Отидете към основна версия

2 057 49

Русия воюва с деца, преговори за мир са невъзможни

  • украйна-
  • русия-
  • виктор орбан-
  • война

ЕС трябва да лиши Унгария от председателството на Съвета на Европа след "миротворните" обиколки на Орбан

Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Владимир РОСТОЦКИ, руски политолог

Русия продължава да тероризира цивилното население на Украйна. Днес, 8 юли, руски терористи прибягнаха до масиран ракетен обстрел за втори път в рамките на денонощието. Русия извърши ракетни удари по мирни украински градове – експлозии в Киев, Кривой Рог, Днепър, Славянск, Краматорск. Целта на врага е гражданска инфраструктура и жилищни сгради.

Руската федерация изстреля над 40 ракети от различни типове към Украйна днес. Имаше изстрелвания на крилати ракети от бомбардировачи Ту-95, включваше се балистика, както и изстрелване на ракети Кинжал и Калибър. Имаше и допълнителен полет на група самолети Ту-22М3 и пускове на ракети Х-22. Само в Киев бяха повредени от ракетни отломки обекти на гражданската инфраструктура в шест района на града (Соломенски, Голосеевски, Днепровски, Дарницки, Деснянски райони).

Руснаците атакуваха Киев в разгара на деня, като специално разчитаха да обстрелят възможно най-много хора. Предварително е известно, че 7 са убити и 11 ранени в Киев, в Кривой Рог са убити 10 и 31 са ранени. Броят на жертвите на обстрела ще продължи да расте.

Ужасна характеристика на днешната атака е нападението срещу детската болница Охматдит, където всеки ден се спасяват стотици деца с тежки заболявания. Руската армия воюва с болни деца! Варварството и цинизмът на руския режим нямат граници!

В навечерието на откриването на срещата на върха на НАТО Путин за пореден път демонстрира дивашкия характер на тази война, пълното незачитане на мнението на международната общност и фанатичното желание да завземе Украйна и да унищожи нейния народ. Унищожава всички. Дори малки деца.

Ако някой все още има съмнения относно необходимостта от допълнителна подкрепа за Украйна, тогава днешният обстрел е ясно доказателство, че Путин не планира да спре и всяка страна в Европа може да бъде следващата жертва.

Украйна се нуждае от прецизни и мощни оръжия и разрешение за унищожаване на руски военни съоръжения, от които се извършват атаки. В крайна сметка Западът продължава да бъде много предпазлив по отношение на основните руски военни летища.

Съвместното производство на средства за ПВО със западни партньори е един от начините да се спаси Украйна от руския ракетен терор.

Западните партньори на Украйна трябва да разберат колко е необходимо да се предоставят на Украйна системи за противовъздушна и противоракетна отбрана и други оръжия. Това е единствената възможност да спасим украинските градове и села от унищожение, да спасим живота на украинските граждани.

Необходима е дългосрочна подкрепа от западните партньори, което би дало на Украйна стабилност. Точно към това се стреми украинският народ, който отново се съвзема от обстрела.

С варварския обстрел на Украйна на 8 юли 2024 г. Русия за пореден път потвърди пълната си неподготвеност за мир. Путин говори за мир с езика на ултиматумите. Унгарският премиер Виктор Орбан говори за свят, изгоден само за Русия. Но докато Орбан лети по света, преструвайки се на „миротворец“, украинската столица и други градове биват унищожавани от руските „кинжали“. Европейският съюз най-после трябва да обърне внимание на спорните „мироопазващи” действия на унгарския премиер и да лиши Унгария от председателството на Съвета на Европа.

Без военна подкрепа и мощни системи за противовъздушна и противоракетна отбрана украинските градове и села са под заплахата от пълно унищожение.

Само единна, консолидирана позиция на страните на срещата на НАТО може да спаси Украйна и да демонстрира на Путин готовността на цивилизования свят да го спре.

Украйна се нуждае от справедлив свят, а не от празни „мирни“ инициативи на популистки политици и диктатори.

Руските ракетни атаки са предизвикателство за цялата цивилизована общност. Международната общност не трябва да си прави илюзии относно фиктивността на изявленията на Путин за преговори, примирие и „замразяване на войната“.

След такива постоянни брутални ракетни атаки на мирни украински градове, никакви преговори с Русия не са възможни. Руският терор срещу мирното население на Украйна трябва да бъде спрян.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 50 гласа.

Свързани новини