Отидете към основна версия

10 524 69

Илиян Василев: Ако Горанов проговори, а това се получава, когато САЩ те настъпят, Борисов е приключил окончателно

  • илиян василев-
  • владислав горанов-
  • проговаряне-
  • сащ-
  • бойко борисов

Паниката е тотална - и се самопрострелват политически със скорост, която никаква Бърза Политическа Медийна Помощ не може да компенсира с животоспасяващи мерки, коментира бившият ни посланик в Русия

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на енергийния експерт и дипломат Илиян Василев на страницата му във Фейсбук:

На вниманието на Росен Желязков, извадиха го защото определено е много по-доверено лице на Борисов, а е време за отчаян кризисен пиар. Но си вкарват автоголове, защото смирението не е сред опциите за Борисов, а пък без него всичко друго е автогол. Аргументът че Влади Горанов бил в Овалния кабинет е точно такъв автогол. Това че бил на срещата с Тръмп, не добавя тежест към аргумента, че е евроатлантик. Хайде малко по сериозно. За всички професионалисти в дипломацията това означава само едно - той е приоритетен избор на Борисов като най-доверено лице. Няма начин Борисов да се разграничава сега от Горанов, след като го е определил на най-важната среща в САЩ. Защо се досетете, отговорът е - защото Пеевски трябва да получи информация от "свой" човек. Именно Борисов е определил кой да го придружава в срещата с Тръмп и тази чест се пада на НАЙ-ВАЖНИТЕ И БЛИЗКИ до него. Американската страна няма нищо общо с допуска до срещата. Тоест примера работи срещу Горанов и доказва изключителната близост между Борисов и Горанов.
Паниката е тотална - и се самопрострелват политически със скорост, която никаква Бърза Политическа Медийна Помощ не може да компенсира с животоспасяващи мерки.
Истинската паника личи в думите на Борисов за "семейството на Горанов" - типично мутренско предупреждение - защото ако Горанов се разприказва, а това не е изключено, тъй като е млад човек и тези санкции го дамгосват до живот, а той работи в сфера, в която това е супер важно. Та ако Горанов проговори - а това обикновено се получава, когато САЩ те настъпят, Борисов е ...... приключил - окончателно.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 128 гласа.

Свързани новини