Отидете към основна версия

8 607 10

След бруталната агресия на военния престъпник и кремълски сатрап срещу Украйна: 4 са възможните сценарии

  • николай слатински-
  • 4 възможни сценария-
  • украйна-
  • русия

Част от единия е сбъдване на детската мечта на Бжежински - разпадане на Руската федерация на три части

Снимка: UNIAN
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Международните агенции отново понижиха с 5 или 6 степени рейтинга на Русия и обявиха за неизбежен нейният дефолт.

Русия отново обяви за успешно настъплението в Украйна и смята за неизбежна военната победа.

...

Два паралелни свята. Два надпреварващи се процеса!

Единият е финансово-икономически крах на Русия. Другият е военно-политически крах на Украйна.

Първият е абсолютно сигурен. Вторият е относително вероятен.

От първия възстановяването ще трае десетилетия, ако изобщо днес може да се прогнозира дали то е възможно. От втория с усилието на целия свят Украйна ще излезе въпреки всичко жива и здрава, жизнена и възстановяваща се.

...

Алтернативите на днешната изключително тревожна и безкрайно опасна ситуация след бруталната агресия на военния престъпник и кремълски сатрап срещу Украйна са (поне) 4:

1. Превземане на Киев. Задгранично правителство на Украйна. Инсталиране на продажно, слабо, поддържано от Путин, признато от Русия, Беларус, т.нар. ДНР и ЛНР, Сирия, Еритрея и най-важното - от Северна Корея, марионетно правителство, на което украинците ще направят така, че земята ще пари под краката им, а накрая, един ден членовете му ще бъдат избесени по нюрнбергски. Пълна изолация на Русия и продължителна, тежка агония на нейната държавност.

2. Затягане на войната в Украйна цял месец или тримесечие, трескаво търсене от Путин на излизане от войната със съхраняване на лицето. Известни компромиси от Украйна с отлагане на членството в НАТО с пет години и отношение към Крим на Украйна като на Запада към окупираната Прибалтика през годините на Студената война. Компенсиращо това отлагане на членството в НАТО и това отношение към Крим бързо, почти незабавно приемане на Украйна в ЕС.

3. Отстраняване политически (а възможно и физически) на Путин от сили вътре в Русия и мъчително завръщане на нормалността в политическата, икономическата, финансовата и социалната сфери.

4. Превръщане на Украйна във втора Полша през 1939 г. и избухване на Европейска война. Путин хвърля света в хаос и анархия. Огромни страдания на стотици милиони хора. Кръв, тежък труд, сълзи и пот за все по-сплотяваща се и мъчително, но уверено изправяща се на крака Европа.

Сбъдване на детската мечта на Бжежински - разпадане на Руската федерация на три части:

Една културна, цивилизована, развита, демократична европейска република, депутинизирана, с нов нюрнбергски процес за Путин (ако вече не виси някъде с главата надолу като Мусолини), Лавров и компания военни престъпници;

Втора културна, цивилизована, развита, демократична република в тихоокеанския регион;

Световен сибирски конкордат със стратегически суровини, които са в недрата на Сибир, но принадлежат на цялото човечество, както океанските и на океанското дъно стратегически суровини.

Радикална трансформация на света до 2050 г. като единно цяло и единно притежание на всички изчерпаеми и трудно възстановими стратегически суровини.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 139 гласа.

Свързани новини