Last news in Fakti

20 Януари, 2013 08:00 12 722 50

„Оскар” или „Златна Малинка” за Доган

  • атентат-
  • доган-
  • дпс-
  • конгрес-
  • коментари

Нападението над Доган от смешната страна и реакцията на читателите на Факти.бг

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Случилото се на Осмия конгрес на ДПС в зала 3 на НДК предизвика множество коментари от обикновените хора. Социалната мрежа Facebook буквално беше залята от колажи, предположения и ... шеги.

„Ей в таз държава всичко се прави половинчато”, коментира потребител на мрежата. Друг казва: „Само една черна нинджа може да убие Доган нинджа!”. Някои са изненадани от реакцията на Доган: „Интересно.....ако насочат пистолет срещу теб, най-вероятно ще се вцепениш......я вижте как реагира Сокола....Бравос:)))”.

Снимка, на която Доган държи статуетка на най-престижните филмови награди „Оскар”, беше опит да се предположи дали всичко това не е някакъв театър. Възникна дилемата коя от двете награди е по-подходяща – „Оскар” или „Златна Малинка”.

Разбира се, в социалната мрежа имаше и сериозни коментари. На своята стена PR експертът Максим Бехар сложи линк към новината на деня с текст „Wow, wow, wow...Whatta shame...„ (уау уау уау ... какъв срам). Жорж Ганчев пък пусна извадка от статия на Иво Беров с коментар: „На фона на днешния нецивилизован акт срещу Ахмед Доган, да си припомним историята!”

На официалната фен страница на Ахмед Доган във Facebook от сряда 16 януари не е качвано нищо. Последният пост е линк към материал от официалния сайт на ДПС – „Обява за конкурси “БУКЕТ” 2013 под патронажа на д-р Ахмед Доган”.

Читателите на Факти.бг също бяха активни в своите коментари, които публикуваха под информацията за атентата над лидера на ДПС – над 250 коментара. Мненията не биха могли да се обобщят в една дума. Висок процент от коментарите обаче са в посока, че това е един театър с лош сценарии. Читател с псевдоним JOE изказва предположение „Това най-вероятно е постановка, за да си вдигне рейтинга.” Според потребител с име „Белия” – „това е един цирк просто част от предизборната кампания, която цели да всее страх сред „турското население”, а White казва: „Тея си мислят, че трева пасем... :DD Сценария нещо куцЪ!”. Според 999 това са „Номера от селски вечеринки”. Ludiq заключава: „Много лошо изигран театър! Всичко се прави за привличане на внимание!”.

Според читател, който се е представил като Кондорфи Иванов „Това може да се случи само в България. Няма значение кой е, дали е Доган, Костов или Борисов. Просто си показваме пред целия свят културата”. Друг читател с псевдоним Румен Янев споделя: „Че е театър е ясно, но че целия свят ще види колко злоба има в политиците дето мачкаха „главния герой” на кофти постановката ???? България и имидж - просто забрави !!!!”.

В палитрата от коментари не липсваха и такива против лидера на ДПС. Читател с псевдоним „Съжаление” пише: „Това е началото - колко жалко, че не го гръмнаха. Тази политическа въшка изпи толкова народна кръв, че това което трябваше да му се случи е най-малкото”. Потребител с име „Китайски пистолет” пише: „Ех, Господи защо тъпия китайски пистолет не гръмна да му изхвърчи чалмата. България над всичко, не на фесовете!!!!!!!!”. Според читател с псевдоним „Филип Тотю” „Време е да си заминават. Турция ги чака с отворени обятия. Тази държава тук се казва – България”. ТАЗИ ДЪРЖАВА ТУК СЕ КАЗВА - Б Ъ Л Г А Р И Я.”.

В словесната битка се включиха и хора , представили си като турски студенти в България. Читател наименувал себе си „Гост” пише: „Вие добре ли сте бе хора аз съм турски студент в България. Едно нещо не мога да разбера тука какво е това завист. Ако идвате в Турция искам да видите ние какво мислим за вас, никой не мисли лошо за българите, а тука пък обратното и искам да ви кажа че само в Истанбул има 86 църкви, но ние не ги горим, обратното ние ги уважаваме, защото са свещени места. Така че продължавайте да плюете към Турците. Браво на вас. Знаете ли кое е смешното – не гледате каква бъркотия сте. Вижте икономиката – Турция къде е, България къде еее Имате много път за да стигнете до нашето ниво”.

На коментар бяха подложени и действията на съпартийците на Доган, по време на инцидента. Ето какво пише читател с псевдоним „Трочаша”: „Има и още нещо нередно в тази помия ... Как може депутати и делегати да ритат и удрят половин час този човек. Охраната трябваше да го спре задържи и изведе от залата! Вижте колко време му се изреждат лидерите и всички други гледат шоу! Биячите трябва да бъдат съдени отделно от нападателя за побой и причиняване на телесни повреди! Ако има действащи закони и сме действително европейска държава това трябва да стане – веднага!!! Съдът не трябва да се навежда пред боклуците от ДПС, а дори трябва да ги забрани!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Хората недоумяват как Октай Ениехмедов успя да стигне до подиума с газов пистолет и два ножа като смятат, че зад всичко това стои сценарий, който може да стегне редиците на ДПС и да ни компрометира пред света. Но като че по-малко са тези, които отбелязват зверският побой с ритници над Ениехмедов от депутати и делегати на Конгреса, което е еднакво недемократично.

Дали това е постановка или не ще кажат компетентните органи. Едно е сигурно обаче, че оценките по света за случилото се не са никак ласкави. И не случайно, защото този облик не ни прави европейци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХА

    1 1 Отговор
    ОСКАР! Репетирали са го , за да стане перфектно.

    Коментиран от #8

  • 2 соти

    1 1 Отговор
    Оскар или Малинка?????? За Доган--БРАДВА!!!!!!!!
  • 3 тито

    1 1 Отговор
    Какво говорят че се излагаме пред света бе????? Ония УМНИТЕ западняци се стрелят като на война. Изложихме се само с патлака---и тятара ама нищо --то така се почва........
  • 4 итито

    1 1 Отговор
    Тя доган взе хляба на слави трифонов---най гледаното шоу......яки режисьори са.........
  • 5 Spewn1

    1 1 Отговор
    Не можах да разбера за какъв етнически конфликт говореха по новините, като и двамата са турци.
  • 6 woody

    1 2 Отговор
    Нещо не мога да си изясня само действието или по скоро бездействието на юнаците от НСО,които се явяват един от основните персонажи в театрото.Ако разгледаме фактите,неминуемо ще стигнем до извода,че те трябва да са в час с постановката-затова не защитиха нито Доган,нито пишманатентатора(щото боя дето го отнесе,ще се съгласите беше съвсем истински)....или са пълни некадърници....
  • 7 куку

    1 2 Отговор
    Всъщност кокото по-малко обръщаме внимание на този инцидент,толкова по-добре? Тълкуването и в двете възможни посоки като опит и режисиран акт носи само активи за ДПС! Помислете и ще видите, че е така? И в двата случая Доган излиза като герой и винаги оцеляващ....в единият случай (за по-ограничените) Оцелял в атентат? В другия (за по- запознатите) Перфектен играч и все още лидер само , че в сянка? Друго което направи изключително прозрачен каданса е това как наритаха момчето! Това си беше наритване на познат човек, наритване на такъв дето го знаеш отдавна и хиляди пъти си го предупреждавал да стои на страна. Мдааа и не на последно място! Който иска нека провери вътрешните отношения м/у фирмата на (терориста) и фирми от обръчите....
  • 8 fen

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХА":

    автогол! цяла европа ги видя колко са цивилизовани каймака на дпс
    ритат доста добре за политици
  • 9 петко войвода

    1 1 Отговор
    подкастрена свинска опашка в г.......
  • 10 Радо

    1 1 Отговор
    Няма какво да осъждаме б....к като доган и без това само точи пари пари от държавата като всички останали!
  • 11 ха

    1 1 Отговор
    за злата малинка - определено.
    ама каква реч дръпна след това лютви местан - да ти се дореве. толкова ги боли, че не са на власт и не дърпат конците. четири гладни години - и за тях и за обкръжението. изгониха ги от министерствата , спряха им паричките. имам една позната от кърджалийско село - на политическия елит дават субсидии без да гледат животни, тези дето гледат не влезмат и стотинка. много ги боли, че им отрязаха пътя за грабежи.
  • 12 gogo

    1 2 Отговор
    На Дуги-рези не му се вярваше какво се случва около него За него беше като на 3D
  • 13 гост

    1 0 Отговор
    Много ,много преди време трябваше да се сплаши този гаджал.Но този сценарий е лошо режисиран.Кой глупак ще тръгне да убива някой с газив пистолет,и по този начин и на това място..Смях.Не че не трябва да бъде гръмнат.Напротив,всеки го иска.Даже и самите турчиля.(искам да добавя че се отнася само за тези които споделят идеите на тази атрофирала и терористична партия.)а обикновенните турски граждани не са тези ДПС-ари.Повечето членове на ДПС-то,са турци от самата Турция.Даже вече и Българските изселници,се отдръпват от ДПС.А защо не доразследваха смъртта на неговия секретар.?И как така решиха че се е самоубил?И докога ще се месят тия Анадолски дюмбели в Българската политика.Щом говорят на турски,казват че са турски граждани,и по Турски мислят,ДА СИ ОТИВАТ В ТУРЦИЯ,там да дават Акъл.Трябва не само Доган,а и сегашното им ръководство,да бъдат гръмнати.Защото Преоблякъл се Илия,погледнал се,пак в тия.Всички са доносници на Турция,и бивши ченгесари.
  • 14 МОРКОВ

    4 1 Отговор
    Според мен тоя са го ритали защото пистолета му е засякъл :) Майтапа настрана, но доста тъп сценарии измислиха господата от ДПС. Явно бюджетът им е доста ограничен от четирите години в опозиция.
  • 15 Стефан Милков

    3 1 Отговор
    Въпросните награди или по-скоро антинагради са за МВР /ДС/, които са истинските организатори на тъпия сценарий... Въпросният нещастник с газовия пистолет, който са притиснали и манипулирали по техния си начин ще получи най-много УСЛОВНА ПРИСЪДА или две години ефективно! Странно защо толкова време и полицията и НСО не реагират преди, по време и след случката?! Това говори за МВР /ДС/ постановка, защото ако всичко беше наред въпросният нещастен младеж щеше да е в моргата...
  • 16 ебем

    6 1 Отговор
    .а.ти театрото.само дето момчето отнесе бая тупаници от оядените в костуми.И сега ми е интересно -прокуратурата ше повдигне ли обвинение срещу тях.Да ги е.. и фесофете.
  • 17 Ина Стефанова

    1 0 Отговор
    Попитали радио Ереван , защо управлението в Турция и България е толкова различно. Радиото отговорило: „Защото в Турция има 5% грамотни и те управляват !!! А в България има 5% разбойници и точно те управляват!”
  • 18 Стайко

    1 0 Отговор
    Златна малинка ли ? Един чепат ..р му трябва на тоя,а не златна малинка !
  • 19 ицо

    1 0 Отговор
    за тия политици дето ритаха момчето трябва и за тях да има наказание те нямат право да го ритат трябва и тях да осъдят
  • 20 пхх

    1 0 Отговор
    окрадаха държавата сегя са жертви
  • 21 великопният век

    1 0 Отговор
    По едната телевизия ни занимават "реалните" събития на султан катун-хатун-матун великолепни, по другата с някакъв друг евтин цирк. Аман от турски сериали бе. Чок гюзел...
  • 22 кап.ПЕТКО ВОЙВОДА

    1 0 Отговор
    Всичко е политическа манипулация, а като става дума за този онбашия ДОГАН БЕЙ всичко е ясно парата прави чудеса. Не Наум Шаламанов ще докара,а и Оммар Шериф и Бен Джонсан и мн др,ТОВА МЕКЕРЕ ПРОДАЖНО ДЪРЖАВАТА ГО СЪЗДАДЕ И ГО ДОПУСНА ДА СТИГНЕ ДОТУК
  • 23 карата

    1 1 Отговор
    Наистина на доган трябва да му се въсхищаваме. Той е за пример как от един бивш политически затворник е станал толкова богат че се подиграва на всички в нашата държава .как сее въсползвал от служебното си положение и е натрупал пачки което е се наказва по законите на държавата не ходи и на работа в парламента ама то сигорно защото е трябвало да ходи на театрални уроци за спектакала който направи за това да му кажем евала аш колсум ефенди доган заслужаваш си трофей какъвто и да е той
  • 24 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор
    tia deto bieha momcheto sashto triabva da badat s obvinitelen akt ot prokuraturata
  • 25 morientes_lale

    1 0 Отговор
    Браво на Факти.бг, че давате и мнението на форумците..Защото в един друг форум прочетох следното мнение... В България всички говорят в един глас за театралната постановка с изключение на журналистите и политиците..Защо ли ??
  • 26 brembo

    0 0 Отговор
    nakazanie za fesovete ot prokuraturata
  • 27 КРОМАЗА

    0 0 Отговор

    Я ,каква веселба. Големи нещастници били тия депесарчета. То толкова лош театър ,с толкова недъгави политически актьорчета просто няма. Бая промити депесаромислещи болни мозъчета под здраво замъгления поглед на генералчето им ще трябва да са се трудили за реализацията на тази клоунада. Горките ,дори и от детско парти ще ги изгонят с този недоносен сценарий. Но пък какво ли друго им остава на нещастниците ,кой ли вече иска да ги знае ,след като дори и собствените им симпатизантчета ги разбраха колко пари струват и се обръщат срещу тях. Това просто е поредният им опит да получат малко обществено внимание. В крайна сметка освен присмех и подигравки едва ли нещо друго ще получат. Не им отделяйте внимание просто ,тях от това най много ги боли ,просто убиваш нещастника с мълчание и толкова ,те повече от това и не заслужават.
  • 28 БГ

    0 0 Отговор
    тази партия е престъпление да съществува. противоконституционно е . не е следвало да бъде регистрирана въобще. това е резултат на свита престъпници/политици/ жадни за власт , разграбване и нечисти сделки. така нарекли се демократи и общественици , политици и т.н. Доган не е трябвало излиза от затвора въобще.
  • 29 дсадасд

    0 0 Отговор
    tova dori ne sa turci a kiurdi s izpyrjeno syznanie... mnogo syjalqvam che tova beshe postanovka, a ne istinski atentat... zashtoto BG trqbva da se ottyrve ot tiq ..
  • 30 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Голем смех!
  • 31 вуяя

    1 0 Отговор
    исляма проповядва омраза към всички останали....те ще объркат света....а доган на кол да го набият ....
  • 32 Jelio

    0 0 Отговор
    za tova li nashite dedi sa se bori li tolkova godini za svoboda i nakraq TURCI otnovo da ni kontrolirat!!!
  • 33 българия

    1 0 Отговор
    златен скункс за тая г.д и най-вече затвор задето толкова години ни краде за сметка на турция
  • 34 kolio

    0 0 Отговор
    Цяла България страда заради Доган
  • 35 Loshiq

    0 0 Отговор
    По-скоро К.У.Р. за Доган!
  • 36 Бхд БхД

    1 0 Отговор
    Доган сикими ще яде малина
  • 37 jooom

    0 0 Отговор
    Хитро сплотява партията преди изборите и цака ГЕРБ пред ЕС.Но не се сеща,че на доста вероятно им е писнало и може да даде пример за в бъдеще с този сценарий.Народа е гладен и злобен,поне да стане известен някой,пази боже до къде ни докарват политиците лакоми.
  • 38 кап.ПЕТКО ВОЙВОДА

    1 0 Отговор
    Това е най лицемерната расова партия насочена срещу бългАРИТЕ живеещи в България.Продажници като Бисеров и цялата им партия работи против България от много години.Но това го допуснаха политиците,които България избираше всички тези 23 години.
  • 39 koko

    0 0 Отговор
    Златна малинка...
  • 40 komunist

    0 0 Отговор
    виште какво аз сьм турчин но не сьм гласувал никога за дпс но гледам коментара на цветанов каза с такив пистолет не може дасе застреля човек искам даму кажа той да пробва гогава да отговори и друго това сьс пистолет не е никакив театьр до бг партия ако имаше сьштото покошение щяха да го знаят от турците това сие факт и всеки го знае но всеки иска герб нали искахте герб ето ви герб сега всички бьлгари сте гьрбави зарад гербари но викате дпс краде да ама герб ни ограби нас всичките и всеки бьлгарин е виновен за своето глупаво решение тип народ и корумпирана диржава няма управия
  • 41 abe, mani...

    0 0 Отговор
    затвор за Доган
  • 42 G.peev

    0 0 Отговор
    Балъци кво 10000 човека на 1 бе
  • 43 ТРОШАЧА ДО АДМИН

    0 0 Отговор
    ГОСПОЖО ИЛИ ГОСПОЖИЦЕ АНТОНИЯ СИМЕОНОВА НИКА МИ Е -------- Т Р О Ш А Ч А ------ А НЕ ТРОЧАША ... !?
  • 44 bacata

    0 0 Отговор
    хора гледахте ли пресконференцията на дпс и новия лидер
    боже каква простотия и филмов драматизъм искренно се забавлявах
    (лютви местан :разследването на биячите било цинизъм)
    (ритуално)от шаман вероятно и ли от вещица
  • 45 Петранка Николова

    0 0 Отговор
    За Доган нито Оскар, нито малинка ...ДНИТЕ БОЖИИ СИ ПОКАЗВАТ , КАКВО МУ се полага /ПОКАЗНО ИНСЦИНИРАНО ПОСЕГАТЕЛСТВО/ а КАК ВСИЧКИ ГЛАСУВАТ НА СТО % ПОЖИЗНЕНО ....НЕ МОГА СЕ УКРОТЯ ОТ НАДЪХАНИТЕ ИМ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ !!!! ДОСТОЙНСТВО ИМ ЛИПСВА, ОТ КАТО СА СЕ ПРЪКНАЛИ И ЗАТВЪРДЕНО НА БАЗА НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЙКА НА ЕДИН ТОЛКОВА ИЗМИСЛЕН БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК !!!! НАСЛЕДСТВО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ !!! Боже мили , кога ще свърши този шарж !!!
  • 46 Христова

    1 0 Отговор
    Затвор за цялата паплач,която се нахвърли върху момчето. Как се нарича такава долна публична саморазправа,господа бейове,в кой век живеете ???Цял свят видя що за б....ци сте!За такива като вас няма място в държавата ни!
  • 47 никсън

    0 0 Отговор
    гола вода сме, както в древния Рим - хляб и зрелища !!!!!!!! ако ДПС беше читава партия нямаше нужда да разиграва този театър , ама те точно това правят и лошото е , че ни разиграват цялата държава от доста време насам !!!!!! ДЕ ДА ИМАШЕ НАЦИОНАЛНА ПАРТИЯ КАТО ХОРАТА ДА ИМ РАЗКАЖЕ ИГРАТА !!!!!!!
  • 48 Трибал

    0 0 Отговор
    Цялата работа е скалъпена за Цирк,и театър!Дайте да обобщим какво се случи всъщност!
    Първо такива карти дори за гости,не се дават на когото и да било,освен ако не си имал връзка с тези гаджали и преди,и не си свързан по някакъв начин с тях!
    Второ за да преминеш разстоянието от входа до целта,необезпокояван от никой са равни на 0%
    Средствата за наблюдение,и информация са толкова напреднали,че случайноста е нулева и то в НДК!
    Трето избора на оръжие от нападателя!
    Този тип пистолети са направени за стопиране на агресор а не да го убият въпреки че българския талант е с неограничени възможности!Но при този модел който видяхме е трудна самата преработка!
    На запознатите с оръжие е ясна самата процедура как такъв пистолет може да нарани човек!
    Вътре във цевта има една муфа във вид на резба,която може да се отвива с обикновена отверка и след това да се слага!
    Целта на тази муфа е при изстрел газовете да изхвърлят гилзата и да се получи презареждане на следващия патрон!
    Ако бъде свалена муфата изстрела е един и няма презареждане,освен ако не се направи ръчно изваждане на гилзата и да се презареди,за което един стрелец няма време при такива условия!
    Да приемем че говорим за запознат човек със този вид пистолети!
    Стрелеца сваля муфата,и във началото на хаосния турски патрон всички знаем че има една дупка във която никак не е трудно да се постави оловна съчма от 5мм при 8мм цев.
    При изстрел и свалена муфа от такова разстояние съчмата може да пробие кухата кратуна на тоя циганин без проблем!Но повтарям само един изстрел гилзата не се връща,и няма време за второ презареждане!Един човек запознат със всичко това,няма никога да рискува със 8мм пистолет а ще се осигури най малкото със 9мм за да има по мощен изстрел!
    При 9мм пистолети,се използват от криминалните среди тип Зораки мод 914 турски.При първия изстрел Доган щеше да има пръсната кратуна вече!
    От цялата тази работа си водете извод сами за какво иде реч.
  • 49 Трибал

    0 0 Отговор
    При 9мм пистолет Зораки за който писах по долу,изстрела е толкова мощен че от 10м пробива 6мм подцинкована ламарина със съчма 6мм. 8мм пистолет може да я пробие на не повече от 2м и повтарям изстрела е само един при тези условия!
    Така че единственото което може да направи прокуратурата е да разследва кой и защо е накарал момчето да извърши този спектакъл!И да повдигне сериозни обвинения на ордата от биячи която нанесе публичен побой над момчето!На всичкото отгоре и на медиите които освен на нас показаха и на децата тази грозна гледка!
  • 50 ани николова

    1 0 Отговор
    Възмутена съм от жестокостта и садизма на тези делегати /и то, хора на възраст/, които биеха и ритаха този младеж, който вече беше хванат и не се съпротивляваше. Къде беше охраната на г-н Доган, да му сложи белезниците веднага. Да видим, дали ще ги накажат. Ако полицаите бяха употребили физическо насилие, щяха да бъдат уволнени.