Last news in Fakti

9 Януари, 2024 09:58 1 588 17

Всъщност защо да не трансферираме заселниците извън Израел?

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху-
  • рамала

"Трансферът" отново е на мода, а списъкът на неговите ентусиасти расте с всяка изминала минута

Всъщност защо да не трансферираме заселниците извън Израел? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Трансферът" отново е на мода. Списъкът на неговите ентусиасти расте с всяка изминала минута. Така че може би е настъпил моментът да го обсъдим с отворено съзнание, с готовност да променим остарелите възгледи и с малко по-съвременна визия за Израел и неговото бъдеще.

По някаква причина повечето от тези, които се занимават с тази концепция, настояват да обсъждат само един вид трансфер: този, който изселва арабите от домовете им и праща всички по дяволите. Но това е доста проблематична идея, свързана със съдебни дела, международно порицание, бюрокрация и необходимост от използване на ниво на физически натиск, което е абсолютно непремерено.

Но използвайте малко креативност и ще откриете, ей така, точно под носа ни, преносим човешки материал, чието прехвърляне няма да изисква от никого да напусне дома си, да се премести от мястото, където се намира, да транспортира вещите си или да извършва някаква дейност, свързана с движение.

Това е трансфер, който има само предимства и нито един недостатък. Той ще бъде посрещнат от целия свят с бурни аплодисменти, ще повиши авторитета на Израел сред народите, ще възстанови предишната му слава на (повече или по-малко) демократична държава (плюс или минус) и несъмнено ще доведе до поскъпване на шекела спрямо основните валути и до възход на фондовата борса в Тел Авив.

Освен всички други предимства, това прехвърляне е лесно и може да се осъществи в рамките на дни, часове, а може би и минути. Това е така, защото кандидатите за прехвърляне, всички те, със съпругите си и малките си деца, със стадата си и пушките си, вече са в чужбина.

Тоест, те само трябва да бъдат официално уведомени, че от този момент нататък са в чужбина. Разбира се, граничните агенти също трябва да бъдат информирани, че от този момент нататък Зелената линия е източната граница на Държавата Израел, и това е всичко - прехвърлянето е завършено.

А, забравих най-важната част: В съобщението за преместване трябва също така да се обясни на преместваните лица, че от този момент нататък всяко тяхно искане за "Алия" (преселване) в Израел ще бъде посрещано с учтив отказ. Ще им бъде обяснено, че според новите критерии те не се считат за евреи, а за членове на религията сикария, която не е в списъка на религиозните деноминации, признати от израелското законодателство.

Проницателният читател вече разбира за кого става дума: за заселническото население, разбира се. Причините, които правят това прехвърляне толкова важен, полезен и здравословен акт, също са съвсем ясни. В края на краищата една суверенна и почти здравомислеща държава не трябва да търпи в себе си, нито да поема разходите по издръжката на една расистка, идолопоклонническа и фалшива сабатянска секта, която не крие амбицията си да подкопае основите на държавата и да ги замени със "свещени" глупости от среднобронзовата епоха.

Подвизите на тази секта през последната година (остроумните наблюдатели забелязаха това още преди едно поколение) са достатъчни, за да докажат, че тя е злокачествена опасност, която застрашава съществуването, психическото здраве и ценностите на държавата, много повече от всички нейни външни врагове.

Те са за Израел точно толкова, колкото са Хамас и Мюсюлмански братя за Египет, колкото са аятоласите за Иран, колкото е Хизбула за Ливан, колкото са талибаните за Афганистан и колкото ще бъдат християнските евангелисти скоро за Съединените щати. Те са банди от месиански религиозни фанатици, жестоки и необуздани, които са убедени, че техният странен Бог говори от техните гърла, че са издигнати над всички хора и че всичко е позволено, за да осъществят своите капризи.

Всички те трябва да бъдат спрени бързо и решително, преди да са навлекли върху всички нас желаното от тях бедствие.

А на милосърдните евреи, които ще бъдат обхванати от тревога за съдбата на прехвърлените заселници, нека кажем: Да не се тревожат. Скоро след като техният месия ги разочарова, те ще приемат исляма, ще се обърнат към християнството или ще се оправят. Така е било след Шабетай Цви, така ще бъде и след Йехуда Цви.

B. Michael - Ha'aretz

превод: Nick Iliev


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нека признаем

    14 11 Отговор
    Доста рационална идея.
  • 3 да ви кажа

    12 1 Отговор
    най-добрите трансфери стават с АК47 !!!
  • 4 Урюрвкос

    12 2 Отговор
    да си дойдем на думата цялата патаклама е да поскъпне шекела спрямо основните валути
  • 5 Ъхъъъ

    22 2 Отговор
    трансферираме заселниците извън Израел?...... Те и сега впрочем са извън Израел ! И не са "заселници" а окупатори ! И в болшинството си и "резервисти -терористи" .....Окупираните територии не са Израел !....
  • 6 Българин 🇧🇬

    23 2 Отговор
    Ислямистите да стоят далеч от България ! Евреите - още по-далеч ! Не случайно след Втората Световна великите сили са набутали двете племена в близкоизточната пустиня .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 На гнусните израелски окупатори

    21 2 Отговор
    Им викаме "заселници"... Браво бре...
  • 9 Брей, каква промяна

    17 0 Отговор
    Въоръжавани от Израел терористи доживяхме да бъдат наричани """"Те са банди от месиански религиозни фанатици, жестоки и необуздани, .....""".... Разума бавно почна да надделява над престъпният ционизъм....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Израел да се изнася от всички

    19 0 Отговор
    Окупирани територии. Границата му трябва да бъде такава каквато е била към 1967 г. Да се огражда там с мрежи и бетон и да се самоизолира. Няма място в нормалният свят.
  • 12 ЗАЩО ДА НЕ ГИ ТРАНСФЕРИРАМЕ В САЩ

    14 1 Отговор
    ИЛИ / И КАНАДА ! МОЖЕ И В БАНКЯ ИЛИ НАПРАВО ВЪВ ФУРНАТА НА КИРО - КЪДЕ ЗА ГОРИВО КЪДЕ ЗА ПЕЧЕНО ПО ИЗРАЕЛСКИ !?
  • 13 Не е правилно да се наричат

    16 0 Отговор
    "заселници" израелските престъпници.
  • 14 Филантроп Евреич

    16 0 Отговор
    В щатите има много свободно място. И не само пустинно.
    Финансирането смятам не им е проблем на евреите...
    И така всичкото зло на света ще е събрано в една държава!
  • 15 племената

    12 0 Отговор
    не трябва да имат държави,а просто да си останат чергари.В турция евреите се кръстят на хасан,в Щатите на Джо и т.н..Това е типично за чергарите хамелеони.
  • 16 Лендлийз

    4 0 Отговор
    Това може и да подобри репутацията на Израел, но проблема с религиозния фанатизъм си остава
  • 17 Петкан

    3 0 Отговор
    Добре би било щата Илинойс да стане Израел и евреите да се преместят там ..САЩ няма да има милиарди бюджет да си защитава в Арабския полуостров