Отидете към основна версия

18 130 119

Явор Дачков: Петков е льольо на едрия капитал и корпоративните интереси

  • кирил петков-
  • румен радев-
  • бсп

БСП е по-близо до ГЕРБ - манталитетно и исторически, отколкото до Кирил Петков и "новата вълна", която той носи след себе си и която разказа играта на Америка и Западна Европа в последните 30 години

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По-вероятно е Кирил Петков да участва в изборите на есен чрез мандатоносители, защото няма да има време да прави нова партия. Това поставя съвсем естествено въпроса дали БСП трябва да потвърди подкрепата си за Румен Радев или да издигне свой кандидат за първи тур. Мисля, че е по-редно да направи второто след като президентът инициира друг проект.

На втори тур нещата са съвсем различни и тогава би трябвало да мислят отново. Би било грешка за БСП, ако се присламчи към Радев в началото, в случай, че Кирил Петков се кандидатира за парламента с мандатоносители и легитимация от Радев за парламентарните избори.

По неофициална информация се очаква това да стане във втората половина на септември.

Петков е неолиберал, отявлено проамерикански, човек на СЕТА и льольо на едрия капитал и корпоративните интереси. Радев е неговият кръстник в политиката, а Херо Мустафа е кръстница на второто служебно правителство на Радев. При тези условия изглежда абсурдно БСП да подкрепи всичко това, ако иска да запази някаква линия, а не да брани конюнктурна позиция.

В интерес на истината БСП е по-близо до ГЕРБ - манталитетно и исторически, отколкото до Кирил Петков и "новата вълна", която той носи след себе си и която разказа играта на Америка и Западна Европа в последните 30 години (при нас все още всичко идва с голямо закъснение - от плочите на Бийтълс до днес:)) Това е духът на "новия" капитализъм, който не произвежда нищо, а си играе с абстракции и чужди пари, фантазира реалност в измислен свят и го създавва с пожелателно мислене. Нарича го бъдеще и го продава като захарен памук. Продава илюзии и пожелания, научени в безсмисления Харвард, удушен от идеологии в последните 20 години и превърнат в АОНСУ на либералната диктатура и глупост. Лунапарк за изнурени консуматори и старт ъп на деградиралата човечност с магистратура по бизнес мениджмънт (нещо като педагогиката в СУ от края на 80-те:) Ковид-19 е неговото историческо и метафизично изобличение. Това е по-голям потрес от демодираните, корумпирани и отвратителни селфмейд феодали в байганьовски стил, които мислехме за дъно. Нищо не знаем за дъното.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 122 гласа.

Свързани новини