Отидете към основна версия

2 229 105

Николай Слатински: Дехуманизация, превръщаща все повече и повече руснаци в рашисти

  • дехуманизация-
  • рашисти

Не само болните хора правят обществото болно, но и болното общество прави хората болни, смята анализаторът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По личното внушение на Злодея от Кремъл, през последния месец в страната му започва постепенно да набира ход една изключително опасна операция върху общественото съзнание на руския народ.
Става дума за системното дехуманизиране на украинския народ.

Леят се потоци от обиди и клевети омаскаряващи и обвивянащи украинците в какви ли не смъртни грехове. Руското общество се насъсква срещу населението на Украйна и всичкото това започва да излиза над повърхността, да преминава – от сайтовете и вестниците на крайно русофашисти и откровени алкохолици и психопати в обкръжението на Злодея – в националната пропаганда, превръща се с нарастваща сила не само във форма, но и в съдържание на всичко, което излъчват обществените средства за масово оглупяване на руснаците.

Защо се прави подобнно психическо насилие над руското общество?

Отговорът е ясен – Злодеят от Кремъл (и по-точно – от бункера) губи започнатата от него варварска, брутална, цинична, жестока и абсолютно непредизвикана война срещу Украйна. Всички досегашни изсмукани от болната психика на Злодея поводи и причини за тази война се провалиха, доказаха крещящата си необоснованост. Затова сега трябва да се внуши на руснаците, че всъщност войната е защото украинците са лош и непълноценен, опасен и зловреден народ. Украинците де факто са превръщани в едва ли не това, което бяха евреите за нацизма на Хитлер.

Трябва, нужно е да се набива в главите на руснаците, че именно защото украинците са увреден и порочен народ, че са някаква противна мутация на част от православните славяни-руснаци, че са някакъв уродлив и обречен на загниване и загиване клон на руснаците, те трябва да бъдат победени, покорени, поставени под контрол и превъзпитани, за да престанат да бъдат враг и заплаха за Русия, за да не са повече гнилата ябълка в кошницата с православните-слявански ябълки.

Не е ли странно и толкова противоречиво това – да казваш, че украинците са част от руския народ и в същото време да ги сатанизираш и дехуманизираш?

Не, не е странно. А е дори много логично.

Ако представяш украинците именно като някаква мутация, като увредени, като непълноценни, като порочни и опорочени, като грешна и задънена улица на еволюцията на руснаците, на православните славяни, чията майка е Матушка Русь, че са мутация, която трябва да бъде пресечена и обърната в правилната посока (а тези, които няма да могат да бъдат обърнати в тази посока, ще бъдат обречени на вегетиране и маргинализиране), то тогава нещата си идват на мястото и Войната (специална операция) придобива истинския си – цивилизационен, свещен смисъл, тя става Справедлива война (Справедлива специална операция).

На какво се дължи тази мутация, тази задънена улица на евоюлицията на част от православните славяни-руснаци?
Ясно на какво – на влиянието и въздействието на Запада!

Всичко, което отличава украинците от руснаците, е дошло от запад и от Запада; то е внушено от Запада до степен да се имплантира в гените, в ДНК на украинците. Това превръща украинците в абсолютно непълноценни руснаци, във втори, даже в трети сорт руснаци.

Руснаците са великороссы, все едно велики, многото руснаци, а украинците са малороссы, все едно малките, малкото руснаци.

С груба намеса в религията, в идеологията, в паметта и в ценностите на част от руснаците, на руснаците в покрайнините (у-край-на) Западът е създал направо в лабораторни условия едно дефектно племе, което – доколкото е възможно – трябва да бъде върнато в лоното на общия народ. Като не може по друг начин – то това ще стане със сила, чрез война (специална операция)!

Постепенната промяна в ръководената лично от Злодея в Кремъл (в бункера) пропагада срещу Украйна, насочена към охулване, омаскаряване, сатанизиране, дехуманизиране на украинците, е изключително опасна.
Тя е изключително опасна за всички нас, за региона, за Европа, за Запада, за света, защото завоевателната война на рашизма може да се превърне в нещо като Свещена война за руснаците! И така и тогава да ни върне към жестоките, към свирепите времена от Първата европейска война – Тридесетгодишната религиозна война (1618-1648)...

Но тази пропаганда е изключително опасна и за самия руски народ, за руското обществено съзнание.
Защото дехуманизацията на Другия от Теб всъщност преди всичко дехуманизира Теб.

Когато някой дехуманизира в своята ценностна система някого, то най-тежките поражения са именно в мозъка, в съзнанието на този, който дехуманизира.

Мозъкът на дехуманизиращия изключва практически всички свои цивилизационни защити, изграждани по пътя на еволюцията – защити, които да потискат в него животинското, кръвожадното, людоедското, безчовечното.
Човекът, дехуманизиращ Другия, започва да губи своята човешка, социална, социумна, хуманна същност и да се ребиологизира, да се превръща все повече в животно.

Ако човекът като социално същество гледа на проблемите през призмата на и-и, на и аз, и ти, на общите ползи и интереси, то ребиологизарният, превръщащият се все повече в животно мутант гледа на проблемите през призмата на или-или, на или аз, или ти, на своите инстинкти и комплекси, страсти и сласти.

Ето защо започналата пропаганда за дехуманизиране на украинците може да доведе до дехуманизация на руснаците. А какво е дехуманизирният руснак – ами той е рашист. Затова тоталната дехуманизация на украинците е масова рашизация на руснаците.

Историята ни учи (да вземем, например, 30-те и 40-те години на миналия век в Германия, когато там бяха дехуманизирани евреите, но и не само евреите, а и циганите, и славяните, а и не само те), че когато втълпяваш в общественото съзнание на един народ дехуманизация на Другите, ти всъщност нанасяш тежки дехуманизационни травми не само на общественото съзнание, но и на отделните лични съзнания.

Не само болните хора правят обществото болно, но и болното общество прави хората болни. И ако германският народ постепенно се излекува като народ от онези дехуманизиращи го травми, все още на лично ниво мнозина германци страдат от това и за това, което поколението на техните баби и дядовци и дори майки и бащи е извършило.

И тези страдания са заседнали дълбоко в душите на милиони германци, колкото и това да не се вижда с просто око.
Ако Злодеят в Кремъл (от бункера) се задържи на власт по-дълго време и процесът на масовото превръщане на руснаците в рашисти продължи, след това много и много десетилетия руснаците ще изпитват тежки психически травми.

И дори някой ден те да се излекуват от тях като общество, тези тежки психически травми ще продължат да измъчват съзнанията на милиони руснаци и ще карат тези милиони руснаци да страдат, че са допуснали да бъдат облъчвани от дехуманизираща ги пропаганда и са станали заложници на психопатията и циклофренията на един Злодей, окопал се в непристъпния си бункер и присвоил си еднолично правото да се разпорежда с техните съдби и ýчасти, с техните животи и смърти.

(от фейсбук страницата на автора)

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 99 гласа.

Свързани новини