Отидете към основна версия

2 759 13

Лицемерно внедряване на етнически квоти по високите етажи на властта във Франция

  • етнически квоти-
  • лицемерие-
  • високи етажи-
  • власт-
  • франция

Рима Абдул-Малак заплаши най-гледания частен информационен канал с лишаване от лиценз! Тя обвини журналистическия състав на частната телевизия в неспазване на задължителния по устав "плурализъм" в мненията

Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По волята на Еманюел Макрон 43 годишната жена, родена в Ливан е настоящата министърка на културата на Франция. Не са много французите, които до 10 февруари знаха, че тя съществува. Започнала кариерата си във Франския културен институт в Бейрут, тя с нищо не е допринесла за културата на Франция, освен с успешният си нюх по стъпалата на уютното министерство.

Рима Абдул-Малак е типичен пример на лицемерно внедряване на етнически квоти по високите етажи на властта. С какво се прочу тя на 10 февруари? Ако предполагате, че е създала Опера или написала книга за правата на жените в Африка - бъркате. Рима Абдул-Малак заплаши най-гледания частен информационен канал с лишаване от лиценз! Тя обвини журналистическият състав на частната телевизия в неспазване на задължителния по устав "плурализъм" в мненията.

Подобно посегателство на свободата на словото във Франция не само е непознато, но и абсолютно неприемливо. То показва, че Еманюел Макрон губи самообладание пред растящото неодобрение както към пенсионната реформа, така и от зачестилите му прегръдки със Зеленски.

Канала "CNews" редовно кани 4-5 участници в политически дискусии, чиито мнения винаги са противоположни. По този начин зрителите могат сами да си вадят заключенията. Следователно обвиненията, които фактически са заплаха за свободата на словото в страна като Франция, в никакъв случай не са в полза на Еманюел Макрон. Отзвукът от изявата на министърката на културата е толкова приемлив от френските граждани, колкото би била приемлива забраната на кроасаните...

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.

Свързани новини