Отидете към основна версия

1 599 17

Всъщност защо да не трансферираме заселниците извън Израел?

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху-
  • рамала

"Трансферът" отново е на мода, а списъкът на неговите ентусиасти расте с всяка изминала минута

Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Трансферът" отново е на мода. Списъкът на неговите ентусиасти расте с всяка изминала минута. Така че може би е настъпил моментът да го обсъдим с отворено съзнание, с готовност да променим остарелите възгледи и с малко по-съвременна визия за Израел и неговото бъдеще.

По някаква причина повечето от тези, които се занимават с тази концепция, настояват да обсъждат само един вид трансфер: този, който изселва арабите от домовете им и праща всички по дяволите. Но това е доста проблематична идея, свързана със съдебни дела, международно порицание, бюрокрация и необходимост от използване на ниво на физически натиск, което е абсолютно непремерено.

Но използвайте малко креативност и ще откриете, ей така, точно под носа ни, преносим човешки материал, чието прехвърляне няма да изисква от никого да напусне дома си, да се премести от мястото, където се намира, да транспортира вещите си или да извършва някаква дейност, свързана с движение.

Това е трансфер, който има само предимства и нито един недостатък. Той ще бъде посрещнат от целия свят с бурни аплодисменти, ще повиши авторитета на Израел сред народите, ще възстанови предишната му слава на (повече или по-малко) демократична държава (плюс или минус) и несъмнено ще доведе до поскъпване на шекела спрямо основните валути и до възход на фондовата борса в Тел Авив.

Освен всички други предимства, това прехвърляне е лесно и може да се осъществи в рамките на дни, часове, а може би и минути. Това е така, защото кандидатите за прехвърляне, всички те, със съпругите си и малките си деца, със стадата си и пушките си, вече са в чужбина.

Тоест, те само трябва да бъдат официално уведомени, че от този момент нататък са в чужбина. Разбира се, граничните агенти също трябва да бъдат информирани, че от този момент нататък Зелената линия е източната граница на Държавата Израел, и това е всичко - прехвърлянето е завършено.

А, забравих най-важната част: В съобщението за преместване трябва също така да се обясни на преместваните лица, че от този момент нататък всяко тяхно искане за "Алия" (преселване) в Израел ще бъде посрещано с учтив отказ. Ще им бъде обяснено, че според новите критерии те не се считат за евреи, а за членове на религията сикария, която не е в списъка на религиозните деноминации, признати от израелското законодателство.

Проницателният читател вече разбира за кого става дума: за заселническото население, разбира се. Причините, които правят това прехвърляне толкова важен, полезен и здравословен акт, също са съвсем ясни. В края на краищата една суверенна и почти здравомислеща държава не трябва да търпи в себе си, нито да поема разходите по издръжката на една расистка, идолопоклонническа и фалшива сабатянска секта, която не крие амбицията си да подкопае основите на държавата и да ги замени със "свещени" глупости от среднобронзовата епоха.

Подвизите на тази секта през последната година (остроумните наблюдатели забелязаха това още преди едно поколение) са достатъчни, за да докажат, че тя е злокачествена опасност, която застрашава съществуването, психическото здраве и ценностите на държавата, много повече от всички нейни външни врагове.

Те са за Израел точно толкова, колкото са Хамас и Мюсюлмански братя за Египет, колкото са аятоласите за Иран, колкото е Хизбула за Ливан, колкото са талибаните за Афганистан и колкото ще бъдат християнските евангелисти скоро за Съединените щати. Те са банди от месиански религиозни фанатици, жестоки и необуздани, които са убедени, че техният странен Бог говори от техните гърла, че са издигнати над всички хора и че всичко е позволено, за да осъществят своите капризи.

Всички те трябва да бъдат спрени бързо и решително, преди да са навлекли върху всички нас желаното от тях бедствие.

А на милосърдните евреи, които ще бъдат обхванати от тревога за съдбата на прехвърлените заселници, нека кажем: Да не се тревожат. Скоро след като техният месия ги разочарова, те ще приемат исляма, ще се обърнат към християнството или ще се оправят. Така е било след Шабетай Цви, така ще бъде и след Йехуда Цви.

B. Michael - Ha'aretz

превод: Nick Iliev

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.

Свързани новини