Отидете към основна версия

1 187 7

Плевнелиев осъжда посегателството върху живота на български гражданин

  • плевнелиев-
  • осъжда-
  • атентат-
  • доган
Снимки:БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда всякакви опити за посегателство върху живота и здравето на българските граждани. Държавният глава изразява твърдата си увереност, че ще бъдат установени в бърз порядък обстоятелствата, довели до опита за посегателство срещу председателя на Движението за права и свободи Ахмед Доган по време на Осмата годишна конференция на партията. Подобен акт е недопустим в една демократична държава, категоричен е президентът и призовава за бързо разследване от страна на компетентните институции.

Българското общество е традиционно известно със своята толерантност, с взаимното приемане и с уважение между различните етноси и религии. Затова от името на всички българи изразявам възмущение от този неприемлив акт на насилие, подчертава Росен Плевнелиев.

В телефонен разговор с Ахмед Доган държавният глава се е информирал за здравословното му състояние. Президентът е осъдил нападението върху лидера на ДПС и е изразил убеждението си, че обстоятелствата около него ще бъдат изяснени възможно най-скоро. Президентът е пожелал на Ахмед Доган бързо възстановяване от тежкия инцидент и от преживения шок.

Опитът за посегателство срещу лидера на ДПС ще бъде включен в дневния ред на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност


Държавният глава включва като извънредна точка в дневния ред на  предстоящото на 5 февруари т.г. заседание на Консултативния съвет за национална сигурност опита за посегателство срещу лидера на Движението за права и свободи Ахмед Доган.

Президентът очаква да бъдат обсъдени възможните политически и обществени последици от този акт, както и ролята на институциите за недопускане на подобни посегателства в бъдеще.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини