Отидете към основна версия

4 564 69

Ето така ще изглежда президентската република – дай, на и чао

  • радев-
  • борисов-
  • денков-
  • герб-
  • пп-
  • дб-
  • президент-
  • кабинет

Определено Бойко Борисов има за какво да му завижда на Румен Радев, защото беше просто… премиер

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко сме близо до президентска република ли… Май доста сме близо. Остава само да видим проекта за промени в Конституцията, за които президентът Румен Радев от много време говори, а папката е някъде на масата му в кабинета. Нали там всичко е написано, но явно още не е му дошло времето.

Но времето на Румен Радев изтича. С всеки ден той върви към края на мандата си, а това му позволява да бъде все по-арогантен в изказа и поведението си. Просто не му пука, защото дните му на поста са преброени.

Дали Радев щеше да си позволи в първия си мандат да има такова поведение при връчването на поредния си втори мандат за правителство: „…не е целесъобразно да ви връчвам мандата, който вече е дискредитиран, и ви съветвам да не го реализирате“.
След което си позволи да отпрати делегацията на мандатоносителите от ПП-ДБ, вместо да седне и да проведе поне формален разговор с тях.

Виждаме ли Радев да е засегнат от поведението на „Продължаваме Промяната“, след като Радостин Василев пусна записа от Националния съвет на партията? Със сигурност! Името му бе споменато, от записа се възползваха всички противници на ПП.
А в тази ситуация с папката акад. Денков дори и не посмя да му отговори. Дали от възпитание, дали от неудобство, дали от неопитност, но бе унизен.

След като допускаш да те унизява така президентът, какъв премиер ще си?

Или каквито „шарлатани“ са в ПП, такъв и ще станеш, „прегръщайки“ се с „шайката“. Чували сме ги тези неща, нали така.

Юмрукът срещу „шайката“ сега се превърна в шамар по едната буза на „шарлатаните“. Ще подадат ли и другата си страна…

Румен Радев се научи, на принципа на неволята, да оползотворява огромна и безконтролна власт чрез служебните си кабинети. И така вече повече от 2 години. Такава власт не е имал никой президент досега, но някак му хареса. А и защо не, след като политиците се самозаписват, разобличават, ненавиждат, а накрая „горещо се целуват“ в името на народа.

Ето така ще изглежда президентската република – дай, на и чао.

Защото Румен Радев в момента е начело на една полупрезидентска република, в която той е цар и господар. Определено Бойко Борисов има за какво да му завижда на Румен Радев, защото беше просто… премиер.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 75 гласа.

Свързани новини