Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 12:08 10 745 45

Криcтиaн Тeрeш: Лъжци раздадоха парите на европейските данъкоплатци на производителите на ваксини

  • кристиан терхеш-
  • евродепутат-
  • европейски парламент-
  • зелен сертификат-
  • коронавирус

Вижте острата реакция на румънския евродепутат, след като бе решено в сградите на ЕП да се влиза само след показване на "зелен сертификат"

Криcтиaн Тeрeш: Лъжци раздадоха парите на европейските данъкоплатци на производителите на ваксини - 1
Снимка: bogari.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Oт нaчaлoтo нa нoeмври члeнoвeтe нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт и cлужитeлитe, рaбoтeщи в инcтитуциятa, щe трябвa дa прeдcтaвят "зелен сертификат", зa дa влязaт в нeйнитe пoмeщeния. Сред евродепутатите, които се противопоставиха на това решение бe 42-гoдишният румънcки кoнceрвaтoр Криcтиaн Тeрeш, кoйтo направи скандално изявление пред колегите си от ЕП, заявявайки, чe институцията oтнeмa правото нa хoрaтa "да решават сами кaквo дa прaвят cъc coбcтвeнитe cи тeлa".

Предлагаме ви цялото му изказване:

"Както знаете, според закона ние сме избрани от народа. Но ние не трябва да забравяме, че сме избрани за народа. Ние трябва да имаме най-добрите идеи за хората, защото има причина те да ни изберат и да сме тук в Европейския парламент. Всички лидери в парламента обичат да се възхваляват. Всеки път, когато са на пресконференция, те имат една цел и тя е да потвърдят, че това е най-демократичната институция в Европейския съюз. Въпросът е - наистина ли е така?

Казали ли сте на тези хора в парламента, защо решихте да ги лишите от техните основни права? Защо го направихте?

Както и моите колеги казаха, има закони, според които не трябва да ви налагат медицинско лечение, освен ако не решите да се подложите на него, свободно и с информирано съгласие. Ясно е какво правят в момента, за да запазят достъпа си до парламента - да имаш Зелен сертификат е нарушаване на свободата на хората да избират дали да бъдат ваксинирани или тествани.

Но има и друг аспект - въпросът, който поставям, не е адресиран само към вас в парламента, а до всеки европейски гражданин - да потърси отговор от своето правителство. Добре ли сте се информирали какво ще се случи? Защото ние имахме много дебати в началото на тази година в парламента, където поискахме пълен достъп до подписания договор между компаниите, производители на ваксини и Европейския съюз. И ще цитирам статия от 22.01.2021 публикувана в ЕURACTIV , която казва следното: Договорът подписан между фармацефтичните компании и Европейската комисия през ноември 2020, беше достъпен до МEP’s във вторник в съкратен формат, след като компанията се съгласи да отвори договора за проверка.

Какво? Вие налагате медицински продукти на европейските граждани, без да знаете какво има в договора? Не само те не знаят - ние, ние не знаем, след много въпроси в парламента. Статията казва, че договорът е показан пред нас, пред публиката. И аз искам да ви покажа няколко страници и вие ще ми кажете дали това е добре за европейските граждани. Когато те са поставени в тази ситуация да не могат да ходят на работа, не могат да посещават магазини, не могат да заведат децата си до училище, не могат свободно да се предвижват от една държава в друга.

Всичко това не важи само в една ситуация, ако си ваксиниран, с един от тези продукти, това беше представено от Комисията с одобрение на компанията. Това е нечувано. Аз просто ще ви покажа страниците. Това са страниците, виждате. Това са техните основни принципи на демокрация. Питам ви, това прозрачност ли е? Виждате ли нещо, защото ние не! Парите на европейските граждани са дадени от лъжци на тези компании. Какво се е случило с тези пари? Къде са? Защо те не са честни с хората и всичко не е напълно прозрачно? Така че всички ние да знаем какво следва.

Разликата между тирания и демокрация е много проста. Когато парламентът знае всичко за теб, това е тирания. Аз знам какво е да живееш в тирания. Когато знаеш всичко за правителството, това е демокрация. Това показва къде сме сега, възхвалявайки тази институция като най-демократичната в Европейския съюз. Дори ние като членове на Европейския парламент, които сме избрани от народа за народа, ние нямаме право да видим тези договори. Както казахме миналата седмица, ние сме тук за вас и ще се борим за вас. Знам, че много от вас се борят из Европа. Много от вас, работещите в европейски институции, също се борите. Както казва бившият президент на САЩ - "Свободата е едно поколение, застрашено от изчезване". В такова време живеем . Наше задължение е да се борим за свободата".

Превод: ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 116 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    255 7 Отговор
    Я!Имало и хора в Брюксел!
  • 2 Херо мусттаффа

    132 2 Отговор
    Не можах да разбера какви са тези листове които се подписват преди самото ваксинираните?

    Коментиран от #40

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    94 3 Отговор
    И фармаФиата се задейства в Румъния ‼️ Каква случаЕност‼️
  • 4 НЯКОЙ

    147 4 Отговор
    БРАВО
  • 5 Мими

    177 6 Отговор
    Браво, благодаря, че има и по висините останали с мозъците си хора. Нека някой се разрови и до година, две този ужас ще спре. А целите родове, които стоят зад този ужас нека бъдст изпепелени до крак. Съжалявам хората, които се полъгаха и не могат да изкарат отровата от телата си.
  • 6 Display

    112 2 Отговор
    Браво.......
  • 7 Н яма проблем

    60 2 Отговор
    Не можах да разбера какви са тези листове които се подписват преди самото ваксиниране?

    Коментиран от #16

  • 8 На кратко

    165 2 Отговор
    Браво на човека.Неговата душа не го е напуснала за разлика от зомбираните представители на изкуствения интелект.
  • 9 Произведено в България

    3 67 Отговор
    България ще получи безвъзмездна помощ от европейския съюз от сто милиарда долара

    Коментиран от #10

  • 10 Аз от БЕХ

    50 1 Отговор

    До коментар #9 от "Произведено в България":

    Добре ли си?
  • 11 123

    156 2 Отговор
    Ние нямаме такъв евродепутат. Само подлоги. Жалко.

    Коментиран от #42

  • 12 доктор Косев

    14 102 Отговор
    Човекът прави политика, и в Румъния има доста малограмотни лумпени и циганьори с право на глас.

    Коментиран от #23

  • 13 Христова

    137 2 Отговор
    Браво на смелостта на този евродепутат. Такива трябва да бъдат всички евродепутати. Прозрачност, отговорност и защита на демократичните права на своите избиратели да отстояват европарламентаристите.
  • 14 Положението

    3 142 Отговор
    Положението става налудничево.Един иска баща си,друг майка си.Условията се съобразяват с доброто на по- голямата част от хората.Този румънски евродепутат да се връща в Румъния и да отиде в някое село,там няма да му искат зелен сертификат.

    Коментиран от #43

  • 15 Абе

    136 2 Отговор
    Цялата тая работа покрай ваксините яко мирише.Вече се доказа,че ваксините не предпазват от заразяване.Въпросът е защо във всяка една държава има политическо изнудване от страна на управляващи министри или президенти към народа.

    Коментиран от #26

  • 16 Ходил

    41 4 Отговор

    До коментар #7 от "Н яма проблем":

    ли си да гледаш рали шампионат? Там подписваш едни листове, че ако колата излети от пътя и те прегази ти си носиш отговорност.
  • 17 Цеко сифоня

    87 1 Отговор
    БРАВО ! Искаме истината да излезе наяве !
  • 18 Ррдови Гражданин

    97 2 Отговор
    А някой от нашите лапачи, подкрепи ли румънеца ?
  • 19 Швейк

    66 5 Отговор
    А как така изоставиха жизненоважни теми като:
    - кога да изкл. кафемашината след употреба
    - колко да са криви краставиците
    - какъв да е цвета на бананите?
    Смешници - дядя Вова и Ерги ще ви правят диви и щастливи!
  • 20 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    106 2 Отговор
    Евала на румънеца!
    Начука им го здраво!
  • 21 Некой си

    114 2 Отговор
    Отново виждаме причината в Румъния средната заплата да е двойно по-висока то българската, чуждите инвестиции за последната година да са 40 ПЪТИ по-големи от тези в България и ръстът на икономиката да е 3 ПЪТИ по-висок от този в България.
    На противниците на казаното от румънеца предлагам да подпишат договор за ипотечен кредит, в който 70% от текста липсва.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ами ...

    22 2 Отговор

    До коментар #12 от "доктор Косев":

    На каква тема беше дисертацията Ви, докторе? 😀
  • 24 охооо

    50 2 Отговор
    фонделайн ще яде лайн.....ата на края
  • 25 Ами ...

    91 1 Отговор
    Облаците над ЕК се сгъстяват. Зелените искат договорите, заведоха дела. Сега и евродепутати от други групи се включват.
  • 26 Ами ...

    29 1 Отговор

    До коментар #15 от "Абе":

    Доходоносно е, вероятно.
  • 27 1100

    77 4 Отговор
    Престъпление, е да насилваш свободни граждани и данъкоплатци на страните от ЕС да се ваксинират с отровните ваксини/с изключение на СПУТИК V/.Това е фашизъм.Разбира е НЕ Е Фашизъм протестите на нормалните мъже и жени ,против ЛГБТ,джендъри, гейове лесбийки, 32 пола в пропадналите сащ,.Има БИОЛОГИЧЕН ПОЛ:мъжки и женски.Всички останали ненормалности ,извратености са обект на психиатрията.Мисирките, по Хоризонт, интервюираха, двуполови индивиди, които се възмущават ,че Боян Расате се определя като мъж,което е естествено.Бил нападнал, ЛГПТ, а пък те се оплакали на филанкишията/ЕС/.Конституционният Съд се произнесе ,че в България ,приемаме биологичният пол,сиреч-мъжки пол и женски пол.Който не му харесва, че България е нормална страна ,в която живеят мъже и жени,да си вземе торбичката и в тъпите сащ/не пиша сащ с главни букви,не заслужават/.Там, могат да развяват знамето на гейове, лесбийки многополови индивиди.Италия, Испания, Гърция, Сърбия, Албания, Румъния, Русия, Арабските страни-те какво мислят по повод ЛГБТ, джендърите, гейовете, лесбийките?Някой гей да е родил дете,или лесбийка да е забременяла ?Вие ,с ума си ли сте ?Как,вресливи, отхвърлени от целия свят ЛГБТ, гейове, лесбийки, джендъри ,могат, да ни налагат, противоестествени понятия и състояния.Къде е Българската Православна Църква?Къде са Патриотите?Къде са мъжете и жените?От тъпите сащ, това най-отвратително нещо,наречено ЛГБТ ли възприехте?Докато,невменяеми групички с объркана ориентация,получават
  • 28 4464

    42 1 Отговор
    Опа...става интересно.
  • 29 ижжжжжжжжжжжжжж

    4 54 Отговор
    и в Румъния има глупави хора
  • 30 1100продължение

    53 2 Отговор
    От тъпите сащ, това най-отвратително нещо,наречено ЛГБТ ли възприехте?Докато,невменяеми групички с объркана ориентация,получават насърчение и си плюем на нормалността,ще стоим в дъното .Позор !Голям Позор!
  • 31 no name no face no number

    58 2 Отговор
    Браво Муцомеск комши евала! Не на ваксините и зелените заробващи сертификати борба до дупка!
  • 32 Копипасте

    66 2 Отговор
    Не вярваме в конспирации - вярваме на очите си. Ако преди две години някой ми беше казал, че ще ходим с маски по улиците, ще ни трябва тест да влезем в мола, някой ще се пробва да ни набие някакви продукти, които не са тествани, а на всичкото отгоре ще иска аз да поема отговорността за това, а като откажа ще ме наказват с разни смешни разпоредби, щях да си кажа - поредният научнофантастичен филм. Къде е конспирацията, когато всичко се казва директно?

    Коментиран от #38

  • 33 Да питам

    39 1 Отговор
    Нашите евро избранници на каква позиция са или вече са с блустерна доза и първи на опашката за принтера за разпечатване на сертификати начело с Рада Дълбоката?
  • 34 ffffffffuuuuuk

    31 1 Отговор
    Не на зеления АПАРТЕЙД!!!!!!!!!!
  • 35 Грульо

    42 1 Отговор
    Масов екизт от ЕС, в Бруксел сами да си спазват ковит мерките и на всяко влизане и излизане от парламента да си бият бустери, че развъдника на ковит е там. :D
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ФашЕС

    44 2 Отговор
    Много често хората се питат защо се случва нещо в България. Отговорът е: Така нареждат от ЕС. Да видим какво нареждат до момента:
    1. Да не се признават антителата, доказващи, че хората са здрави, когато в страни членки на ЕС се признават.
    2. Да се ваксинират задължително с експериментални препарати здрави хора, което е абсолютно престъпление и фашизъм.
    3. Да се издават сертификати на хора като добитък
    4. Да се правят ненужни сертификати на къщите, струващи десетки хиляди
    5. Да не можем да си караме собствените леки коли
    6. Да си закрием ядрените мощности
    7. Да си закрием ТЕЦ
    8. Да закрием целия дребен бизнес заради непосилни изисквания.
    9. Да въвеждаме държавна цензура по неудобните теми
    10. Зад лъжата, наречена „общи ценности” да приемаме личните им интереси и собственото си унщожение
    11. Срещу всичко това ние получаваме ценности като бездомни кучета, лесбийки, гейове, транссексуални, бисексуални, бежанци, терористи, джендъри, ислямисти и правото всеки ден да ни пее ислямски мюезин.
    Явно този Фашистки ЕС е по-опасен за България от бившия от Съветския съюз.
  • 38 началото

    28 1 Отговор

    До коментар #32 от "Копипасте":

    Това е началото. Скоро и тока, и парното, и газта, и заплатите си ще получаваме директно от Брюксел. Ако слушаме. И ако сме ваксинирани. Сам срещу следващата 68-ма доза. Като в концлагер. По изтекла информация от компютърни специалисти софтуерът за всичко това вече е изработен и предстои само реалното приложение.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 КИКО

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Херо мусттаффа":

    Тези листи са , че си съгласен държавата да не носи отговорност , ако стане нещо с тем ( заболяване , умиране ) от тази инжекция за ваксинация срещу не знам какво си ... Доволен ли си ?
  • 41 волен сидеров

    14 1 Отговор
    БРАВО БРАВО БРАВО
  • 42 Огледай се

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "123":

    Ще имаме такъв ако на овцете им светне малко лампичката. Ако случайно не знаеш той се казва Костадин Костадинов от партия Възраждане.
    Ако пак не знаеш кой е, провери в google.
  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Положението":

    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни... "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 44 ДОФТОРА

    13 1 Отговор
    БРАВО!!!! ИСТИНАТА КАЗВА- НАИСТИНА ОТ ЕС СА ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ!!!
  • 45 Вулварийн

    1 0 Отговор
    има и такива евродепутати...на 100 тунеядци максимум един читав