Last news in Fakti

8 Декември, 2012 14:08 1 547 5

ГЕРБ, СДС и НДСВ - защитници на външни интереси в референдума

  • вмро-
  • референдум

ЦИК отказа регистрация на инициативния комитет на ВМРО

ГЕРБ, СДС и НДСВ - защитници на външни интереси в референдума - 1
Красимир Каракачанов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.


Представителите на ГЕРБ, СДС и НДСВ в Централната избирателна комисия отказаха регистрация на Инициативен комитет на ВМРО за защита на тезата „За независима българска енергетика срещу опитите България да попадне в чужда енергийна зависимост“. С това те опорочиха собствената си и без това спорна практика на регистрация на инициативни комитети като застъпници в референдума, коментираха от централата на ВМРО.

Според тях се регистрират само инициативни комитети, които са против развитието на българската ядрена енергетика. Това очевидно се прави в полза на чужди интереси, с което се нарушават принципите на равнопоставеност и равен достъп до средствата за информация на всички тези в предстоящия референдум.

ВМРО последователно защитава в годините българската енергетика като основен стълб за българската национална и икономическа независимост още от борбата за съхраняване на реакторите на АЕЦ „Козлодуй“, чието затваряне в услуга на чуждите икономически интереси беше едно от първите национални предателства при управлението на НДСВ, изтъкват хората на Каракачанов.

Персонално отговорното за това предателство лице и днес призовава за „бойкот“ на българската енергетика, очевидно отново в услуга на същите външни интереси, коментират националистите.

От унищожаването на българската енергетика имат интерес чужди държави - на първо място Турция, която планира мащабно строителство на енергийни мощности, включително АЕЦ, казва се в писмо, разпространено от пресцентъра на ВМРО, според чиито представители целта е България да бъде изместена като водещ производител и износител на електрическа енергия в региона в полза на Турция.

Позицията на представителите на ГЕРБ, СДС и НДСВ в ЦИК да попречат на равнопоставеното представяне на тезата на ВМРО говори, че те работят в подкрепа на тези външни интереси, смятат от щаба на Каракачанов.

ВМРО ще обжалва пред Върховния административен съд отказа на Централната избирателна комисия за регистрация на инициативния комитет, както и регистрацията на другите три инициативни комитета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кифтетата

    1 0 Отговор
    Мазна слугиня на ДС пари прави? Що е то ?
  • 2 aliti

    0 0 Отговор
    българия няма промишленост която да има необходимост от електроенергия,,нали4ието на атомна централа ще повиши цената на тока понеже се повишават таксите за съхранение на отработеното гориво,,държавата може да увели4и приходите си в дългосро4ен план но трябва да вложи известно коли4ество пари в образованието ,което не се харесва на администрацията да има умни хора в държавата
  • 3 калайката

    0 0 Отговор
    Този дебелог.з ятак на ДС докога ще цапа името ВМРО . Ако има поне един истински войвода там , на този главата отдавна да не е на раменете му.
  • 4 възмутен

    0 0 Отговор
    Този псевдоюнак е пример за невероятно превъплъщение на една политическа личност. От дясно ориентиран патриотично настроен до ултраляво закодиран, терористично по комунистически надъхан псевдополитик! От една страна жалко, но от друга това е добре, защото политическата околна среда се нуждае от сериозно почистване. Така, че "тоз", заедно с Болен на...бунището!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.