Last news in Fakti

20 Януари, 2013 16:39 2 848 48

Местан: Искаме международно разследване на атентата

  • ахмед доган-
  • дпс-
  • доган-
  • атентат-
  • местан

Според ДПС е имало опит за убийство на Ахмед Доган. Къде беше полицията над 1 час, питат от Движението

 

Свидетели сме на една абсурдна и скандална подмяна на истината от страна на властите по отношение на случилото се на конференцията на ДПС преди ден. Това заяви на пресконференция новият лидер на партията Лютви Местан. Той отново отбеляза, че нападението над предшественика му Ахмед Доган е било опит за „показно, ритуално, политическо убийство”.

Местан подчерта пред журналисти, че само за 10 часа тази „истина”, призната и от градския прокурор на София – Николай Кокинов, е била подменена с нова теза – за нежеланието на Октай Енимехмедов реално да убие Доган, а намерението му да „изживее своите 5 минути слава”.

„30 минути след атентата Кокинов заяви пред Доган и още 15-ина души категорично и еднозначно – ще повдигнем обвинение за опит за убийство. Съобщи, че е имал разговор с атентатора, който също толкова еднозначно казал – исках да убия г-н Доган. Днес питаме властите в България какво точно се промени за тези 10 часа, че тази сутрин ни облъчват с тезата, че нападателят нямал намерение да убива и т.н. Не приемаме подменената теза – тя не само е неприемлива, но и скандална”, подчерта Местан.

По думите на новия партиен лидер цялата ситуация е олицетворение на написаното в доклада на Доган за подмяната на демокрацията с диктатура и необходимостта законността у нас да бъде спасена. Именно поради тази „порочна” реалност, ДПС ще настоява за международно разследване на „атентата”, посочи пред бТВ Лютви Местан и уточни, че партията иска да се разкрие кой е „политическият поръчител” зад действията на Октай Енимехмедов.

„Вместо реално разследване, властта ни залива с добре познати клишета – ДПС етнизира, политизира... Питам – кой етнизира казуса, ние или Цветанов, който извади на преден план етническата принадлежност на нападателя? Няма значение от какъв етнос е, а какво е извършил”, изтъкна председателят на движението.

Той определи като „проява на цинизъм” намерението на МВР да разследва делегати от конференцията на ДПС за нанесен над „атентатора” побой. „Делегатите обезвредиха един потенциален убиец, за да спасят лидера си. Действията им не могат да се окачествят като насилие – трябва да се поздравят за смелостта”, каза още Местан и поясни, че няколко от видните членове на партията да успели да узурпират нападателя и да образуват кордон за извеждането му от залата.

В това време полицията реагирала изключително бавно. „Къде беше полицията час и 13 минути? Преднамерено ли беше това забавяне? Много въпроси очакват отговорите си”, заключи лидерът на ДПС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ина Стефанова

    1 0 Отговор
    Попитали радио Ереван , защо управлението в Турция и България е толкова различно. Радиото отговорило: „Защото в Турция има 5% грамотни и те управляват !!! А в България има 5% разбойници и точно те управляват!”
  • 2 6ibanqnko 6ibanqnkow

    0 0 Отговор
  • 3 Joro

    0 0 Отговор
    Aman ot tezi, turski nomera.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Ай с....р бе Местан :) Стига с тоя театър ! Що не се наведеш .... да си хванеш големите пръсти на краката ....пък тогава може и международно разследване да има няма начин да не го усетиш !!!!!!
  • 5 гост1212

    0 0 Отговор
    Айде сега ако това не е цирк... вземете си поука и направете нещо за целия народ. "България не е същата"!!! Ами да не е, БЕДНОТИЯ ДО ШИЯ- за вас всичко е много лесно. Тези делегати сега някой дали ще ги съди за побой, хулиганство и т.н. Нали компетентните органи трябва да вземат отношение. На мен в къщата крадец да ми влезе, ако го бия така аз ще съм виновен ,а вие НЕ!
  • 6 Трибал

    1 0 Отговор
    Типично по цигански!Първо правиш нещо,и ако не стане се обявяваш за жертва,като холокоста и други такива цигански номерца!Първо циганино нямаш никакви права тук в земята на траките,за да искашкаквото и да било!Второ жив те бих драл на ченгел като заек ако ми паднеш!Трето събирайте си всички чавета ,и марш за Израел,и там си се разследвайте кое чаве от коя майка е,че такива права ти бих дал,че няма да можеш да се възползваш от всичките циганско чифутско !Анадъмно!
  • 7 Гай Баню

    1 0 Отговор
    Да ви ега в амуджите, ами като сте патриоти мюсюлмани, отивайте в Турция да правите политика. Не мога да схвана нещо тука.
  • 8 Трибал

    0 0 Отговор
    Искал разследване циганина !!!Аз пък искам всички джелати. Башибозуци, зейбеци.цигани чифути и друга твар различна от местното население да си намери друг гьол където да крякат!
  • 9 Гай Баню

    0 0 Отговор
    ТОДОР ЖИВКОВ, ТОДОР ЖИВКОВ, ТОДОР ЖИВКОВ!!!!!!!! Кво ще кажеш Меди Доганов...
  • 10 живко

    0 0 Отговор
    С празен пистолет атентат , това е най голямото извращение над Ахмед Дуган и Лютви Местан ха ха хааа.Какво ще ги правим побойниците, нямали да има наказание и за тях.Да видим до каде ще я докара нашто правосъдие. Ще чакаме развръзка та.
  • 11 Трибал

    0 0 Отговор
    Точно правешкия каскет ни ги натресе тия джигути цигански,пък сега иди се оправяй!
  • 12 Гай Баню

    0 0 Отговор
    Правешкия каскет ги нарита хубаво в г.за, ама нали дойде "демокрацията"...
  • 13 Пацо

    0 0 Отговор
    Абсурдно и скандално е поведението на това псевдо движение за права и свободи.
    Една българска партия на национална конференция сменя председателя си и той дава първото си интервю на турската преса. Я нека обясни г-н Местан коя друга държава би търпяла подобна гавра. Ще ги закрият и разгонят на секундата. Таке че нека не злоупотребяваме с правата и свободите си!
  • 14 Гай Баню

    0 0 Отговор
    Мислейки върху темата, ми идва една мисъл: - Дали, господинът Местан не е самия организатор???
  • 15 Пенчо

    1 0 Отговор
    Задължително нанеслите побой на момчето, трябва да бъдат съдени! Трябва да бъдат екстрадирани от България.Тези варвари нямат място в страната ни, да не говорим за място в управленския и състав.
  • 16 наблюдател

    1 0 Отговор
    То хубаво че искат международно разследване да не стане само че са си го организирали те самите то и от техните хора го нападнаха и номера с ножа беше като фокус само като малко се загледаш и се вижда как дойде отстрани и пищова без пълнител кой ходи така да трепе поне да беше успял но той беше по уплашен от доган,но голямо театро направиха пред чуждите представители, а ако те им повярват означава че са по ограничени и от артистите в целия театър.
  • 17 Трибал

    0 0 Отговор
    Пацо прав си брат ама кой да ги закрие като те държат власта от 68 години!Ако някой трябва да ги затрива това сме ние!Всички прозряли истината за еврейския геноцид бяха избити от Живков и неговата дясна ръка Мирчо Спасов шефа на ДС.Всичките съветници по важни въпроси на Живков бяха евреи!Каква демокрация ни гони!Обраха трудът на две поколения изнесоха всичко навън,създадоха ошфорни фирми и имитират че в България нещо като икономика се движело!Това е истината!Тази власт я взимат със помоща на Руските евреи 1944год.А руските със помоща на турските евреи!Всичко е един затворен кръг!Всички молове са еврейски,телефонни оператори,хранителни вериги и всичко което носи големи пари е в ръцете на евреи!Ееее как да стане като властта е в тяхните ръце?Защо наши политици ходят да се молят на стената на плача,и да целуват еврейски задници в Турция и Русия,за това защото са чисто и просто едни слугинчета за което станаха мултимилионери!Някой правил ли си е трудът да обърне двете думички в обратен ред Вива-Тел =Тел Авив спирам до тук!
  • 18 наблюдател

    1 0 Отговор
    п.п.Само да не ни докарат сценария като Югославия.че то като гледам на там отиваме вече на няколко пъти така наречените малцинство ни заплашват с гражданска война.Искам да попитам защо никой не напада хора и от другите прослойки на малцинствата , а само тези от турски произход има някаква причина какво ще кажете?ТЮРК СПОРЕД ЕВРЕЙТЕ В ДРЕВНОСТТА ОЗНАЧАВА ЧОВЕК КОЙТО РАЗРУШАВА И НИЩО НЕ СЪЗДАВА
  • 19 lovec

    0 0 Отговор
    tova li sa utrechnite depotati koito ritaha i svalqha gachtite na napadatelq tozi vypros trqbva da si zadade gn.Mestan abe chto li ni zanimava s gluposti za politi4eska pory4ka .
  • 20 Гай Баню

    0 0 Отговор
    Трибал, ти не почиваш ли? Ще получиш катаракта от дисплея.
  • 21 Другаря Благов

    0 0 Отговор
    Еййййййй циркаджииии скрий те се бе...Опалчете се на и на Обама,ако искате толкова сте жалки,че сами се нападете един друг и то за к'во да се разбере гласно,че тоя Очилат плешив се оттегля от трона..Къв атентат к'ви пет лева жив ли е жив е.К'во искате да разследват що си е напълнил патлака със съчми и с черен пипер ли?????или що си е забравил пълнителя???Писна ми да ви гледам гаднити физиономии...Много съжалявам,че са ви допуснали да влезете в парламента..Дано за напред да не се повтори тази грешка.Че заради вас страдат 7 000 000 българи и заради вас в цяла Европа ни мислят за Цигани
  • 22 наблюдател

    0 0 Отговор
    нека да видим цветанов да ли че направи нещо срещу тезикоито почнаха да се саморазправят.Аз на мястото на момчето ще ги съдя.Може да ги използват за футболисти в националния добри са хем ще и паднат шкембетата
  • 23 Трибал

    0 0 Отговор
    До Гай Баню

    Слушам музика и това ме разведрява друго не остана!

    https://www.youtube.com/watch?v=QYdxcqF6Dxs
  • 24 lovec

    1 0 Отговор
    ами ние сме тия дето трябва да я махнем тая партия от парламента
  • 25 FRIDAM

    0 0 Отговор
    na4ina e danegi dopuskame da vlizat v koito i da e parlament fesovete
  • 26 Кирилизатора

    1 0 Отговор
    Поредния нагъл циганин ,който иска да очерни святата ни република!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Защо!?!?!?!?!?!!!!
  • 27 Бай хой

    1 0 Отговор
    Кой ще разследва башибозушките изпълнения на тия талибани.Местан насажда етническо напрежение като се опитва да представи вътрешнопартийните си неволи като политическо покушение.Трябва да му се отнеме имунитета и да бъде съден.
  • 28 Гай Баню

    1 0 Отговор
    Трибал, кво ти говори, че през годините на демократизирането на соц. републиките, Българиа мина метър? Всички екс соц републики дадоха жерви в името на свободата. Имаше и обесвания на президенти и главни секретари и прочее. Само ние по тънката лайсна. Що ли?
  • 29 Трибал

    0 0 Отговор
    До Гай Баню

    Защото истинските борци бяха избити още след спечелването на властта!Бяха пратени в лагери,и заравяни в плитки гробове по нивите!Дълги години кучетата са им влачели костите!Защо убиха Горуня,ами Горяните,нали и те се бореха за тази власт?Но когато разбраха измамата и решиха да се поправят бяха смазани!За това нямаше кой да се опълчи!Както и сега няма!
  • 30 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    aman ot tia nagli fesove
  • 31 Ина Стефанова

    0 0 Отговор
    Попитали радио Ереван , защо управлението в Турция и България е толкова различно. Радиото отговорило: „Защото в Турция има 5% грамотни и те управляват !!! А в България има 5% разбойници и точно те управляват!”
  • 32 Ина Стефанова

    0 1 Отговор
    Попитали радио Ереван , защо управлението в Турция и България е толкова различно. Радиото отговорило: „Защото в Турция има 5% грамотни и те управляват !!! А в България има 5% разбойници и точно те управляват!”
  • 33 Трибал

    0 0 Отговор
    Вечна му памет на Горуня не е забравен и все още има фенове като мен!
  • 34 Гай Баню

    1 0 Отговор
    Ами кво да кажа, Народе български, събуди се преди да видиш, как турчин изнасилва дъщеря ти и жена ти пред теб, вързан и ти да виеш като куче. Който се оприличава на турчин,да бъде НАРИТАН в Турция.
  • 35 роро

    0 1 Отговор
    Всички се пишете на герои ако не бяха турците и малкото българи христяни не България а цяла Европа щеше да бъде в ;комунизма; Всеки да наляга и да работи за държавата т. е. за себе си .Стига омраза .Махнете калинките от всички нива на управление и нещата ще се оправят .

    Коментиран от #41

  • 36 Трибал

    1 0 Отговор
    роро на кво си бе брат?
  • 37 Октай

    0 0 Отговор
    Кой ще сложи на своето място " Сокола " в кавички , своята маша за да може пак да командва , тези филми някъде другаде . Вече и турците не гласуват за тази смешна партия наречена Дърти Полудели Султани . Огромен брой от гласовете на ДПС отиват при бате Бойко , който прави много повече за тях , а не като ДПС 1 500 000 лв от водното огледало си прибраха и още куп далавери по времето на така наречената 3 коалиция ( крадци ) . Соколът нали е предвидлив инвеститор с парите на хората си купи огромна яхта , която цяло лято беше до кея на неговия мега комплекс , който строй в Созопол - Санта Марина . Комплекса иначе не бил негов , а на кой на Емел Етем или някой други придворни шутове , като Лютви Местан . ВРЕМЕ Е ТАЗИ ПАРТИЯ ОТ КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ ДА ИЗЧЕЗНЕ .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Кирилизатора

    0 0 Отговор
    "Къдееее си вярна ти любов народнааааа ......"
  • 40 мури

    0 0 Отговор
    евреите да разследват.
    ха-ха-ха
  • 41 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "роро":

    smenil si mai dilara ?
  • 42 Иван

    0 0 Отговор
    Това е много добра идея,всички ние иска Доган да бъде разследван от международен екип-най-после виждаме нещо положително в края на тунела-международно разследване на бандита Доган-чакаме да отговорят с какви пари преживява Доган-той не работи/дори децата знаят,че който не работи не трябва да яде/,с какви пари купува луксозния си живот,яхти,коли.
  • 43 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    А ШВЕПС ... ИСКАШ ЛИ ?
  • 44 кик

    0 0 Отговор
    ето ви повод за нападение над Иран
  • 45 ъм5т

    0 0 Отговор
    Мисля, че е редно да престанем да мислим кой какъв е, тоест каква е религията му_ дали е турчин, български мюсулманин, цигани, евреин, будист..това е без значение. Редно е да се мисли кой е умен и кой не! Кой може да управлява Бг добре, така, че да има за всички по добър живот и кой не! Ето тук е редно да се помисли. Доган е един много умен мъж, все едно какво пишат за него, това е моето мнение, без да съм мюсулманка по религия. Много още има да се учат от него управляващите в момента, а и други желаещи да са на власт! Лошото е , че когато си тъп / то е за дълго!

    Коментиран от #47

  • 46 Трибал

    0 0 Отговор
    А ти от долу си точно такъв,та даже вдлъбнат!Смени си дилъра че нещо не ти действат добре!
  • 47 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "ъм5т":

    Наглостта няма граници тия ритаха и скачаха на крака и ръце да ги чупят.къде го има по света това при това на съборен и държан на земята човек Може ли лидера да казва че защитавали живата на Ахмед Доган ПРЕЗИРАМ ВИ НАГЛИ ПРОСТАЦИ. Прочети закона за защита на животните и по него ще те съдят за малтретиране а става въпрос за човек Моля всеки който може да качи на всички възможни места побоя и коментара Лютви Местан за види Балгария и света за какви борци за демокрация става дума Не оправдавам Октай но такава жестокост не нормална това е фанатизъм Не си играите оганя винаги можете да се опарите а изгореното е болезнено и трудно зараства
  • 48 истината

    0 0 Отговор
    Дано не са толкова умни останалите политици че ще ни ограбят до шушка Като хидроинжинери и други специалности с консултации за по 1.5 милиона какво ще остане от БЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове