Отидете към основна версия

10 773 45

Криcтиaн Тeрeш: Лъжци раздадоха парите на европейските данъкоплатци на производителите на ваксини

  • кристиан терхеш-
  • евродепутат-
  • европейски парламент-
  • зелен сертификат-
  • коронавирус

Вижте острата реакция на румънския евродепутат, след като бе решено в сградите на ЕП да се влиза само след показване на "зелен сертификат"

Снимка: bogari.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Oт нaчaлoтo нa нoeмври члeнoвeтe нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт и cлужитeлитe, рaбoтeщи в инcтитуциятa, щe трябвa дa прeдcтaвят "зелен сертификат", зa дa влязaт в нeйнитe пoмeщeния. Сред евродепутатите, които се противопоставиха на това решение бe 42-гoдишният румънcки кoнceрвaтoр Криcтиaн Тeрeш, кoйтo направи скандално изявление пред колегите си от ЕП, заявявайки, чe институцията oтнeмa правото нa хoрaтa "да решават сами кaквo дa прaвят cъc coбcтвeнитe cи тeлa".

Предлагаме ви цялото му изказване:

"Както знаете, според закона ние сме избрани от народа. Но ние не трябва да забравяме, че сме избрани за народа. Ние трябва да имаме най-добрите идеи за хората, защото има причина те да ни изберат и да сме тук в Европейския парламент. Всички лидери в парламента обичат да се възхваляват. Всеки път, когато са на пресконференция, те имат една цел и тя е да потвърдят, че това е най-демократичната институция в Европейския съюз. Въпросът е - наистина ли е така?

Казали ли сте на тези хора в парламента, защо решихте да ги лишите от техните основни права? Защо го направихте?

Както и моите колеги казаха, има закони, според които не трябва да ви налагат медицинско лечение, освен ако не решите да се подложите на него, свободно и с информирано съгласие. Ясно е какво правят в момента, за да запазят достъпа си до парламента - да имаш Зелен сертификат е нарушаване на свободата на хората да избират дали да бъдат ваксинирани или тествани.

Но има и друг аспект - въпросът, който поставям, не е адресиран само към вас в парламента, а до всеки европейски гражданин - да потърси отговор от своето правителство. Добре ли сте се информирали какво ще се случи? Защото ние имахме много дебати в началото на тази година в парламента, където поискахме пълен достъп до подписания договор между компаниите, производители на ваксини и Европейския съюз. И ще цитирам статия от 22.01.2021 публикувана в ЕURACTIV , която казва следното: Договорът подписан между фармацефтичните компании и Европейската комисия през ноември 2020, беше достъпен до МEP’s във вторник в съкратен формат, след като компанията се съгласи да отвори договора за проверка.

Какво? Вие налагате медицински продукти на европейските граждани, без да знаете какво има в договора? Не само те не знаят - ние, ние не знаем, след много въпроси в парламента. Статията казва, че договорът е показан пред нас, пред публиката. И аз искам да ви покажа няколко страници и вие ще ми кажете дали това е добре за европейските граждани. Когато те са поставени в тази ситуация да не могат да ходят на работа, не могат да посещават магазини, не могат да заведат децата си до училище, не могат свободно да се предвижват от една държава в друга.

Всичко това не важи само в една ситуация, ако си ваксиниран, с един от тези продукти, това беше представено от Комисията с одобрение на компанията. Това е нечувано. Аз просто ще ви покажа страниците. Това са страниците, виждате. Това са техните основни принципи на демокрация. Питам ви, това прозрачност ли е? Виждате ли нещо, защото ние не! Парите на европейските граждани са дадени от лъжци на тези компании. Какво се е случило с тези пари? Къде са? Защо те не са честни с хората и всичко не е напълно прозрачно? Така че всички ние да знаем какво следва.

Разликата между тирания и демокрация е много проста. Когато парламентът знае всичко за теб, това е тирания. Аз знам какво е да живееш в тирания. Когато знаеш всичко за правителството, това е демокрация. Това показва къде сме сега, възхвалявайки тази институция като най-демократичната в Европейския съюз. Дори ние като членове на Европейския парламент, които сме избрани от народа за народа, ние нямаме право да видим тези договори. Както казахме миналата седмица, ние сме тук за вас и ще се борим за вас. Знам, че много от вас се борят из Европа. Много от вас, работещите в европейски институции, също се борите. Както казва бившият президент на САЩ - "Свободата е едно поколение, застрашено от изчезване". В такова време живеем . Наше задължение е да се борим за свободата".

Превод: ФАКТИ

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 116 гласа.

Свързани новини