Отидете към основна версия

1 593 22

Как и защо Русия води информационна война срещу Израел

  • израел-
  • русия-
  • хамас-
  • информационна война

Путин иска да свърже нахлуването в украинските земи и терора срещу израелците, за да прикрие военното си поражение и прегрупиране

Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на cursorinfo.co.il

Според редица пропагандисти в Русия Израел е „канибалска държава“, която трябва да бъде елиминирана заедно с всички евреи.

Антисемитизмът на диктаторския режим на Владимир Путин няма граници. Този път Русия започна антиизраелска информационна война.

Това се съобщава в Telegram канала „Ситото на Сократ“.

По този начин Москва приравнява терористите от Хамас с борци за преразглеждане на световния ред с помощта на разрушителни инструменти, включително безразборно кръвопролитие. Друг пример за това е информационната атака срещу Йерусалим в светлината на експлозията в болницата Ал-Ахли в ивицата Газа.

Сътрудниците на Хамас и неговите чуждестранни ръководители организираха ужасяващата болнична провокация, за да демонизират Израел и да го лишат от международна подкрепа. Русия взе страната на екстремистите, защото Кремъл печели от по-нататъшната ескалация.

Руската пропаганда се бори активно срещу израелците и разпространява теорията, че експлозията в болницата е причинена от въздушен удар на ИД. Но е доказан факт, че Хамас напълно използва инфраструктурата на територията под свой контрол, за да извършва терор. По-специално болницата притежаваше оръжейни складове, които експлодираха след неуспешно изстрелване на ракета от терористите.

Въпреки публикуваните доказателства в подкрепа на тази версия, Москва категорично отхвърли израелските данни. Според някои пропагандисти на Кремъл Израел е „канибалска държава“, която трябва да бъде елиминирана заедно с всички евреи.

"Дугин, в духа на шизофренно безумие, говори глупости за "ционистката заплаха", която води човечеството към края на света и трябва да бъде спряна. Известният руски пропагандист Маргарита Симонян лицемерно изпраща съболезнования по повод трагедията в Баптистка болница, като ясно възлага цялата отговорност на Израел“, се казва в съобщението.

Президентът Путин иска глобална интифада, за да реализира кървавите си цели в Украйна. Той иска да свърже нахлуването в украинските земи и терора срещу израелците, за да прикрие военното си поражение и прегрупиране.

Натискът върху страната ни само ще нараства. След инцидента с болницата е възможно служители на руските специални служби, кадировци и оцелели представители на Хамас да започнат да тероризират евреите в Русия.

В Москва тайно искат да спечелят симпатиите на страните от глобалния Юг към терористите. Поради тази причина се предвижда Ал Кайда, Ислямска държава и други групи, които захранват средствата на ГРУ, да процъфтяват в необятността от Дакар до Пекин. Въпреки това ще трябва да отговарят за всичките си решения. Тези, които подкрепят терористите, могат утре да се изправят лице в лице с тях и да станат жертви на собственото си късогледство.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.

Свързани новини