Отидете към основна версия

2 665 62

Евгений Кънев: Силна общност, велика нация

  • общност-
  • общуване-
  • общество

Това, разбира се е най-видимо в геополитиката и политиката

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В Тоскана ми разказват за собственик на кафе, който имал три цени:

- 2 евро, ако поръчаш ”едно кафе”

- 1.50 евро, ако поръчаш “едно кафе, моля”

- 1 евро, ако поръчаш: “добър ден, едно кафе, моля”.

В едно село пък хората се опитват да запазят общността си като прекарват почти цялото си свободно време заедно: дори си правят вечер театър, в който всеки си измисля роля или играе себе си. Това коментира във "Фейсбук" Евгений Кънев.

Във Вайбър италианците почти не ползвали само ”да” или “Ок”, а “да, с удоволствие”, “разбира се”, ”на драго сърце”. За тях любезността и откритостта идват отвътре и не приемат затворените хора. Добротата води със себе си тази откритост, любезност и в крайна сметка - почтеност.

Силна общност, велика нация.

Толкова силно прави впечатление, идвайки от България. Допуснахме изцяло срив в нашите нрави, моралът залиня, общностите се разпаднаха, оцеляването стана водещо.

И Злото започна да доминира нашия живот. Много отдавна.

Това, разбира се е най-видимо в геополитиката и политиката. Страните, които се отскубнаха от Империята на Злото - днес се развиват успешно, дори процъфтяват. Вижте къде е Чехия, Полша, Балтика.

У нас - заблудиха ни, че сме я напуснали и всеки започна да си гледа интереса, най-често за сметка на общността. А всъщност винаги сме си били една губернийка на Империята на Злото - И затова то процъфтява.

Да, днес хората в Империята страдат - защото се кланяха десетилетия на фалшив кумир, величаеха Злото, песни пееха за него.

И ние - отказахме да се развиваме, затворихме се, дори много българи почнаха на същия кумир да се кланят. И Злото ни пречупи.

Ето една алюзия.

Ако потърсите съвпадения, ще се изненададате колко много са те. Между геополитическата Ос на Злото - Русия, Китай и Иран и политическата ос на Злото - БСП, ГЕРБ и ДПС. И тяхната рожба Северна Корея, т.е Възраждане. Ретроградна Русия и БСП, тоталитарен ГЕРБ и Китай, коварен Иран и ДПС. Израждане в Северна Корея и у нас.

Да, нужна е някаква дипломация със Злото, за да няма тотална война. Но виждаме как Злото се съюзява, подпомага и е готово за тотална война.

Какво друго ни остава - освен да създадем Ос на Доброто. Първата крачка е да разпознаем Злото, втората е да се обединим, третата - да победим.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 52 гласа.

Свързани новини