Отидете към основна версия

4 201 170

България 51-ви щат на Америка - защо не?

  • антон гицов-
  • сащ-
  • щат-
  • българия

Тази идея не е съвсем лоша

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кеворк Кеворкян писа за онези пребоядисали се десни политици и видни личности от комунистическо потекло, следното:

„Бащите им се натискаха да правят България 16-та съветска република, тия ни искат като 51-ия американски щат“.

А пък аз мисля, че тази идея не е съвсем лоша.

Ето ползите от нея:

- Ще пътуваме без визи за Америка и да се изселваме и заселваме, в който си щат искаме. Кеф ти на топло в слънчева Флорида, кеф ти на по- студено в Аляска. Или в Хаваите- приказно място.

- Няма да ни интересува никакъв Шенген, нито някакво евро, ще разполагаме с долари- световна валута.

- Ще придобием welfare социална система- нямаш пари, беден си, държавата те издържа, напълно безплатно болнично лечение и квартира.

- Българинът ще има американски паспорт, и вече няма да бъде някакъв мизерен българин, а американец, като поясняваш при нужда- от българско потекло.

- Няма да се притесняваме от нахлуването на десетки хиляди емигранти в щата България от Турция, които да отнемат работни места и да искат и те ако може да станат американци, защото чичо Сам, особено ако Тръмп е президент, ще изгради огромна стена на границата ни с Турция, като тази, която иска да изгради на границата с Мексико.

- Няма да се страхуваме за националната си сигурност, в смисъл че Русия току виж ни нападнала и наново окупирала, защото Русия да нападне щата България ще означава нападение над Америка, а това тя няма да си позволи.

- Ще си възстановим броя на населението от времето на Тодор Живков, от 7 на 9 милиона, защото всичките тези емигрирали българи в търсене на препитание ще се завърнат, да не са луди да не поискат да станат американци?

- Ще си вземем и Македония обратно- едно голямо мнозинство в Македония ще се провъзгласи, че е от българско потекло и ще наложи референдум за присъединяване на Македония към американският щат България.

- Ще си решим етническия проблем, етническата партия ДПС ще изчезне, защото българските турци ще поискат и те да бъдат наричани американци- с пояснение ако се наложи, от турски произход. Пък и то и други партии няма да има, за какво са ни като погледнеш, ще имаме наши клонове на Републиканската и Демократическа партия, че и наши си конгресмени и някой сенатори в американския Конгрес и Сенат.

Някой ще каже обаче, че така ще си изгубим идентитета. Не е толкова страшно, ние на 24 май ще си правим паради и българският език- ще го поискаме и наложим- да се изучава като втори език в училищата след английския.

Ама в Америка имало мафия, наркотици и проституция, та какво от това, мафия, наркотици и проституция и ние си имаме така или иначе.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 109 гласа.

Свързани новини