Last news in Fakti

19 Януари, 2013 17:25 1 186 7

Плевнелиев осъжда посегателството върху живота на български гражданин

  • плевнелиев-
  • осъжда-
  • атентат-
  • доган
Плевнелиев осъжда посегателството върху живота на български гражданин - 1
Снимки:БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда всякакви опити за посегателство върху живота и здравето на българските граждани. Държавният глава изразява твърдата си увереност, че ще бъдат установени в бърз порядък обстоятелствата, довели до опита за посегателство срещу председателя на Движението за права и свободи Ахмед Доган по време на Осмата годишна конференция на партията. Подобен акт е недопустим в една демократична държава, категоричен е президентът и призовава за бързо разследване от страна на компетентните институции.

Българското общество е традиционно известно със своята толерантност, с взаимното приемане и с уважение между различните етноси и религии. Затова от името на всички българи изразявам възмущение от този неприемлив акт на насилие, подчертава Росен Плевнелиев.

В телефонен разговор с Ахмед Доган държавният глава се е информирал за здравословното му състояние. Президентът е осъдил нападението върху лидера на ДПС и е изразил убеждението си, че обстоятелствата около него ще бъдат изяснени възможно най-скоро. Президентът е пожелал на Ахмед Доган бързо възстановяване от тежкия инцидент и от преживения шок.

Опитът за посегателство срещу лидера на ДПС ще бъде включен в дневния ред на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност


Държавният глава включва като извънредна точка в дневния ред на  предстоящото на 5 февруари т.г. заседание на Консултативния съвет за национална сигурност опита за посегателство срещу лидера на Движението за права и свободи Ахмед Доган.

Президентът очаква да бъдат обсъдени възможните политически и обществени последици от този акт, както и ролята на институциите за недопускане на подобни посегателства в бъдеще.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трибал

    1 0 Отговор
    Това подобие на български президент една блага дума да беше казал за дякона Левски днеска вместо да се занимава с цигани!Господин президент!Българино????
  • 2 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    АЙДЕ СТИГА С ТИЯ КЛИШЕТА : – ОСЪЖДАМ – НЕПРИЕМЛИВО Е – КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ – НАСТОЯВАМ ЗА НЕЗАБАВНА РЕАКЦИЯ – ТОВА ГО СЛУШАМ ОТ 89 ГОДИНА ДО ДНЕС . А МАЛКО СТАНЕТЕ ХОРА И ВИЕ ТАМ ГОРЕ . ПРЕДИ ДВА ДЕНА КАТО ГРЪМНАХА В ЛИЦЕТО ЧОВЕК ПРИ СКАНДАЛ ЗА ПАРКОМЯСТО НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗА А СЕГА ЗА ТОЯ ДЕТО НИ ИЗЛОЖИ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ И НИ ЛИШИ ЗА МНОГО ВРЕМЕ ОТ ЧЛЕНСТВО В ШЕНГЕН С НЕГОВИТЕ ТЕАТРИ ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ЗАРЕВЕТЕ ... ТОВА ПОЛИТИЦИТЕ СРАМ НЯМАТЕ ... НЕУДОБСТВО НЯКАКВО НЕ ИЗПИТВАТЕ ЛИ???
  • 3 румбо

    0 0 Отговор
    Абе Роско що не си седя в министерството!
  • 4 муспи

    0 0 Отговор
    Един циганин подвизаващ се като турчин, прочул се с това че буквално е обрал България, отрупан с почести и власт, изпитал шок че му бил застрашен живота - той в своя близнес е избил дълга редица нелоялни, - и за него се застъпва мигновено президента-евреин. Еврейските медии го подемат, защото няма за какво да се говори - българите са намаляли с 1/3, България е на последно място в Европа - така е била само през турско, но това са все недопустими въпроси и чуждото, окупационно правителство (няма нито един българин) си оправдава хляба с геноцида. Предишвият президент, бай Първан - също чифут-циганин, приказно забогатя само с един геноцид.
  • 5 Ядосан

    0 0 Отговор
    нагли ближи г.зове а вас кой и кога ще ви разследва за геноцита над обикновените граждани!?
  • 6 кик

    0 0 Отговор
    боли го росен ...нали си има неговите милиони
  • 7 lili

    0 0 Отговор
    Това да им е са урок на всички в парламента!Да не си мислят че са недосегаеми!Да беше го грамнал поне тоя м...л!