Отидете към основна версия

12 565 77

Улисани в „изчегъртването на гербалъка“

  • изчегъртване-
  • изчегъртването-
  • служебно правителство-
  • служебен кабинет-
  • герб-
  • лустрация-
  • декомунизация-
  • общество

Дори т.нар. демократи твърде бързо забравиха за задължителните сурова лустрация и декомунизация в политиката и дори икономиката

Илюстративна снимка, източник: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече бе казано, че огромна част от действията на служебното правителство, което без съмнение изпълнява президентската воля, са изключително точни. Слугите на ГЕРБ из цялата администрация – преди всичко тези на ключови длъжности, трябва да бъдат натирени без каквито и да е аргументации. Те са вредни за държавата със своята същност.

Това обаче не освобождава от отговорност представителите на служебното правителство да се държат на ниво. Недопустимо е Бойко Рашков, при цялата добра работа, която върши до момента, да говори за „бивши хора“. Това само „налива вода в мелницата“ на псевдоантикомунистите от ГЕРБ, СДС и гравитиращите около тях микро партийки с лидери кариеристи. Меко казано.

Но и като цяло така просто не може да се говори. Не може да се бориш със соца ГЕРБ, реставрирайки израза отпреди 1989 г. „бивши хора“.

Пред обществото ни обаче стои един друг, по-голям въпрос от кадровите промени и разкритията за дългогодишните управленски свинщини, и той е: къде е то, самото общество?

Срамно е, когато министърът на икономиката изнася данни, че милиарди от нашите пари са раздадени на „правилните бизнесмени“, на площадите из страната да има рехава бройка туристи, а не хиляди гневни граждани.

Това де факто значи само едно. Препотвърдено за сетен път. А именно, че българинът приема всичко, стига да не го оставят без кола и хладилник. За него очевидно няма никакво значение какво се случва с данъците му, ако все пак има какво да яде и пари за гориво. А пък това да го вълнува какъв е строят, в който се намира – абсурд.

В известна степен и заради това бе възможно Борисов да е премиер толкова много години.

Освен това, не е ясно и тези, които се вълнуват от разкритията на служебното правителство, на какво се надяват. Наложително е да им бъде пределно ясно, че прокуратурата в този ѝ вид няма да направи нищо, каквито и доказателства да ѝ бъдат предоставени за престъпления по време на управлението на гербериата (от пролетариата).

Друг въпрос, който стои „със страшна сила“, по великия Ботев, е този за „изчегъртването“ на ключови искания на протеста от лятото на 2020 година. Улисани в „изчегъртването на гербалъка“, дори т.нар. демократи твърде бързо забравиха за задължителните сурова лустрация и декомунизация в политиката и дори икономиката.

Напротив, в служебното правителство е пълно с кадри на Българската социалистическа партия. А тя трябва да бъде забранена заради престъпленията на своята предшественица БКП.

Още повече, трябва да е напълно ясно, че мафията в България, срещу която у нас се възроптава периодично, има ляв генезис. Ако може да се каже, че т.нар. комунисти са комунисти наистина, защото те по-скоро са най-обикновени престъпници. Обявени със закон за такива.

Също така трябва да е съвършено ясно, че истински съдържателна промяна в България без лустрация, декомунизация и дерусификация няма как да има. Чисто и просто е невъзможно. И ако тези ключови понятия не се реализират във фактически политики в близко бъдеще, опасенията, че в момента наблюдаваме противоборство между филиали на БКП, ще се окажат самата истина.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 112 гласа.

Свързани новини