Отидете към основна версия

1 555 5

ГЕРБ, СДС и НДСВ - защитници на външни интереси в референдума

  • вмро-
  • референдум

ЦИК отказа регистрация на инициативния комитет на ВМРО

Красимир Каракачанов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.


Представителите на ГЕРБ, СДС и НДСВ в Централната избирателна комисия отказаха регистрация на Инициативен комитет на ВМРО за защита на тезата „За независима българска енергетика срещу опитите България да попадне в чужда енергийна зависимост“. С това те опорочиха собствената си и без това спорна практика на регистрация на инициативни комитети като застъпници в референдума, коментираха от централата на ВМРО.

Според тях се регистрират само инициативни комитети, които са против развитието на българската ядрена енергетика. Това очевидно се прави в полза на чужди интереси, с което се нарушават принципите на равнопоставеност и равен достъп до средствата за информация на всички тези в предстоящия референдум.

ВМРО последователно защитава в годините българската енергетика като основен стълб за българската национална и икономическа независимост още от борбата за съхраняване на реакторите на АЕЦ „Козлодуй“, чието затваряне в услуга на чуждите икономически интереси беше едно от първите национални предателства при управлението на НДСВ, изтъкват хората на Каракачанов.

Персонално отговорното за това предателство лице и днес призовава за „бойкот“ на българската енергетика, очевидно отново в услуга на същите външни интереси, коментират националистите.

От унищожаването на българската енергетика имат интерес чужди държави - на първо място Турция, която планира мащабно строителство на енергийни мощности, включително АЕЦ, казва се в писмо, разпространено от пресцентъра на ВМРО, според чиито представители целта е България да бъде изместена като водещ производител и износител на електрическа енергия в региона в полза на Турция.

Позицията на представителите на ГЕРБ, СДС и НДСВ в ЦИК да попречат на равнопоставеното представяне на тезата на ВМРО говори, че те работят в подкрепа на тези външни интереси, смятат от щаба на Каракачанов.

ВМРО ще обжалва пред Върховния административен съд отказа на Централната избирателна комисия за регистрация на инициативния комитет, както и регистрацията на другите три инициативни комитета.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини