Отидете към основна версия

6 662 42

Подценяваме какво всъщност каза Ердоган: Не пипайте Борисов, аз съм зад него

  • реджеп ердоган-
  • румяна ченалова-
  • дпс-
  • ахмед доган

Адвокат Румяна Ченалова тълкува думите на турския държавен глава на конференцията на ДПС като: "Български турци, идват избори и ДПС е верният избор"

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Струва ми се, че подценяваме една реална опасност. Знаем какво каза Ердоган преди дни на конференцията на ДПС.Това включване, освен че е безпрецедентно е и много показателно. Има въпроси на които трябва да си отговорим и обобщението на отговорите никак няма да ни хареса.

1.Кога го каза?
Преди избори, точно както го направи преди изборите в България през 2017г.
Тогава коментира избирателните права на българските турци и обвини България в нарушаване принципите на правовата държава и демокрацията. Той, който унищожи безапелационно противниците си, хвърли ги в затвори, наруши човешките им и граждански права...

2.На кого го каза?
На турското малцинство, което утре ще застане пред урните.
На Европа, която го приема като "приятеля на Борисов".Ердоган вече е приятеля и на ДПС, с която доскоро нямаше такива отношения.
На противниците на Борисов и всички партии, които утре ще конкурират ДПС в изборите.

3.ЗАЩО го каза?
Едва ли е от любов и грижа към турското малцинство.
Не е и идейна подкрепа на политиките на ДПС и лидера ѝ.
Чрез мястото, времето и съдържанието на изявлението си, Ердоган заяви за пореден път , че за него е важно кой и как управлява България.
Дали е без значение, че изявлението му беше новина N 1 в турската преса, а Анадолската държавна агенция определи България като бивша турска провинция, в която днес ДПС има 26 представители в парламента.

4.КАКВО всъщност каза?
Не пипайте Борисов, аз съм зад него.
Български турци, идват избори и ДПС е верният избор.

По този начин Ердоган определи лицата и структурите, които подкрепя в България, а защо не и с които вече има отношения.Елементарно е да се мисли, че включването му в конференцията на ДПС е спонтанно и че съдържанието на изявлението не е добре обмислено и дори предварително съгласувано.
Изглежда като коалиция...много опасна коалиция.
И понеже обръщението идва точно преди избори е добре да се помисли срещу кого и какво е насочена.

Лицата, от които зависят изборите са президента, ЦИК и комисиите по места, наблюдателите, застъпниците, представителите на партии.
Единствен от всички български институции, президентът каза "Мутри вън!" и посочи Борисов и управлението му като вредоносни за България.Точно президента е най- големият враг на Борисов, който не може да бъде подценяван защото е институция с международен авторитет и възможности.
ГЕРБ поиска оставката на президента.ДПС също.Защо?

През 2017г. президентът безкомпромисно отговори на нападките на Ердоган - "Няма да позволим да ни учите на демокрация!"
Какво ли си говорят " приятелите Ердоган и Борисов под " шипковия храст."..И срещу кого..
А отскоро ДПС се включи в групата.
"Враговете на нашите приятели са и наши врагове, нали?

Имперските амбиции за възстановяването на Османската империя / а защо не и чрез участие и контрол в управлението...на първо време/, страховете и решимостта да се остане във властта на всяка цена са в състояние да генерират обща воля и действия срещу общите врагове.Най- значимият от тях е президента, номиниран от БСП, което ГЕРБ няма да забрави.Евентуалният му втори мандат е опасен за Борисов и той ще направи всичко възможно за да го осуети.

Първата крачка са изборите за парламент.Запазвайки властта за следващите 4 години, Борисов / с ДПС/ ще контролира отново всички механизми за въздействие и влияние - от силовите структури до медиите.И ще " сложи" свой президент.Така всичко ще е спокойно ...като тиня под мъртви води.Безопасно.Убийствено.
Коалиции.Предателства.Смърт.
Не е зле да се замислим.
Кой ще ни управлява.
На каква цена.
Ще я има ли БЪЛГАРИЯ....

Автор: Румяна Ченалова

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 59 гласа.

Свързани новини