Отидете към основна версия

10 710 134

Безпрецедентна опасност!

  • владимир путин-
  • вагнер-
  • престъпници-
  • затворници-
  • терор-
  • европа-
  • русия

Европа може да бъде залята от вълна от престъпни елементи и военнопрестъпници, амнистирани от Путин

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на aktualnezpravodajstvi.cz

Според Евгений Пригожин до декември 2022 г. в частната военна групировка Вагнер са били вербувани около 42-43 хиляди престъпници, събрани от всички затвори в Русия - сега този брой се е увеличил. Путин е решил да възроди позорната тактика на Сталин, който също често извеждал осъдени от затворите и ги пращал на фронта, сформирайки така наречените наказателни военни части.

Например през 1943 г. броят на мобилизираните съветски затворници по фронтовете на Втората световна война е почти 180 000 души – те се прочуват с извършването на най-отвратителните военни престъпления, на първо място – срещу цивилното население на страните от Източна Европа, откъдето преминава настъпващата на запад Червена армия.

Сталин смятал, че по този начин населението на тези страни ще бъде напълно сплашено и ще се съгласи с всички несгоди на съветската окупация.

Путин, който дълбоко уважава заветите на Сталин, ще приложи същия подход и днес - Европа трябва да се подготви за истинско "цунами" от убийства, изнасилвания и грабежи, защото Путин ще има на разположение около 30 хиляди амнистирани убийци.

Над 5000 затворници, воювали в редиците на групата на Вагнер, вече са получили обещаната амнистия и са се върнали от фронта в Русия. Някои от тях след няколко дни на свобода успяха да извършат нови убийства и грабежи. Ясно е, че тази армия от условно освободени престъпници - сред тях много осъдени за тежки престъпления: убийства, изнасилвания, педофилия, дори канибализъм - е просто опасна за Русия, но Путин знае как да ги използва, за да дестабилизира ЕС.

Всички тези „социални боклуци“, които могат драстично да влошат криминогенната ситуация в самата Русия, ще бъдат въведени в европейските страни под прикритието на руски мигранти или политически бежанци. Русия има добре изградени канали за трансфер на такива маргинални личности и вече е подготвил почвата в страните дестинация.

Страшното е, че тази вълна от руски престъпници ще бъде коренно различна от руската мафия, известна в Европа, като феномен от 90-те години - времето на прословутата постсъветска криза в Русия. Тази вълна беше предизвикана от икономически причини. Сегашната вълна ще бъде сбирщина от подбрани престъпници, които често са изкарали повече от един "мандат" в руските затвори и са извършили най-отвратителните престъпления. Лесно е да си представим как ще се държат тези хора, които не разбират друг, освен криминален начин на живот, в цивилизованите страни от ЕС. И какъв шок ще предизвика появата им сред европейците. Именно това е целта, която Путин преследва: за шест месеца той ще разполага с от 12 до 20 хиляди амнистирани престъпници, които искат да стигнат до Европа - помощниците на Пригожин вече провеждат подходящо обучение сред тях и разясняват основните цели и намерения, включително извършване на масови престъпления срещу цивилното население на ЕС. Това ще бъде най-лошата проява на "руската орда", която ще се опита да удави Европа в кръв.

Путин смята Беларус (спомнете си мигрантската криза през есента на 2021 г.), Сирия (откъдето идва безкраен поток от легални и нелегални мигранти към Европа), а също и отслабената след земетресенията Турция за „транзитни“ страни за трансфер на престъпници към Европа. Друг маршрут ще води към балтийските страни (където има клетки на руската организирана престъпност) и Балканите, особено към Косово, Сърбия, Босна и Херцеговина (където Русия има връзки, развити по време на войната в Югославия, включително престъпната среда). Оттам руските престъпници тихо проникват в Германия, Италия, Франция, Белгия, Холандия и Испания. Путин иска да отслаби ключови страни от ЕС, да предизвика вълна от насилие, хаос, отслабване на политическата власт. Според него ЕС трябва систематично да отслабва. Това е безпрецедентна заплаха за Европа след 1945 г.

През следващите няколко години ЕС може да претърпи рязък ръст на тежки престъпления, убийства и грабежи, извършени от много по-професионални престъпници от европейските, а в най-лошия сценарий на подобни събития – социално-политическа дестабилизация в някои страни от ЕС. Руските разузнавателни служби, които винаги са работили в тясно сътрудничество с престъпните среди, усилено подготвят всичко необходимо вълната от руска престъпност да шокира Европа.

Единственото нещо, което може да се противопостави на руската заплаха, са радикални методи: отказ на визи на руснаци, отказ от даване на статут на бежанци, внимателен контрол на хората, идващи от Турция - сред тях може да има руски престъпници, може би пълно прекъсване на всякакви транспортни връзки с Русия. Хибридната война, започната от Путин, не разчита на спазване на никакви правила, така че човек трябва да се защити максимално от наближаващата руска заплаха, която е още по-опасна, защото е трудно разпознаваема.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 150 гласа.

Свързани новини