Отидете към основна версия

3 241 53

Стълбите на Одеса

  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • путин-
  • путинова пропаганда

Там е и злощастният руски народ!

Снимка: Фейсбук/Огнян Дъскарев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колкото повече страдат руснаците, толкова повече подкрепят Кремъл.
Горното съждение изглежда нелепо, но така ли е? Това коментира във "Фейсбук" Огнян Дъскарев.

Русия при императорите, генералните секретари и президентите винаги се е стремила към разширяване на територията си, без оглед на жизненото равнище на населението. Винаги руските управници са се интересували повече от величието на страната си, отколкото от дребни, незначителни неща, като дали сънародниците им имат вътрешни тоалетни, канализация, храна в магазините и долапите/хладилниците, качествени телевизори, здравеопазване, образование, дрехи и обувки, перални и коли. / За съдомиялни и климатици и до днес почти не става дума/.

В резултат величието на Русия винаги, общо взето е било значително и от 1945 до днес тази страна е все още от двете планетарни свръхсили. Ако населението като цяло за десетки години, въпреки десетки милиони убити в революция, глад, войни се съгласява да живее СКОТСКИ, за да бъде велика страната му, то наистина:

а/ тази страна е велика
б/ това население е готово на всичко, за да бъде тази страна велика.

В днешната Русия има подобие на демокрация, т.е. различни партии, избори, които произвеждат подобие на политическа власт, обществена структура вкл държавни органи и медии. Те са в полза главно на президента Путин и партията му. Но основният въпрос е - свободна ли е Русия? Мисля, че за всеки непредубеден отговорът е ясен.

В резултат за президента Путин е лесно да убеди огромното мнозинство от руснаците, че останалият свят е враг на Русия, заради:

а/ Изумителната, изключително кървавата, невъзможната пълномащабна война в Украйна, т.е.в Европа. Голяма част от света се обяви против Русия в ООН, Китай и Индия се въздържаха, но важното е че, Западният свят, в който е и България се изправи против Русия. Според руските медии около 71-74% от руснаците сега подкрепят войната в Украйна.

б/ Незаконното анексиране на Крим в 2014. Свободният свят го осъди, но руснаците съвсем не мислеха така. Огромното мнозинство от тях подкрепиха президента с явното му беззаконие. За руснациТЕ днес няма значение, че войната в Украйна и заграбването на Крим са незаконни и несправедливи, важно е величието на Русия.

Фактът, че огромният руски народ, въпреки че живее СКОТСКИ СЕГА подкрепя основния си мъчител - Кремъл, е може би най-поразителното явление в историята. Не си спомням огромна нация, която така раболепно да пада по очи пред надменните, безмилостни хора, които небрежно я тъпчат. Пред очите ми в последния век в мъртвешки танц танцуват десетки и десетки милиони руски мъртъвци
Ходинка, май 1896 - 1379 убити, 1300 ранени стъпкани при тържествата за коронацията на Николай II.

Същият, когато научил за това, лицето му не трепнало и същата вечер спокойно отишъл на бал във френското посолство. Следват десетки милиони убити руснаци в ПСВ, Гражданската война, ленинския глад, Голодомора /около 5-7 млн украинци умрели от глад/, ВСВ / за Сталину, за Родину, вм обратното/, сталинисткия терор. В последните 30 години руските олигарси безмилостно ограбват приказно богатата страна за сметка на руснаците, мнозина от които днес продължават да живеят в някогашните съветски комуналки, и да - в землянки.

Само за около век след Ходинка не по-малко от няколко десетки милиони руснаци загинаха от насилствена смърт. Какъв злочест народ заслужава такава страшна съдба?
Отговор, по Арцибашев : великият руски народ-страдалец.

Бих прибавил с уважение към мъртвите и с огромна тъга - руският народ, който доброволно избира на власт мъчителите си и поразително днес продължава да ги подкрепя.

В силната алегория на Джеймс Фъргюсън, основана на филма от Айзенщайн, Путин весело блъска по стълбите на Одеса бебешката количка, в която несъмнено е Украйна.

Но, не - не само Украйна.
Там е и злощастният руски народ!

Поставете оценка:
Оценка 3 от 61 гласа.

Свързани новини