Отидете към основна версия

2 343 37

Огнян Дъскарев: Диктатурата на никаквите

  • майстори-
  • павета-
  • строеж-
  • зидари-
  • мазачи

Ако лекарите бяха строителни майстори

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тя е навсякъде - това са “майсторите” - алчни строителни предприемачи, зидари, дърводелци, кофражи, ел техници, водопроводчици, бояджии, покривни “специалисти”, изкопчии, техници - всякакви видове, и пр. Тези никакви СЕГА изнудват българите с огромни цени за ВСИЧКО! Този глад за “майстори” ми прилича на комунизма, когато имаше недостиг на всичко - материали и “майстори”. Тогава, заради социализма, т.е. бедността всички бяхме еднакви и бяхме напълно зависими, заради комунистическия недостиг на всичко - от “майсторите" до бутилка гроздова на ден и десетачка, това им беше тарифата на никаквите тогава. Това припомня във "Фейсбук" Огнян Дъскарев.

Сега при демокрацията, вероятно заради огромното строителство пак “майсторите” завладяха страната. В началото на 90-те, когато строях за мое ползване понякога стигах до бой с тези типове, които се опитваха да ме изнудват. Сега се повтаря същото, не знам точно защо. Всъщност знам: колкото по-бедна и подкупна е дадена страна, толкова по-високи са цените на жилищното строителство и всички видове услуги, свързани с това, включително техническата поддръжка на всичко, за което се сетите. Не може в столицата на най-бедната страна в ЕС да има апартаменти на цени почти, като в Манхатън и Сохо!

Но, да има - в Третия свят, безкрайно примитивен, корумпиран и нещастен, почти като София!

Всичко това води до бедност, обща за българите, които искат да строят и купуват жилища и вината е на алчните “майстори” и разбира се - на предприемачите!

Това добре го запомнете!

В същото време преглед при лекар специалист, от който зависи най-ценното, здравето ви струва около 50-80 лв, ако нямате направление. Ако имате - нищо няма да ви струва. Да, знам, че има безброй оплаквания от здравната система, но само си представете, ако лекарите бяха, като “майсторите” и предприемачите колко бързо щяхте да озовете в гроба.

Експерти по компютри ще ви поправят компютъра за 100, максимум 200-300 лева, но никаквите, настървени от счупените дървета и клони от скорошния сняг ще ви поискат 6-7 пъти повече, за да ви почистят двора.

Веднага искам дебело да подчертая, че за мен “майсторите” не са всички, с които съм имал работа. Обобщенията ВИНАГИ са погрешни. Но за нещастие почти винаги досега се сблъсквах именно с никаквите, т.е. с ”майсторите”.

Причината: злата гостенка в почти всеки български дом - БЕДНОСТТА.

Диктатурата на никаквите трябва да спре!

Поставете оценка:
Оценка 4 от 47 гласа.

Свързани новини