Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 16:00 10 512 69

Илиян Василев: Ако Горанов проговори, а това се получава, когато САЩ те настъпят, Борисов е приключил окончателно

  • илиян василев-
  • владислав горанов-
  • проговаряне-
  • сащ-
  • бойко борисов

Паниката е тотална - и се самопрострелват политически със скорост, която никаква Бърза Политическа Медийна Помощ не може да компенсира с животоспасяващи мерки, коментира бившият ни посланик в Русия

Илиян Василев: Ако Горанов проговори, а това се получава, когато САЩ те настъпят, Борисов е приключил окончателно - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на енергийния експерт и дипломат Илиян Василев на страницата му във Фейсбук:

На вниманието на Росен Желязков, извадиха го защото определено е много по-доверено лице на Борисов, а е време за отчаян кризисен пиар. Но си вкарват автоголове, защото смирението не е сред опциите за Борисов, а пък без него всичко друго е автогол. Аргументът че Влади Горанов бил в Овалния кабинет е точно такъв автогол. Това че бил на срещата с Тръмп, не добавя тежест към аргумента, че е евроатлантик. Хайде малко по сериозно. За всички професионалисти в дипломацията това означава само едно - той е приоритетен избор на Борисов като най-доверено лице. Няма начин Борисов да се разграничава сега от Горанов, след като го е определил на най-важната среща в САЩ. Защо се досетете, отговорът е - защото Пеевски трябва да получи информация от "свой" човек. Именно Борисов е определил кой да го придружава в срещата с Тръмп и тази чест се пада на НАЙ-ВАЖНИТЕ И БЛИЗКИ до него. Американската страна няма нищо общо с допуска до срещата. Тоест примера работи срещу Горанов и доказва изключителната близост между Борисов и Горанов.
Паниката е тотална - и се самопрострелват политически със скорост, която никаква Бърза Политическа Медийна Помощ не може да компенсира с животоспасяващи мерки.
Истинската паника личи в думите на Борисов за "семейството на Горанов" - типично мутренско предупреждение - защото ако Горанов се разприказва, а това не е изключено, тъй като е млад човек и тези санкции го дамгосват до живот, а той работи в сфера, в която това е супер важно. Та ако Горанов проговори - а това обикновено се получава, когато САЩ те настъпят, Борисов е ...... приключил - окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 128 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    69 13 Отговор
    Горанов е бушон за изчистване на ГЕРБ за да могат да направят коалиция.

    Коментиран от #7, #60

  • 2 Няма

    103 6 Отговор
    Горанов няма да проговори щот няма да осъмне в ареста.Работата е вече на живот и смърт.
  • 3 честен ционист

    63 17 Отговор
    И ко ще каже: "Шефа им рече айде де" Баце отдавна се откупи поне няколко пъти, последният беше с ония хвърчилата първата партида.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сандо

    79 9 Отговор
    От няколко години Боко е рекордьор по плонжове пред Началника и резултата е виден.А на Горанов кой ще му даде да говори,а и и на него му е мил жалкия му животец!?
  • 7 ДДРОнег

    76 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В ОПГ герпдпсдс, всички са бушони, освен вожда им - тулуп великий !!!
  • 8 ИНЖ

    93 34 Отговор
    ГЕРБ са в "насипно състояние". Остава само да ги изхвърлим на 02.04 и наесен - гласувайки за Промяна!

    Коментиран от #43

  • 9 БОЙКООО, БОЙКООО!

    89 13 Отговор
    Каква я мислихме, а каква стана тя.....
    Тъй е, като мислиш народа за прост и страхлив.

    Коментиран от #57

  • 10 Софиянец

    75 11 Отговор
    Умен мъж е Илиян, а моето мнение е че за да защитят хидроинженера ще проговори изгоранов ;) общо взето големия брат с един изстрел ги думна сите шумкари.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ИСТИНАТА

    75 30 Отговор
    От години се знаеше че топлата връзка между Борисов и Пеевски е Владислав Горанов! Всички комисионни от рекет събираше Горанов , и после бяха разпределяни от двамата му шефове между тях самите ! Коалицията "Магнитски " стана явна ! Това са грабителските клики ГЕРБ - ДПС- БСП! Единствения начин да се приключи с тях е терапия на мафията от ПП-ДБ! Този път трябва да пипат здраво и както каза Радостин Василев да се реже до кокал! След това Радо се заема със смазания Учиндолски чалгар Станислав Тодоров Трифонов , който е ощетил страната и Българския данъкоплатец не по малко от Горанов! Засега не е в списъка "Магнитски " , защото всичките му сметки са в офшорки, но Радо като адвокат и запознат лично ще ги издири както увери в това! За да се смаже завинаги мафията истинска и безкомпромисна терапия с ПП-ДБ. Ако има друг път , моля покажете го !
  • 13 пери

    80 10 Отговор
    Няма да проговори Горанов. Особено след намека на тулупа за семейството му. Но ще стане много интересно, ако самият тулуп се появи в нов списък Магнитски. И ще е още по-хубаво, ако стане точно по време на предизборната кампания. Всичко бързичко ще свърши за гербавите. Има да заекват по всички студия, ама ще е само смешно.
  • 14 Истината

    33 55 Отговор
    Самия факт, че за Илианчо е нормално чужда държава да те настъпва говори достатъчно!

    Коментиран от #58

  • 15 Никой

    75 9 Отговор
    Цък Марийке на портрет .Спомням си една снимчица на двама другари през 2010 г в едно столично заведенийце да пийват кавенце. Горанчо и Делянчо на раздумка. Една друга по прясна снимка на " Буда и Горанчо свели главици един към друг и си щущукат тихо. После не се познава ли ? Сериозно ли ? Айде на балъците !
  • 16 Каскетурчик

    60 15 Отговор
    Мутрата в Затвора до Живот !!!
  • 17 Боклуци

    31 52 Отговор
    А ако Борисов проговори с Илияна Василева е свършено като агентка на ГРУ ,ЦРУ и МИТ.
  • 18 Българин

    35 33 Отговор
    Ако бях на мястото на нашето правителство щях да направя един списък на корумпирани американци, като почна от сина на Байдън и да го пратя в Белия дом.
  • 19 Сусо

    34 11 Отговор
    Да се надяваме, че добре са го обмислили нашите съюзници, разчитаме на тях!
  • 20 Закривай

    29 69 Отговор
    ГЕРБ са последните, които бих защитавал. Но, хора... няма никакви, абсолютно никакви доказателства, предоставени от страна на кравефермата отвъд голямата локва. Ние сме суверенна държава или поне твърдим, че сме такава. Откога това, което казва този и онзи, има някакво значение. Особено без доказателства. Хайде поне веднъж да спрем да се държим като колония!

    Коментиран от #24, #28, #35

  • 21 Звучи прекалено хубаво

    49 6 Отговор
    За да стане истина. Това са мафиоти които ограбиха България и българите
  • 22 Некой си

    24 21 Отговор
    Някой има ли обяснение на упоритото мълчание на американските братя по отношение на офшорните сметки на борисов, каскета, нинова и доган?
    Или те са чисти и неопетнени?
    Всички "санкционирани" са някакви никакви или бивши и нито един действащ и настоящ.
    Със същия успех могат да обявят санкции срещи Луканов, Младенов, Виденов или Велчеви.
    Мислете с главите си, драги сънародници!

    Коментиран от #54

  • 23 кво е това саш , вече една лакома плуток

    34 15 Отговор
    Колкото до окончателното приключване на Борисов повече се надам на Сретан , отколкото на САЩ , Сретан е човек на честа , ония са посредствени Чикакски гангстери , пред които Борисов вече се е откупвал и пак ще го направи , естествено на наш гръб.
  • 24 Тъщата

    47 11 Отговор

    До коментар #20 от "Закривай":

    Каква суверенна държава сме бе цър вул? И кое не ти е ясно? Не цяла България и не САЩ, целият свят знае за какво става дума.

    Коментиран от #52, #53

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хаха

    14 16 Отговор
    Тоя пак некви смешки говори ако ако само че акото мирише и цапа. ТА и нашите партньори така. Горанов няма как да проговори буци се откупи пък им е още важен на американците иначе ако искаха още преди 2 години щяха да са приключили с герб и боци. Тук найвниците си мислите някой неща който няма как да се случат. Просто буци засега му затвориха устата, че не могат с тия НЕКЪДЪРНИци който са назначили една власт като хората да вземат и да почнат последното опоскване на територията и народеца, който е в нея. Това е цялата истина и да могат да сложат ръце върху енергетиката, а и се прокрадва информация, че и за водата са хвърлили очи с това в момента нац. вик дружество което се прави именно на там отиваме
  • 27 да де

    30 5 Отговор

    До коментар #4 от "Борисов е във паника":

    Баце клечи в зайчарника и чака блага вест, че му се е разминало.
  • 28 УРА,, УРА

    40 7 Отговор

    До коментар #20 от "Закривай":

    Санкциите са от финансовото министерство на САЩ. Те не работят с доказателства, това не е прокуратура.Никой няма да получи доказателства,колкото и да иска. Америка с Магнитски цели да се предпази от бандити и мошеници, като не ги допуска да посещават и оперират на тяхна територия.А доказателствата се търсят от прокуратурите на съответните държави.

    Коментиран от #42

  • 29 гангстерска държава

    14 32 Отговор
    САЩ са рекетьори , за това го заобикалят Борисов , искат да ни цицат още .
  • 30 Между двамата е

    25 5 Отговор
    Ами, войната е между Пеевски и Божков. Горанов да си каже, на кой от тях е служил.

    Коментиран от #41

  • 31 Дубай

    5 15 Отговор

    До коментар #4 от "Борисов е във паника":

    Глупости
  • 32 Илиянчо,

    16 39 Отговор
    не плачи на чужд гроб, нездравословно е. А и ГЕРБ пак ше са първи за голямо твое неудоволствие

    Коментиран от #36

  • 33 Баце

    28 4 Отговор
    Да си прегледа сърцето. Бирата Танов и т.н.
  • 34 Ето как ще стане

    42 4 Отговор
    Мутрата ще каже, че Горанов го е пързалял. Мутрата никога не носи отговорност.
  • 35 Само дето

    30 9 Отговор

    До коментар #20 от "Закривай":

    Събирането на доказателства е работа на Гешефтурата, не на американците.
  • 36 Иван Тушев

    20 5 Отговор

    До коментар #32 от "Илиянчо,":

    Каква файда като са първи,като всички други ще гласуват против и няма да има тяхно правителство.Само ще похарчат сума ти пари,за да купуват избиратели.
  • 37 спартак

    20 4 Отговор
    Асан Омеров /Алескей Петров / и неговите мутри от Лев инс ще го спасят...отново..
    негодна държава сме и това е...
  • 38 Той

    22 3 Отговор
    или ще проговори или ще се самоликвидира !
  • 39 Иван

    29 2 Отговор
    А защо я няма Менда

    Коментиран от #40

  • 40 Със

    16 2 Отговор

    До коментар #39 от "Иван":

    следващия влак !
  • 41 да де

    20 2 Отговор

    До коментар #30 от "Между двамата е":

    Важното е кой е блажил от тази война сигурно е, че баце няма как да не е знаел и не е останал на сухо.
  • 42 Любопитен

    10 24 Отговор

    До коментар #28 от "УРА,, УРА":

    Финансовото министерство на САЩ как съставя списъка - по сънища или хвърля ези тура? Между другото е смешно държавата с най голяма корупция и с най голям външен дълг да прави списъци за други държави.

    Коментиран от #47, #49, #66

  • 43 Грешиш

    9 22 Отговор

    До коментар #8 от "ИНЖ":

    Една МОНОЛИТНА партия,няма как да е в "насипно състояние"В такова състояние са ПП и ДБ,които самите те са си коалиции,а като се обединят стават от "кол и въже".Така че,неправилно използваш израза.Пък да ти кажа и за Магнитски--аз,ако имам милиони ,пука ми на черупката,че не ми дават виза за Америка.Като гледам Пеевски,Божков не са много стресирани.
  • 44 чекмеджан

    21 2 Отговор
    Влади на висок етаж ли живее! Най-сигурно е да се скрие в американското посолство и да си каже ввсичко.
  • 45 Като

    14 0 Отговор
    нищо могат да го поканят на закуска. Молитвена или друга.
  • 46 Пенев

    8 12 Отговор
    Агент Сашо. Веднъж доносник, цял живот доносник. Намери ли си нов господар?
  • 47 Отговарям

    13 19 Отговор

    До коментар #42 от "Любопитен":

    Разни български политици ходят и клепат колегите си.Даже плащат за лобиране.Например тези от ПП не казват как ще решат проблемите на хората в България, а ни обясняват как ще изчегъртат опонентите си.Дадохме им възможност да управляват,а те наслагаха всичките си шуреи и шуренайки на добре платени постове и това беше.

    Коментиран от #65

  • 48 Никой

    29 6 Отговор
    И сто пъти да обясниш на глупака той пак няма да разбере. Това не е правно обвинение , а икономически и финансови санкции. Разбери тъпоглаво племе, ИКОНОМИЧЕСКИ и ФИНАНСОВИ санкции. Наказанието е : Отказване влизане на територията на САЩ, замразяване на всякакви техни активе на територията на страната,. Това лице става персона нон грата за почти всички финансови институции в САЩ , ЕВРОПА и ВСИЧКИ СЪЮЗНИЦИ. по света. Ако Вашингтон засекат такива банки и институции те също ще бъдат санкционирани. Не е верно ,че закона " Магнитски " се употребява само в България щото сме били най слаби и най бедни тъй рече лъжеца рашист АНДРЕЙ РАЙЧЕВ по БТВ. А. Закона се прилага за РОСИЯ , БЕЛАРУС , СЛОВЕНИЯ , ЛИТВА , ЛАТВИЯ , СЪРБИЯ , ЕСТОНИЯ. Дано си разбрал глупави русофиле !
  • 49 УРА,,УРА

    6 3 Отговор

    До коментар #42 от "Любопитен":

    Умник, прочети коментара на № 48 и тогава умней и сънувай .
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Бамбука

    5 0 Отговор
    Винаги има опции - защитен свидетел Дубай и други. Що филми са създадени по подобен сценарий.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    5 9 Отговор

    До коментар #22 от "Некой си":

    Не разбрахте ли ,че сега е борбата за окончателното завладяване на българската енергетика.АЕЦ КОЗЛОДУЙ ЩЕ ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦОВЕ.Не случайно във вторият списък са трима които са имали пряко отношение към атомната централа.Другите двама са за пълнеж (камуфлаж) особено русофила.Ясно е ,че това е предупреждение към политиците ни за американски реактор.ББ ИМ ЛЕГНА СЪС САМОЛЕТИТЕ И НЯМА ДА ГО ЗАКАЧАТ КАТО КОСТОВ ,КОЙТО ИМ ЛЕГНА С АМ.ТЕЦОВЕ ИНАЧЕ ВАНКО ТРЯБВАШЕ ДА Е НА ПЪРВОМЯСТО В ТОЗИ СПИСЪК ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ПАСМИНА НА СДС КОИТО НАПРАВИХА ПРИВАТИЗАЦИЯТА.ПРЕЗ 1997-2001 ГОД. ТОГАВА БЕШЕ НАЙ ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ В БЪЛГАРИЯ.НИМА АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ГО ЗНАЯТ ТОВА.
  • 55 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 15 Отговор
    Илиянчо, Бойко Борисов Ви “изработи” всички МАНИПУЛАТОРИ и ДОНОСНИЦИ и се промуши през "иглени уши" . Ето за това Ви е яд, най-вече на себе си, че проспахте и подценихте "бодигарда на бай Тошо", а всъщност „РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА“ В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.
    ... Пък Бойко е СЪОБРАЗИТЕЛЕН ШОП, не пада в капаните дето му ги подлагате на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.
  • 56 Петко

    6 7 Отговор
    Много им се иска на мафията и Божков, но мечтите са безплатни
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ехо

    17 4 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Когато в държавата ти няма достойни лидери, отвън ще те напътстват! И, по-добре САЩ, отколкото путин!
  • 59 Гого

    4 9 Отговор
    Голям отворко си бе Илияне.
  • 60 Да, ама не...

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абе той Горанов може да е бушон, но като ти изгори бушона ти спира тока, нали? Доколкото понятието "бушон" е електрическо, а некомунистическо изобретение съвсем не означава, че може да гори и да бъде възстановяван до безкрайност.
  • 61 БоБо

    11 3 Отговор
    Ако В. Горанов проговори, ще се взриви цялата политическа система у нас и хората ще излязат на улиците. Всички политици са обвързани като свински черва помежду си и с организираната престъпност, а отделно е дълбоката държава, която дърпа връвчицата на всички. Те се карат, но има граници, които не прекрачват, защото ще застрашат самите себе си. Затова и у нас нищо не се случва и няма и да се случи докато съществува този модел и тези хора управляват.
  • 62 Панов

    5 2 Отговор
    Паника няма - има желязна Омерта.
    Стига сте дъвкали тази Ю Ес партенка - Магнитски. Боко толкова са го плюли, че като почнат пак да го плюят, той започва да се къпе.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ЕВРО СЪЮЗА

    0 2 Отговор
    2014 г.благодарение на Реформаторският блок ,Герб начело с ББ,се закрепиха за 8 год.на власт,това време те използваха за овладяване на всички държавни институции, Радан Кънев и Светослав Малинов заедно с Христо Иванов дадоха достатъчно време на мутрите,да властват под предтекст реформи в държавата,което те се случи бе ясно ,че нямаше да се случи.
  • 68 Анонимен

    0 2 Отговор
    Кой беше пък ти ДС боклук?От какво се издържаш цял живот като обикаляш само телевизиите.Американска подлога такава
  • 69 Дядо Иван освободителя

    2 0 Отговор
    Кога Тиквоча кратуна куха лейка крадлива ще приключи пътя към бай Ставри с голямата ланга ?