Last news in Fakti

13 Септември, 2020 14:21 4 109 24

Отечествен фронт ли?

  • политика-
  • българия-
  • димо казасов

Ами ако този Отечествен фронт поиска сриване на МОЧА?

Отечествен фронт ли? - 1
Ивайло Михайлов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Откакто научих буквите, историята ми е любимо четиво, а в последствие, като пораснах , и май единствено хоби. Не се срамувам от това, че научих за първи път преди 1989 истината за Жоро Тарабата от един тогавашен мой тийнейджърски приятел,студент по История във Великотърновския, а сега печално известен с торбичка Била политик, но темата ми е историята.

Всъщност на 20 и две-три години за първи път друг мой приятел, светла Му памет, ми даде автобиографията на Димо Казасов. Прочетох я на един дъх, а после още два-три пъти я препрочетох.

Не осъзнавах дори, какво съм прочел. Все още се лутах в дълбините на човешките взаимоотношения, в историческия аспект на едно или друго поведение. А Димо Казасов е истински лидер в лупингите на политическото превъплащаване. От Министър на пропагандата при преврата на 9 юни 1923, до министър в ОФ Правителството на Кимион Георгиев на 9 септември 1944!!!

Разбира се, по-късно вече разбрах какво е било при така наречената „Соболева акция”, същия Жоро Тарабата иска да се присъединим към Тристранния пакт – има позив с МОЛБА до Царя…

После за две-три години след 1944 изведнъж възниква „македонска” нация, и насилствено се налага в Пиринско… Ама минават и тези години, и се възвръща българщината в тази област, а след 1991 вече дори искаме това да стане и във Вардарска (актуално наречена „Северна”) Македония…

Сега вече, с посребрели коси, без да го търся дори, ми изниква в съзнанието исторически как възниква и се окопава във властта такова мерзко лице с нарицателно име Тиква. Жалко Българи, повтаряме исторически грешки.

Но днес, вече 66 дни, за първи път в Новата ни история, се борим като един, за да поправим грешките, и да потърсим правилния път. Не е леко да го намерим, не е лек и самия път. НО.. има основни принципи, зад които всички Граждани, и още по-важно политическите сили, които днес ще се борят за представителство на същите тези Граждани, да застанат. А те са простички – честни избори, пълна прозрачност и обществен контрол на управлението. И ако всички са съгласни да подпишат такова споразумение, и да го изпълняват, дали ще се нарекат Отечествен фронт, щото името национален фронт за спасение на България вече е много зле заето, същото е и с граждани за европейско развитие…или Фронт Димо Казасов… името не ражда, не формира и не поддържа Принципите!

Та мисълта ми е, важното е този нов Отечествен фронт да вкара МОЧА, Альошата и комунистическата свастика от т.н. нов Парламент в София в Музея на комунизЪма, И нека Младите хора на Площада да решават своето Бъдеще.

Ивайло Михайлов


Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 44 Отговор
    Единствената дясна партия на площада е нашата ДБ.Само тя може да получи подкрепа от Европа.А без Европа никой няма да се задържи на власт.

    Коментиран от #5, #8, #23, #24

  • 2 Анализаторр

    8 17 Отговор
    Амин! Поддържам!
  • 3 Матей

    9 11 Отговор
    О-Фе,ново издание,навява неприятни мисли,може да се измисли нещо съвременно като Народна съпротива или Национален съпротивителен фронт.Някой ще каже ,не е ли прекалено,за някой може би,за други ще е недостатъчно.Така че,да се придържаме към златната среда.
  • 4 Скука

    22 12 Отговор
    Толкова приказки за да си дойдем накрая на думата- бутането на някакви паметници.

    Коментиран от #17

  • 5 Емил

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кое и е дясното на ДБ?! Иван Костов - школник от академията на ГРУ в Киев или Бойкикев?! ДБ е най-дясната русофилистична партия, т.е. най-дървения камък!!!
  • 6 Отечествен Фронт

    15 20 Отговор
    Разсъжденията на Зельо. Жоро Тарабата само най ниско интелигентните наричат патриота Георги Димитров! Соросоидни инсинуации Георги Димитров който се изсмя на нацистите 1933г в Лайпциг искал присъединяване към тристранния пакт гагагага хахаха палячо!

    Коментиран от #13

  • 7 ААХАХАА ПОРЕДНАТА СЛОВЕСТНА

    13 15 Отговор
    ДИ'АРИЯ ОТ ДЖЕН'ДЪР -СОРОСПИИТЕ!
    АВЕ... ЛЬО'ЛЬО, ..НЕ МЛАДИТЕ А...БАШ КОМУНЯГИТЕ И СОРОСПИИТЕ... ОПИ'КАВАТ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА!
    ВИЖ.. ДЕ'БИЛА,ЛУПИ,МАВ, УРИНИРАЩИЯ ВЪВ ФОНТАНИТЕ, ХИТЛЕРА, ЕСЕМЕСА, БАБИКЯНКА, АДЖИГЕЙНОВ, МИНЕТКОВ, БОЙКИКИН,РАДКА ДЪЛБОКАТА,АЛКОХОЛИЧКАТА ИНДЖОВА, ВСЕ... ДОКАЗАНИ ХОМО-СБЪР'КАНЯЦИ И АГЕНТИ ОТ ДС- НА БКП,.. МАЛО'УМНИКО ПАСИВЕН
  • 8 Отеца

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти си само едно заблудено чадо
  • 9 Емил

    12 5 Отговор
    В стари мехове ново вино не се налива! Анти руски промени с ОФ?! Някой има нужда от психиатър!
  • 10 този

    12 7 Отговор
    ех ивайло с тази мазна и противна мутра като я гледам и без да те познавам ми изниква в съзнанието колко си прост и ограничен алабаш и на 70 да станеш същият гьонсорат ще си
  • 11 no name no face no number

    12 3 Отговор
    Със сигурност трябва да дойде ново време, което няма нищо общо с актуалният капитализъм
  • 12 ke da

    10 0 Отговор
    Има много свободни варианти за име , ако се помисли внимателно , НО точно пък име от комунистическата ни история никога не ще приема и особено съм резервиран към думата фронт! Няма да се само избиваме я! Прозрачна система на управление и контрол с този "народ" - наистина ми звучи като илюзия ! Но може пък да се пробва! Най сигурното е , че самият народ трябва да се промени - тогава автоматично и политиците му ще се променят!!!
  • 13 СЪВЕТСКИЯТ ГРАЖДАНИН(Отказал Българското

    19 10 Отговор

    До коментар #6 от "Отечествен Фронт":

    ЖОРО ТАРАБАТА Е ДОКАЗАН...БЪЛГАРОМРАЗЕЦ, ТЕРОРИСТ,ПИРОМАН И ИМПОТЕНТЕН АЛКОХОЛИК!!!
    ТОЙ , ЗАЕДНО С ЧЕРВЕНИТЕ ЕНИЧАРИ И РУСОРОБИ ОТ БКП,...СЪЗДАДОХА..ТАКА НАРЕЧЕНАТА.."МАКЕДОНИЯ' СЪС СРПСКИЯ ПЕ"ДАЛ ..ТИТО, ПО НАРЕЖДАНЕ ОТ МОСКВА!

    Коментиран от #20

  • 14 Вуйчо

    10 3 Отговор
    Абе къде е Батко? Техните го търсят да го бият!

    Коментиран от #16

  • 15 Създавам партия

    4 4 Отговор
    Демократична Единна България! Заповядайте!
  • 16 БАЦЕ БАЦИЛА

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Вуйчо":

    Ей там подпира една П.Кърджалийска Будка
  • 17 сащисан

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Скука":

    Точно, но забележи,само за съветските паметници- не убили нито един българин, а за този на американските летци- избили хиляди МИРНИ български граждани- нито дума.
  • 18 пройчо

    3 6 Отговор
    димо казасов,Георги Димитров,боко тиквата,каракачанов.....та да си дойде на думата за паметниците !?...посребряла му главата седесарска...ама не е поумнала
  • 19 Вие шумците

    11 7 Отговор
    Комунистите полудяват като чуят за бутане на болшевишки паметници. Няма как, ще трябва да бъдат вежливо преместени в музей, защото голяма част от българите са против комунистическите паметници. Не може един паметник да разделя народа на две.
  • 20 Бесен Язовец

    6 7 Отговор

    До коментар #13 от "СЪВЕТСКИЯТ ГРАЖДАНИН(Отказал Българското":

    А знаеш ли, че Стамболов- Сатрапа лови Батемберг с едно турче на калъп и сваля каиша и почва да налага. Западните покрайнини са дадени по силата на Ньойския договор от 1919 г и СССР и Югославия нямат право да го нарушават след 1945 г какво искате соросоиди от Г. Димитров след 1945 по отношение на Западните покрайнини?
  • 21 Комуниста

    8 9 Отговор
    Седесарски продажнически юижитурки нямате право да съдите Георги Димитров не можете да му стъпките на малкия пръс по патриотизъм и държавничесто! Научил е немски в затвора сам и сам се е защитавал в Германия!
  • 22 гост

    4 4 Отговор
    Г-н Михайлов бъдете поне исторически коректен. В правителството на Александър Цанков Димо Казасов /тогава от БРСДП/ е бил министър на железниците, а на 9.09.1944 г. като "независим" става министър на пропагандата. За това, че Казасов е най-големия политически ветропоказател сте прав. Пав сте и за едно политическо лице, което сутрин казва едно, на обяд друго, а вечер се отрича и от двете.
  • 23 Нали тъй

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ДБ е русофилска комунистическа партия. Най-верният съюзник на БСП. Протестите под ръководството на Р. Радев го доказаха.
  • 24 Лозенец

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ЗАКОНЪТ ДА ВЛЕЗЕ В СОФИЯ. ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ (СВЪРЗАНИ С МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРКИ) КАРАМБОЛИ ВЪВ ВЛАСТТА ЩЕ БЪДЕ ТРУДНО, НО ЗАКОНЪТ ( М. ЛАЛОВ) ТРЯБВА ДА ПОЕМЕ СОФИЯ, А В СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДЧЕТА СЪДИИ И ПОЛИЦИЯ С УВЕЛИЧЕНИ ПЪЛНОМОЩИЯ ДА ВЪЗСТАНОВЯТ ВЪРХОВЕНСТВОТО МУ. ЛОЕНАТА ТОПКА ДА СЕ МАХА И ДА СЕ СЪЗДАДЕ НАЦИОНАЛНА ГВАРДИЯ, ПОДЧИНЕНА НА ПРЕЗИДЕНТА.