Отидете към основна версия

2 731 28

Радев ще направи услуга на ГЕРБ, ако не подпише за Даниел Митов

  • даниел митов-
  • димитър главчев-
  • мвнр-
  • бойко борисов

Президентът не печели нищо, ако се опъне на предложението на Главчев

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Радев ще направи огромна услуга на ГЕРБ, ако не се съгласи с глупавата смяна на външния министър. Президентът няма да спечели нищо, ако се опъне. При други обстоятелства можеше отново да вдигне юмрука срещу театрално изнасиления евроатлантизъм на Борисов и да използва "героично" неумното щение на Главчев за смяната на министър Димитров след ден и няколко часа работа в МВнР.

Но сега няма смисъл.

Не че нямаме някои елементи на "революционна" ситуация, но категорично липсва субект, който да поведе енергията на отвратените. Още по-малко президентски такъв. Сега за Радев е по-удобно да се покаже жертва на конституционните промени и да приеме безропотно повторното влизане на Дани Митов в МВнР.

Ако президентът не подпише, Борисовата партия отново ще се представи за великомъченик за народни правдини, а четирите дами пак ще плъзнат из студията като професионални оплаквачки.

Какво печелят Борисов и ГЕРБ? Периферна симпатия - изключено. Само неговите си харесват вожда такъв - лош, гневен и ядосан. И той периодично им дава доза от същото. За тонус преди 9 юни в дадения случай. Относно показната русофобия - това им е играта. Длъжни са да я показват често, щом са се заявили в тази част на спектъра.

Защото все по-малко им се връзват.

Стана ли за смях Главчев след очевидната диктовка на партийния гуру? На фона на всички останали безобразия през последните месеци неговата лична хамлетовска драма е пренебрежимо скучна.

Кратката версия - на кого му пука...

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 27 гласа.

Свързани новини