Отидете към основна версия

1 464 25

Евгений Кънев: Да ме прощава Апостолът. Но или ние обръщаме мафията. Или тя нас обръща

  • евгений кънев-
  • правителство

Но пък не бяха предвидили ДП като слон в стъкларски магазин

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Никой не си е правил илюзии, че правителството ще има 10, камо ли 100 дни спокойствие от критики. Защото това не са критики, които да постигат нещо за обществото, а рев на гладните, изпаднали от софрата.

Това написа в своя профил в социалната мрежа "Фейсбук" икономистът Евгений Кънев.

"В тази първа седмица рязко нарасна броят на ТВ сугесторите, добре резюмирани от виден социолог: “не са излезли още данните, но съм сигурен, че ПП-ДБ са понесли тежки щети, заради правителството”. А на нас остава да се чудим защо една партия, успяла да направи самостоятелно правителство с 63 депутати, търпи щети от изневяра на избирателите си. Не знам кой нормален човек може да го мисли, освен ако не е сугестиран денонощно по ТВ и социалните медии какъв смъртен грях е сторила партията му, искайки да изпълни обещанията, заради които е избрана.

Добре, че ДБ - чрез чудесен aberratio ictus- рязко включиха темата за конституционните промени, та да отвлекат вниманието от правителството към парламента. Разбира се, не това е целта. А чрез конституционни промени да бъде премахната възможността за концентрация на безконтролна власт в главния прокурор и президента, които да бъдат използвани от една конкретна чужда държава за влияние върху или блокиране на най-важния държавен орган - парламента. Апропо, гледайте синхрона Радев-Гешев следващите дни.

Но пък не бяха предвидили ДП като слон в стъкларски магазин. Е, сега вече по-скандално е, че ДП прави конституция, отколкото че ББ правил правителство. Разбира се, и двете са партенки, за да се върти лайнометът.

И за да не остане възможност на ПП-ДБ да покажат глава над тинята, то в секундата, когато поемат въздух получават заповед от моралния “десен” сектор да се потопят веднага в жълтинята на Барселона и да направят парламента конвент. Сякаш целта е вместо да бъде изпран ББ, да бъде изпран Гешев. А правителството и парламентът да “паднат”.

Какво тук значат съдебна реформа, бюджет, ПВУ, Шенген, Еврозона пред зрелищния арест на ББ? Защото нали никой няма илюзия, че точно Гешев може - ясно, че не- да внесе качествен обвинителен акт срещу ББ, а не да го притиска за сделка? ББ - най-слабото място на кремълската мафия.

На фона на това скудоумие ще е чудесно правителството да свърши полезна работа, докато не е във фокус. Но няма време и затова ще са му нужни веднага т. н. “бързи победи”.

Примерно, уволнение на целия среден президентски административен ешелон. Смяна на областните управители, като новият в София трябва да придвижи веднага решението за МОЧА. Запитване на КС за законосъобразност на референдума срещу еврото и начало на кампания за неговото въвеждане. Разравяне на “турската” газова сделка на Радев. Оръжия за Украйна и договори за натовско въоръжение. Смяна на Кошлуков и падане на Волгин. Арестуване на всеки “възрожденец”, нарушаващ обществения ред. И разбира се - смяна на шефовете на службите след прокарване на закон за отнемане на службите от президента. С венец - Шенген през октомври.

Да ме прощава Апостолът. Но или ние обръщаме мафията. Или тя нас обръща."

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.

Свързани новини