Отидете към основна версия

7 425 65

Внимавайте в МИГ-а!

  • миг-
  • руснаци-
  • модернизация

Руснаците се бавят с изпълнението на договорите и самолетите могат да останат на земята

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изтичат последните дни от мандата на това коалиционно правителство.
През това управление в отбраната България наля на РСК МиГ, по пет договора от рамково споразумение от 2018 г., близо 100 милиона лева за ремонт на осем стари съветски изтребители МиГ-29.

Руснаците се бавят с изпълнението на договорите и самолетите могат да останат на земята. За сметка на това руската бойна авиация продължава с полетите над Черно море, заради които се вдигат нашите самолети по тревога и им се изчерпва още повече ресурсът!

Неотдавна министерството на отбраната поиска неустойки за два милиона, защото руснаците продължават да бавят изпълнението. Българското общество още не знае докъде са стигнали тези ремонти, за които парите са платени предварително и наведнъж. Нито знаем дали поисканите неустойки са ни изплатени...
По два от петте договора сроковете са били вече удължавани, като така на руснаците е била дадена отсрочка!

До края на мандата на кабинета оставят броени седмици!
Настояваме да ни бъде дадена яснота какво е състоянието на изпълнението на договорите с РСК МиГ към днешна дата! И изплатени ли са ни неустойки!?

Предупреждаваме правителството да НЕ допуска, в оставащото време до сформирането на ново правителство, от страна на министерството на отбраната да бъде давана каквато и да било допълнителна отсрочка на руснаците!

Настояваме и предупреждаваме правителството също така да НЕ допуска в последните дни на своя мандат в Министерството на отбраната да бъде даден ход на евентуален инвестиционен проект за модернизация и ъпгрейдвене на авиониката, или само на радионавигационното оборудване, на МиГ-29!

В последния момент, в 12 без 5, наливането на още поне 100 милиона на руснаците за радиооборудване би било безотговорно и престъпно! Русия във военната си доктрина възприема НАТО, и в частност България, като неприятел!

Още по-малко това би било оправдано, след като и със своя шпионаж Москва показва, че за нея българската отбрана е мишена!

Изведете търговците от Храма!

Поставете оценка:
Оценка 2 от 40 гласа.

Свързани новини