Отидете към основна версия

3 665 73

Емил Соколов: Дойдохме

  • протест-
  • митинг-
  • продължаваме промяната-
  • емил соколов

Днес обаче виждаме, че едни хора ще направят всичко възможно, за да спрат тази промяна

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В Англия заминах на 19 години. Прибрах се миналата година, когато навърших 27 години. Аз съм един от тези ‘митични’ млади хора, които се завърнахме от чужбина.

Защо? Защото вкъщи е най-хубаво. Защото тук са семействата ни. Не на последно място, вярвам, че България може да бъде още по-добро място за живеене. Убеден съм дори, че страната ни може и заслужава повече.

Това коментира във "Фейсбук" Емил Соколов.

Видяхме

Мисля, че не съм единствения, който видя България да се променя през последната една година. В управлението на страната влязоха млади и образовани хора и за пръв път от години младите хора в обществото бяхме адекватно представени в парламента.

Бавно и трудно България започна да става по-свободна, по-усмихната и се появи надежда, че можем да успеем да променим страната си и да я направим такава, каквато заслужава да бъде.

Днес обаче виждаме, че едни хора ще направят всичко възможно, за да спрат тази промяна. Видяха, че контролът им се изплъзва и впрегнаха всички сили сложат край на мечтата за една по-добра България.

Дойдохме. Видяхме. Какво следва?

Днес видях много хора да говорят за емиграция. Да, емиграцията е вариант. Защо обаче ние да си отиваме? Защо да отстъпваме, когато това, което искаме е всички да живеем по-добре?

Защо да оставяме България на онези, които я искат само за себе си. Стига толкова. Няма да отстъпим този път. Всичките години в чужбина ме научиха, че когато искаш нещо, не бива да се отказваш.

Какво следва сега ли?

Чака ни много работа, защото залогът е огромен. Залогът е България. Аз съм историк и накрая си позволя да перифразирам Цезар:

Дойдохме Видяхме Победихме

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 81 гласа.

Свързани новини