Отидете към основна версия

17 821 163

Иво Сиромахов: Имаме бензиностанции с безплатни тоалетни, но гордо пикаем край пътя

  • иво сиромахов-
  • тоалетна-
  • път-
  • пикаене

Не може някой да му казва на него къде е тоалетната. Тоалетната е там, където той е решил

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тия дни ми се наложи да пътувам по пътищата на китната ни татковина. За разстояние по-малко от 300 километра, преброих край шосето 14 пикаещи граждани (средно по един пикаещ на около 20 километра).

Това коментира във "Фейсбук" Иво Сиромахов.

В протежение на същите тия по-малко от 300 километра са разположени 19 бензиностанции (средно по една на 15 километра). В тях има БЕЗПЛАТНИ тоалетни. Нарочно пиша думата безплатни с главни букви, защото за Ганьо няма по-висша ценност от келепира. На него се крепи богатата ни душевност (и на турското робство, разбира се, то ни е виновно за всичко, както знаем).

Важен детайл е, че в автомобилите, спрени край пътя, за да може шофьоринът европеец да си размаха маркуча (най-дълъг и най-мощен в света, както е известно от разговорите на чашка), имаше деца – вероятно потомци на гордия пикаещ.

По този начин той им дава светъл пример за добро възпитание, хилядаитристагодишни традиции и най-вече свободолюбив дух. Не може някой да му казва на него къде е тоалетната. Тоалетната е там, където той е решил.

В отделни автомобили имаше и по някоя съпруга, която очевидно е свикнала милото да си го размахва, където си иска. Само да не е пред приятелките ѝ, че ще им издере очите ще им издере!

Сега, на мен ми е ясно, че, както е казал поетът:

„Не се гаси, туй що не гасне.

И не пикае в тоалетна,

туй що не пикае в тоалетна“

обаче гледката на разкрачени чичовци със смъкнати гащи край пътя наистина е потискаща.

Вероятно някой ще каже, че сега има по-важни теми, като пилона в Рожен и летния хит на Венци Венц, но аз мисля, че ако се замислим над пикаещите край шосето граждани (и ужасяващия факт, че тези хора са избиратели), ще открием причината за повечето ни нещастия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 148 гласа.

Свързани новини