Отидете към основна версия

12 815 50

„Оскар” или „Златна Малинка” за Доган

  • атентат-
  • доган-
  • дпс-
  • конгрес-
  • коментари

Нападението над Доган от смешната страна и реакцията на читателите на Факти.бг

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Случилото се на Осмия конгрес на ДПС в зала 3 на НДК предизвика множество коментари от обикновените хора. Социалната мрежа Facebook буквално беше залята от колажи, предположения и ... шеги.

„Ей в таз държава всичко се прави половинчато”, коментира потребител на мрежата. Друг казва: „Само една черна нинджа може да убие Доган нинджа!”. Някои са изненадани от реакцията на Доган: „Интересно.....ако насочат пистолет срещу теб, най-вероятно ще се вцепениш......я вижте как реагира Сокола....Бравос:)))”.

Снимка, на която Доган държи статуетка на най-престижните филмови награди „Оскар”, беше опит да се предположи дали всичко това не е някакъв театър. Възникна дилемата коя от двете награди е по-подходяща – „Оскар” или „Златна Малинка”.

Разбира се, в социалната мрежа имаше и сериозни коментари. На своята стена PR експертът Максим Бехар сложи линк към новината на деня с текст „Wow, wow, wow...Whatta shame...„ (уау уау уау ... какъв срам). Жорж Ганчев пък пусна извадка от статия на Иво Беров с коментар: „На фона на днешния нецивилизован акт срещу Ахмед Доган, да си припомним историята!”

На официалната фен страница на Ахмед Доган във Facebook от сряда 16 януари не е качвано нищо. Последният пост е линк към материал от официалния сайт на ДПС – „Обява за конкурси “БУКЕТ” 2013 под патронажа на д-р Ахмед Доган”.

Читателите на Факти.бг също бяха активни в своите коментари, които публикуваха под информацията за атентата над лидера на ДПС – над 250 коментара. Мненията не биха могли да се обобщят в една дума. Висок процент от коментарите обаче са в посока, че това е един театър с лош сценарии. Читател с псевдоним JOE изказва предположение „Това най-вероятно е постановка, за да си вдигне рейтинга.” Според потребител с име „Белия” – „това е един цирк просто част от предизборната кампания, която цели да всее страх сред „турското население”, а White казва: „Тея си мислят, че трева пасем... :DD Сценария нещо куцЪ!”. Според 999 това са „Номера от селски вечеринки”. Ludiq заключава: „Много лошо изигран театър! Всичко се прави за привличане на внимание!”.

Според читател, който се е представил като Кондорфи Иванов „Това може да се случи само в България. Няма значение кой е, дали е Доган, Костов или Борисов. Просто си показваме пред целия свят културата”. Друг читател с псевдоним Румен Янев споделя: „Че е театър е ясно, но че целия свят ще види колко злоба има в политиците дето мачкаха „главния герой” на кофти постановката ???? България и имидж - просто забрави !!!!”.

В палитрата от коментари не липсваха и такива против лидера на ДПС. Читател с псевдоним „Съжаление” пише: „Това е началото - колко жалко, че не го гръмнаха. Тази политическа въшка изпи толкова народна кръв, че това което трябваше да му се случи е най-малкото”. Потребител с име „Китайски пистолет” пише: „Ех, Господи защо тъпия китайски пистолет не гръмна да му изхвърчи чалмата. България над всичко, не на фесовете!!!!!!!!”. Според читател с псевдоним „Филип Тотю” „Време е да си заминават. Турция ги чака с отворени обятия. Тази държава тук се казва – България”. ТАЗИ ДЪРЖАВА ТУК СЕ КАЗВА - Б Ъ Л Г А Р И Я.”.

В словесната битка се включиха и хора , представили си като турски студенти в България. Читател наименувал себе си „Гост” пише: „Вие добре ли сте бе хора аз съм турски студент в България. Едно нещо не мога да разбера тука какво е това завист. Ако идвате в Турция искам да видите ние какво мислим за вас, никой не мисли лошо за българите, а тука пък обратното и искам да ви кажа че само в Истанбул има 86 църкви, но ние не ги горим, обратното ние ги уважаваме, защото са свещени места. Така че продължавайте да плюете към Турците. Браво на вас. Знаете ли кое е смешното – не гледате каква бъркотия сте. Вижте икономиката – Турция къде е, България къде еее Имате много път за да стигнете до нашето ниво”.

На коментар бяха подложени и действията на съпартийците на Доган, по време на инцидента. Ето какво пише читател с псевдоним „Трочаша”: „Има и още нещо нередно в тази помия ... Как може депутати и делегати да ритат и удрят половин час този човек. Охраната трябваше да го спре задържи и изведе от залата! Вижте колко време му се изреждат лидерите и всички други гледат шоу! Биячите трябва да бъдат съдени отделно от нападателя за побой и причиняване на телесни повреди! Ако има действащи закони и сме действително европейска държава това трябва да стане – веднага!!! Съдът не трябва да се навежда пред боклуците от ДПС, а дори трябва да ги забрани!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Хората недоумяват как Октай Ениехмедов успя да стигне до подиума с газов пистолет и два ножа като смятат, че зад всичко това стои сценарий, който може да стегне редиците на ДПС и да ни компрометира пред света. Но като че по-малко са тези, които отбелязват зверският побой с ритници над Ениехмедов от депутати и делегати на Конгреса, което е еднакво недемократично.

Дали това е постановка или не ще кажат компетентните органи. Едно е сигурно обаче, че оценките по света за случилото се не са никак ласкави. И не случайно, защото този облик не ни прави европейци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини