Last news in Fakti

12 Юни, 2023 14:52 1 450 25

Евгений Кънев: Да ме прощава Апостолът. Но или ние обръщаме мафията. Или тя нас обръща

  • евгений кънев-
  • правителство

Но пък не бяха предвидили ДП като слон в стъкларски магазин

Евгений Кънев: Да ме прощава Апостолът. Но или ние обръщаме мафията. Или тя нас обръща - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Никой не си е правил илюзии, че правителството ще има 10, камо ли 100 дни спокойствие от критики. Защото това не са критики, които да постигат нещо за обществото, а рев на гладните, изпаднали от софрата.

Това написа в своя профил в социалната мрежа "Фейсбук" икономистът Евгений Кънев.

"В тази първа седмица рязко нарасна броят на ТВ сугесторите, добре резюмирани от виден социолог: “не са излезли още данните, но съм сигурен, че ПП-ДБ са понесли тежки щети, заради правителството”. А на нас остава да се чудим защо една партия, успяла да направи самостоятелно правителство с 63 депутати, търпи щети от изневяра на избирателите си. Не знам кой нормален човек може да го мисли, освен ако не е сугестиран денонощно по ТВ и социалните медии какъв смъртен грях е сторила партията му, искайки да изпълни обещанията, заради които е избрана.

Добре, че ДБ - чрез чудесен aberratio ictus- рязко включиха темата за конституционните промени, та да отвлекат вниманието от правителството към парламента. Разбира се, не това е целта. А чрез конституционни промени да бъде премахната възможността за концентрация на безконтролна власт в главния прокурор и президента, които да бъдат използвани от една конкретна чужда държава за влияние върху или блокиране на най-важния държавен орган - парламента. Апропо, гледайте синхрона Радев-Гешев следващите дни.

Но пък не бяха предвидили ДП като слон в стъкларски магазин. Е, сега вече по-скандално е, че ДП прави конституция, отколкото че ББ правил правителство. Разбира се, и двете са партенки, за да се върти лайнометът.

И за да не остане възможност на ПП-ДБ да покажат глава над тинята, то в секундата, когато поемат въздух получават заповед от моралния “десен” сектор да се потопят веднага в жълтинята на Барселона и да направят парламента конвент. Сякаш целта е вместо да бъде изпран ББ, да бъде изпран Гешев. А правителството и парламентът да “паднат”.

Какво тук значат съдебна реформа, бюджет, ПВУ, Шенген, Еврозона пред зрелищния арест на ББ? Защото нали никой няма илюзия, че точно Гешев може - ясно, че не- да внесе качествен обвинителен акт срещу ББ, а не да го притиска за сделка? ББ - най-слабото място на кремълската мафия.

На фона на това скудоумие ще е чудесно правителството да свърши полезна работа, докато не е във фокус. Но няма време и затова ще са му нужни веднага т. н. “бързи победи”.

Примерно, уволнение на целия среден президентски административен ешелон. Смяна на областните управители, като новият в София трябва да придвижи веднага решението за МОЧА. Запитване на КС за законосъобразност на референдума срещу еврото и начало на кампания за неговото въвеждане. Разравяне на “турската” газова сделка на Радев. Оръжия за Украйна и договори за натовско въоръжение. Смяна на Кошлуков и падане на Волгин. Арестуване на всеки “възрожденец”, нарушаващ обществения ред. И разбира се - смяна на шефовете на службите след прокарване на закон за отнемане на службите от президента. С венец - Шенген през октомври.

Да ме прощава Апостолът. Но или ние обръщаме мафията. Или тя нас обръща."


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банан на рама

    22 7 Отговор
    охо, козияците вече се имат и за по-значии от Левски. Лунатизмът им се обостря
  • 2 Въпрос....

    9 4 Отговор
    Кой изгража Хамерика?
    Отговор: ЕФропейската УТАЙКА.
    ВЪПРОС....
    Кого ОБСЛУЖВАТ сегашнте ну "НАПРАВЛЯВАЩИ"?
    Отговор: малошапочните изззззгъзици
  • 3 Изборът е много лесен и прост -

    8 9 Отговор
    или съветски съюз или Европейски съюз !

    Коментиран от #6, #7, #16

  • 4 Стършел

    8 1 Отговор
    Мафията е запенена и прави всичко възможно за да не изпадне от яслата!
  • 5 Готин американец или просто Киро

    7 1 Отговор
    Тези май сами ще паднат от клона
  • 6 Истински българин

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Изборът е много лесен и прост -":

    Изборът е България

    Коментиран от #9

  • 7 Иби Са

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Изборът е много лесен и прост -":

    този избор седи само за много прости хора
  • 8 Град Симитли

    3 9 Отговор
    "... Примерно, уволнение на целия среден президентски административен ешелон. Смяна на областните управители, като новият в София трябва да придвижи веднага решението за МОЧА. Запитване на КС за законосъобразност на референдума срещу еврото и начало на кампания за неговото въвеждане. Разравяне на “турската” газова сделка на Радев. Оръжия за Украйна и договори за натовско въоръжение. Смяна на Кошлуков и падане на Волгин. Арестуване на всеки “възрожденец”, нарушаващ обществения ред. И разбира се - смяна на шефовете на службите след прокарване на закон за отнемане на службите от президента. С венец - Шенген през октомври.... "
    ....

    .... Програма на Генчо Фанатика, 4та стая, Карлуково
  • 9 Изборът е - къде ще бъде

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Истински българин":

    България - в ЕС или в СССР.

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лорда

    1 1 Отговор
    Не бе ! Ще ти обърна хастара на кюнеца !
  • 13 Ъхъ

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "провинциалист":

    Кънеf, мани ги очилата, пусни си едни мустачки и кажи хайл! Отпусни се бе човек!
  • 14 Милен

    6 3 Отговор
    Тоя па що го пишат "икономист" като нито един път в словоизлиянията му не става дума за икономика, а все залита в защитата на разни други мантри като например бутането на паметници за които на никой не му пука 🤔
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Орка

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Изборът е много лесен и прост -":

    НЕ Е ИЗБОРА А ТИ АМА МНОГО ЩОТ СИ МИСЛИШ ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ТИ ВЪРЖЕ
  • 17 Тор Педо

    4 1 Отговор
    този прилича на бюджетен Веско Маринов
  • 18 Дух Хач Сити

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Изборът е - къде ще бъде":

    България е там, където кажат от посолството. И вече не се нарича Бългалия, а Козиякленд
  • 19 Поправка

    6 0 Отговор
    Да ме прощава Апостолът. Но или ние обръщаме посолствоТО. Или то нас обръща
  • 20 90809863

    3 0 Отговор
    Тези т.н. промени които се гласят в Конституцията са в полза на олигарси, техните марионетки политици и в услуга на ъндърграунда."Мои момчета са" каза г-на от една Южна република в Африка преди да му се случи случка.Така ,че този на цирк с промените е крайно унизителен за обществото.
  • 21 Флин

    5 0 Отговор
    Кънев ми изглежда изнервен. Няма капка оптимизъм, само жлъч и злоба. Нека злобее, щом Кънев е нервен значи все още има надежда
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Касапин

    1 0 Отговор
    ГЕНЧОООО ЛЪЖЕШ И МАНИПУЛИРАШ ДОЛНО КАТО СОФИИСКИ ДИМУКРАТИН ВЪЗРАЖДАНЕ НИКОГА НЕ Е БИЛО НА СОФРАТА НА СОФРАТА ПОСЛЕДНО БЯХА КИРЧОКОКОРЧОВЦИ В КОАЛИЦИЯ В МОМЕНТА С ДРУГИТЕ ЛАПАЧИ ГЕРБ ДПС
  • 24 Орка

    2 0 Отговор
    ГЕНЧО НЕДЕЙ ДА ВЪРГОЛИШ ИМЕТО НА ЛЕВСКИ ВЪВ ВМИ.....САНАТА СИ УСТА
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.