площада да решават своето Бъдеще.

Ивайло Михайлов

Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.

Свързани новини