Отидете към основна версия

3 040 36

Цели 26 сантиметра

  • сняг-
  • отопление-
  • енергия-
  • ток-
  • соларен панел

26 сантиметра сняг са достатъчни и на най-мозъчно увредения либерален мушморок да схване, че нещо с тези зелени уклони хич не е наред. Особено при нас. Ние не сме южна Гърция, където най-студената зима я карат с две одеяла. Не сме и южна Франция. И Малта не сме

Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не. Това не е началото на порнофилм, въпреки че сюжетът дърпа натам. 26 сантиметра - това е реалната снежна покривка в София.

Валяло е около 6 часа. Не денонощие. Не седмица. Само шест часа. И снегът не е метър, метър и кусур, а само 26 см. И драмата е пълна.

България е затрупана. България е задръстена от блокирани автоколони. Част от България остана без ток.

26 сантиметра сняг са достатъчни и на най-мозъчно увредения либерален мушморок да схване, че нещо с тези зелени уклони хич не е наред. Особено при нас. Ние не сме южна Гърция, където най-студената зима я карат с две одеяла. Не сме и южна Франция. И Малта не сме.

Ние имаме ЗИМА и никакви пи ар акции за световни затопляния няма да я отмени.

Вече втори ден улиците са трудно проходими. Клети тротинетки, символ на неотменното бъдеще, мигат като препикани от кучетата коледни елхи със затихващо осветление. И никой, ама никой не се интересува тези превозни средства дали са със зимни гуми. Не се сдържам - мисля си, че трябва да се направи прайд на тротинетките, че и те милите да се почувстват горди от нещо си след този позор.

И на фона на този микро апокалипсис някакви преяли от врътки политици ви обясняват, че ще живеете по-добре с ток от соларен панел. Ами при 26 см. сняг този панел не работи. И при 5 см. не работи.

Какви зелени сделки, какви 26 сантиметра? Какво намаляване на енергията, бе хора? Ние и сега нямаме енергия, а вие ще я намалявате? Дори не я намалявате, а я ликвидирате.

Поне позволете на хората да си насекат дърва да не изпукат от студ. Което, нека ви изненадам, ще нанесе в пъти по-малка еко вреда от това, което се случва с корпоративното полулегално, полупрестъпно и проспано от всички институции и закони изсичане на българските гори.

Ходили ли сте в някое село да видите, че в най-добрия случай само главната улица е почистена? Знаете ли как се отоплява селска къща с климатик ама без ток?

Имам само още един въпрос: Ако, не дай Боже, ви се наложи да закарате някой близък до болницата и ситуацията е спешна – какво правим? Палим тротинетката и с позитивен въглероден отпечатък вършим работа или палим църковни свещи? Или ако либералното бъдеще отмени църковните свещи палим сертифицирани анални свещи в прослава на новите богове? Или по-правилно е да се нарекат ботове?

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 60 гласа.

Свързани новини