Отидете към основна версия

2 786 9

Едно време изнасяхме революция за Африка, а сега олигархия за ЕС

  • олигархия-
  • тец-
  • ковачки-
  • горене боклуци

ТЕЦ "Бобов дол" ще съди италианска телевизия за репортаж за вноса и горенето на боклуци

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Владислав Панев във "Фейсбук"

Едно време изнасяхме революция към развиващите се страни. Сега изнасяме олигархичен модел към Западна Европа, не че в Италия той съвсем отсъства, но вече ги бием в тяхната игра.

ТЕЦ "Бобов дол" ще съди италианска телевизия за репортаж за вноса и горенето на боклуци там. Това се случвало миналата година, вече не било актуално, а журналистите го представяли все едно е сега. И така нататък.

Миналото лято разкрих схемите за внос на отпадъци от Италия и горенето им в ТЕЦ, консултирани от Ковачки чрез снимки на разтоварване на ТИР-ове в Гълъбово. Впоследствие заедно с "Биволъ" и zovnews.com снимахме с дрон и боклуците в Перник и Бобов дол.

Затова и Ковачки заведе дело срещу мен за 10 000 лева за клевета. В България сме свикнали крадецът да вика "Дръжте крадеца". Сега и в чужбина ще научат за този модел.

Прозрачността е това, от което власт и олигархия се страхуват най-много. Затова поддържат сайтове за дезинформация. За да може хората да се объркат и да не могат да отсеят зърното от плявата. И в крайна сметка да махнат с ръка и да си кажат "Всички са маскари".

Не ми е работа да водя войни с олигарси и не искам да го правя. Ако искаме да живеем в нормална държава обаче, някой трябва да се опълчи. Хубавото е, че ставаме все повече. А с модерните технологии - дронове, google maps и тн, малко неща могат да останат скрити. Това дава надежда за успех и за постигане на българската мечта!

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.

Свързани новини