Last news in Fakti

18 Декември, 2020 16:20 6 658 42

Подценяваме какво всъщност каза Ердоган: Не пипайте Борисов, аз съм зад него

  • реджеп ердоган-
  • румяна ченалова-
  • дпс-
  • ахмед доган

Адвокат Румяна Ченалова тълкува думите на турския държавен глава на конференцията на ДПС като: "Български турци, идват избори и ДПС е верният избор"

Подценяваме какво всъщност каза Ердоган: Не пипайте Борисов, аз съм зад него - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Струва ми се, че подценяваме една реална опасност. Знаем какво каза Ердоган преди дни на конференцията на ДПС.Това включване, освен че е безпрецедентно е и много показателно. Има въпроси на които трябва да си отговорим и обобщението на отговорите никак няма да ни хареса.

1.Кога го каза?
Преди избори, точно както го направи преди изборите в България през 2017г.
Тогава коментира избирателните права на българските турци и обвини България в нарушаване принципите на правовата държава и демокрацията. Той, който унищожи безапелационно противниците си, хвърли ги в затвори, наруши човешките им и граждански права...

2.На кого го каза?
На турското малцинство, което утре ще застане пред урните.
На Европа, която го приема като "приятеля на Борисов".Ердоган вече е приятеля и на ДПС, с която доскоро нямаше такива отношения.
На противниците на Борисов и всички партии, които утре ще конкурират ДПС в изборите.

3.ЗАЩО го каза?
Едва ли е от любов и грижа към турското малцинство.
Не е и идейна подкрепа на политиките на ДПС и лидера ѝ.
Чрез мястото, времето и съдържанието на изявлението си, Ердоган заяви за пореден път , че за него е важно кой и как управлява България.
Дали е без значение, че изявлението му беше новина N 1 в турската преса, а Анадолската държавна агенция определи България като бивша турска провинция, в която днес ДПС има 26 представители в парламента.

4.КАКВО всъщност каза?
Не пипайте Борисов, аз съм зад него.
Български турци, идват избори и ДПС е верният избор.

По този начин Ердоган определи лицата и структурите, които подкрепя в България, а защо не и с които вече има отношения.Елементарно е да се мисли, че включването му в конференцията на ДПС е спонтанно и че съдържанието на изявлението не е добре обмислено и дори предварително съгласувано.
Изглежда като коалиция...много опасна коалиция.
И понеже обръщението идва точно преди избори е добре да се помисли срещу кого и какво е насочена.

Лицата, от които зависят изборите са президента, ЦИК и комисиите по места, наблюдателите, застъпниците, представителите на партии.
Единствен от всички български институции, президентът каза "Мутри вън!" и посочи Борисов и управлението му като вредоносни за България.Точно президента е най- големият враг на Борисов, който не може да бъде подценяван защото е институция с международен авторитет и възможности.
ГЕРБ поиска оставката на президента.ДПС също.Защо?

През 2017г. президентът безкомпромисно отговори на нападките на Ердоган - "Няма да позволим да ни учите на демокрация!"
Какво ли си говорят " приятелите Ердоган и Борисов под " шипковия храст."..И срещу кого..
А отскоро ДПС се включи в групата.
"Враговете на нашите приятели са и наши врагове, нали?

Имперските амбиции за възстановяването на Османската империя / а защо не и чрез участие и контрол в управлението...на първо време/, страховете и решимостта да се остане във властта на всяка цена са в състояние да генерират обща воля и действия срещу общите врагове.Най- значимият от тях е президента, номиниран от БСП, което ГЕРБ няма да забрави.Евентуалният му втори мандат е опасен за Борисов и той ще направи всичко възможно за да го осуети.

Първата крачка са изборите за парламент.Запазвайки властта за следващите 4 години, Борисов / с ДПС/ ще контролира отново всички механизми за въздействие и влияние - от силовите структури до медиите.И ще " сложи" свой президент.Така всичко ще е спокойно ...като тиня под мъртви води.Безопасно.Убийствено.
Коалиции.Предателства.Смърт.
Не е зле да се замислим.
Кой ще ни управлява.
На каква цена.
Ще я има ли БЪЛГАРИЯ....

Автор: Румяна Ченалова


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИЛФ Чаталова

    28 9 Отговор
    Мен ми прозвоча така: Баце, или с ДПС, или вече не сме приятели..
  • 2 Тиквата

    32 3 Отговор
    " кАжи му Аго, да му стане драго".
  • 3 Гост

    23 64 Отговор
    Тая ЧЕНЕлова, като каква сд явява? Поредната тъпа УФфффЦЪ!
  • 4 Българка

    68 17 Отговор
    Щом Ердоган е зад Борисов, значи Задължително трябва да го пипнем, т.е. завинаги изринем и изпратим доживотно в затвора.
    България е суверенна държава, а не част от османска империя и ако българите не сме рая, на изборите с червен картон да изпратим статуквото в забвение, а всички от шайката в затвора
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 димитър

    41 23 Отговор
    Турция е наш съсед.Дали ни харесва или не ,това е факт.Ердоган е мандатен,но Турция не е.Много е важно да бъдем приятели със всичките ни съседи.Трябва да приемем нашата обща история-без значение дали ни отърва.
  • 7 Ара

    41 9 Отговор
    Баце си е продал дупарата , че и нашите ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Симитлийскиу

    16 5 Отговор
    Ооо конкуренция отзад, още не му се е наситил, машаала !
  • 10 трееее

    7 12 Отговор
    пане на комунистите и всички близки
  • 11 Анонимен

    9 5 Отговор
    Бкп = бсп + дпс +... Герб


    Герб печели с цветанов, подкрепен от малцинствата БМБ Президент.
    Роми няма или заменени с турци. Помаци няма или заменени с тракийци. Живи и здрави. Забавлявайте се, носете си новия кат дрехи и кво дойде.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 МИмоза

    17 28 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТРЕЧЕ ИНТЕЛИГЕНТНОСТА НА ЕРДОГАН,КОЛКО АВТОРИТЕТЕН И УМЕН ЧОВЕК Е,ТОВА,ЧЕ СТОИ ЗАД БОРИСОВ Е САМО КОМПЛИМЕНТ И ПРИЗНАНИЕ ЗА АВТОРИТЕТА И УВАЖЕНИЕТО,КОЕТО ИМА КЪМ НЕГО.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,ЗА НЕГО РАДЕВ Е ЗЕРО,НУЛА,ДОРИ НЕ ГО СПОМЕНАВА,НЕ ГО ПРИЗНАВА,КОЕТО Е ПОКАЗАТЕЛНО!

    Коментиран от #23

  • 14 Камен

    33 28 Отговор
    Тази статия е относително вярна само в частта за ДПС.

    Но г-жа журналистката явно не се замисля, че е много по-добре да имаме с Турция добри добросъседски отношения, отколкото да сме в конфликт!

    И в тази връзка е много по-добре г-н Ердоган да е настроен приятелски към нас, в случая към г-н Борисов, отколкото да ни е враг!

    Освен това г-н Бойко Борисов, естествено има някои слабости - като всеки човек, но по най-важните въпроси за държавата ни е истински българин!

    Той винаги е подкрепял българското, вярва в Бога и е благочестив православен християнин! Има страх Божий и духовна смелост и твърдост - не се побоя от безбожниците и устоя, когато те искаха да се затворят Православните храмове!

    И слава на Бога, при нас в България Православните храмове останаха отворени - с което г-н Борислов силно благоугоди на Господа!
    И заради това върху България има и винаги ще има Божие благословение, и така ще бъде докато ни управляват благочестиви православни християни!

    Тaкa, чe ви пoжeлaвaм дa cтe жив и здрaв г-н Борисов, и Бoг дa ви блaгocлoви, и да ви пази, помага, подкрепя и закриля , и винаги дa упрaвлявaтe cпoрeд православните хриcтиянcки принципи и цeннocти!

    Коментиран от #19

  • 15 5482

    7 3 Отговор
    Речта на Ердоган беше протоколна. Лично мнение.
  • 16 Матей

    13 4 Отговор
    БОЧКО ,главния персонаж в безброй реални анекдоти и наскоро припомнен един от тях в испанско издание,та тоя прост се-лан-дур ще продължава да управлява ли.И какво като го закриля Ердоган,рано или късно ще се сгромоляса и ще стане неочаквано.Или ще бъде пожизнен диктатор,ми той може да живвее още десетки години,а дали ще е останало нещо от България дотогава,за разлика от бай Тошо,който остави държавата в изрядно състояние.тЕ ДА СЕ МОЛЯТ ДА НЕ СЕ НАМЕСИ пУТИН,че тогава ще я вапцат.
  • 17 Eex

    15 3 Отговор
    Липсва ни подробният поглед на Хасан по темата.. Случайно или не, разбира се, от деня, в който гърците арестуваха помак от Гюмюрджина на остров Родос за шпионаж в полза на Турция, Хасан спря да пише тук.

    Коментиран от #26

  • 18 Верно

    11 0 Отговор
    Къде изчезна Хасан,нещо е скучно без него
  • 19 Нямам срам

    14 6 Отговор

    До коментар #14 от "Камен":

    В голяма грешка си .. Очаквай скоро анексия на кърджаликска област... Приятел приятел до едно време Успее ли ДПС да земи баш кокала с половин България е свършено.
  • 20 Аве Майн Кампф

    5 16 Отговор
    Ха ха, крадливата кака с поръчкова статийка ..... жалка кака ......
  • 21 име

    5 8 Отговор
    глупостите на гни лата кака нямат край . като реши народа да свалят бб на изборите ,кой ще го качи отгоре? ердоган ли ?
  • 22 Нема клиенти

    9 11 Отговор
    Адвокат Чаналова търси ново препитание и чалга известност. Клиенти не и се връзват, освен ако не смени занаята да я опраскват срещу заплащане.

    Коментиран от #32, #41

  • 23 МИМОзата

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "МИмоза":

    много ли искаш Ердоган да е зад теб?
  • 24 Я... Я

    1 3 Отговор
    ЗАД НЕГО(БОРИСОВ). АЗ ДО СЕГА СЕ
    СЪМНЯВАХ, ЧЕ Е ХЕТЕРО(БОРИСОВ)
    НО СЛЕД ДУМЧКИТЕ ЗА НЕГО (АГА ДОГАН) ВЯРВАМ И ЗА СИМЕТЛИ.
  • 25 Мехмед

    4 4 Отговор
    Брех, големи анализи. Пука му на Ердоган за българийка.
  • 26 абе

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Eex":

    така стоят нещата, който се занимава с трици, кокошките го изяждат. поне гръцките затвори са като 5-звездните хотели в турция и там ще направи добра компания с бежанци от всички народи по света, които турците обичат да ги защитават като ги изпращат в гърция.
  • 27 Петър Х

    7 1 Отговор
    Какъв втори мандат на Радев!?
    Него и БСП не го искат вече.

    ДПС си "наплашва" електората както винаги, за да гласуват.
  • 28 Анонимен

    1 2 Отговор
    Дпс си наплашвал електората. Бе едно време. Те са по умни и от амет вече. Амет остаря. Иде друго покомение, а и бабите покрай внучета, аз за когото и да гласувам друго няма да стана, освен кравар. Но и те са отчаяни. Умират в бг братята им и ги е страх от короната. Светът е заключен. Ако сте двама ок. Но ако си сам навън. Лошо. Самотата. Те малцинствата от бг тръгват група строители. Друго е. Лошо викаха при тж, сега псуват и от турция. Фобре бяхме при тодора. Свърши хубавото време. В трета сме...
  • 29 Анонимен

    0 2 Отговор
    Знае ли се. Тая пандемия може да е за дълго. Да пази бог младите хора. Да са силни навън. Да не се притесняват за старите си родители. Да не се сресират. Всичко ще отмине. Закъсаха, но дано да е за хубаво. Човек не трябва да губи надежда. Много млади са в безизходица. Но се светне светлинка и у вашите домове, където и да се намирате по света. Отчаянието не води до добро, а до много болести. Избийте стреса. Слушайте хубави неща. Вземете си книжки и четете в свободното. Господ здраве и утеха да ви дава, мили хора. Вие не заслужавахте, това, което ви поднесе живота, но ще отмине всичко. Вярвайте в доброто.
  • 30 Бай Иван

    5 1 Отговор
    Не Ма , нищо не си разбрала .
    Просто Ердоган връща услуга за услуга . Бил е помолен от Борисов да му направи този жест на него лично от една страна и от друга да затвърди позициите на ДПС , тъй като има голямо разочарование и погнуса от ДПС от самите турци в България .
    А защо Борисов ще иска да се затвърдят позициите на ДПС , предполагам че и сама можеш да се сетиш . Умница .
  • 31 Тунеядец

    1 1 Отговор
    Ние в ДАНС и Външно праскаме белот и освен големите заплати и привилегии имаме и комисионни за чекмеджетата ни и ни дреме.
  • 32 rule

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Нема клиенти":

    Бе, да ти кажа става още!:) Стига човек да си пада по такива!:) Опита си е опит!:) Достатъчно е устата и да е пълна за да не дрънка глупости!:)
  • 33 николай

    1 1 Отговор
    празни приказки на една празна жена дпс управлява с сдс бсп ндсв сега защо да не направи коалиция и с герб или за другите може за герб не
  • 34 9674

    0 2 Отговор
    Тиквата Борисов и л.но ще изяде само и само да остане на властт!!!Имам питане:Тази ли беше една от,които Тиквата си поиска и тя го отряза като крива краставица??Ако е тя?ЕВАЛЛА!!Ще Ви кажа една истинска случка:един деректор в банка си поискал от една от служителките си и получил следният отговор:и две да имам,и двате ще взривя и пак няма да ти дам!!познайте след колко дена БЕШЕ ПРИНУДЕНА ДА НАПУСНЕ??И трябва ли всички които са ПРОТИВ /Тикви,кратуни поцинковани кофи и т.н./да ги оплюваме и о.ираме?Тиквата Бойко/в превод СИК/ си направи самосиндикално царство!!Но......до кога ли ще е?? За сега все още ни плашат с короната,но и тя ще падне!!Ще видите к,в цирк ще стане с т.н.имунизация??За сега се очертават около един милион за ваксинация и то с принудителни мерки като:работа,излизане извън България,спиране на пенсии и други подобни дивотии!!!Но нали знаете,че ОТ МНОГО ШЕКЕР БАКЛАВАТА ЗАПОЧВА ДА ГОРЧИ!!!ТОГАВА Д.ПЕ ДА МУ Е ЯКО НА ТИКВАТА/още по-вече,че и Ер Доган МУ е отзад!!Ако не знаете знайте,че:ВСЯКА ВЛАСТ Е ДО ВРЕМЕ!!
  • 35 Явна намеса в Изборният ни процес

    1 0 Отговор
    Но Екстрадирахме Руският Дипломат ! Той Ердоган не е виновен а нашата гювен/я !
  • 36 Руската карта винаги се играе когато

    0 0 Отговор
    Нещо голямо следва да се "промъкне" незабелязано !
  • 37 Но всички знаем за руските хакери

    0 0 Отговор
    А за нашите Тарикати от Парламента, Премиера и Каскета и шефовете на Прехода зад паравана ! Ш . ш . ш . . . ш !
  • 38 Бойко каточе ли сам си слага въжежето !

    0 0 Отговор
    Вратовръзката , сиреч !
  • 39 Все по -ЛОШО ще става !

    0 0 Отговор
    И много народ ще "легне " преждевременно !
  • 40 Лоши времена настават , много лоши !

    1 0 Отговор
    Бих казал - Страшни !
  • 41 Румянчито

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Нема клиенти":

    Си има баш милфско ковренска физиономия. Бих и го набутал кат два лева у гъдулка
  • 42 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ДВЕ ДЪРЖАВИ - ЕДИН НАРОД .АКО МАХНЕМ СИНДЖИРИТЕ РОБИ , ЩЕ ОСТАНАТ ЕДНИ МАЛКО НА БРОЙ, ГРОЗНИ ХОРА , ИМАЛИ НУЖДА ОТ ПО- ХУБАВИ , И ПО- УМНИ , ЗА ДА СИ ПОДОБРЯТ ГОНОФОНДА .И ЖЕНИ СА НЯМАЛИ , ТЕЗИ ГРОЗНИТЕ , ТА СА СИ ОТВЛИЧАЛИ ХУБАВИ КАДЪНИ / КАДЪРНИ / И СА ГИ ПОЛЗВАЛИ ЗА КОРЕМИ/ ХАРЕМИ / . И КАТО ПОГЛЕДНЕШ , Я Е ОСТАНАЛ ОЩЕ НЯКОЙ ГРОЗЕН , Я НЕ . ТАКА ЩЕ ГИ РАЗЛИЧИМ. ХУБАВИТЕ - МНОГО И КРАДЕНИ , ГРОЗНИТЕ МАЛКО В ОСНОВАТА . ХАЙДЕ ДА СЕ ПРЕБРОИМ ...КОЙТО Е ХУБАВ Е НАШ !!!!