Отидете към основна версия

3 016 48

Какво по-естествено от Вежди

  • вежди рашидов-
  • парламент

Защо един от символите на т.нар. Преход да не оглави Парламента

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И какво като за председател на Народното събрание бе избран Вежди Рашидов?! Нещо май станахме твърде много претенциозните хард естети. А има ли нещо по-естествено от това, точно този парламент да бъде оглавен от човек, който е дъвкан и предъвкван през целия така наречен преход.

Преход. Толкова хубава думичка.

В нашия случай преходът е разстоянието от един свят, познат най-късно на родените през 70-те, до един друг свят, който от мечтан става все по-озадачаващ.

Както и да е. Какво по-естествено може да има във факта, че макар и на третия ден от живота на новото Народно събрание Вежди Рашидов, символ на т.нар. преход, е избран за председател на парламент, за когото така и така се предвиждат кратък живот.

Има ли нормално мислещ човек, който вярва, че парламентът ще остане в тази си състав за четири години. Или три. А дори и две. Благодарение на каквото и да е съставено правителство, различно от служебното. Ако има такъв, хубаво е да бъде изследван в някой от институтите на БАН.

Ау, Рашидов щял да има достъп до незнамисикакваси класифицирана информация. Страшна работа. Приятели, има ли значение това в нашия случай?! Имаме ли да крием нещо от някого.

Точно сега, през октомври 2022-ра. Където и да членуваме. По каквато и да е причина.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.

Свързани новини