Тема: Украйна

8 Юли, 2024 13:48 2 056 49

Русия воюва с деца, преговори за мир са невъзможни

  • украйна-
  • русия-
  • виктор орбан-
  • война

ЕС трябва да лиши Унгария от председателството на Съвета на Европа след "миротворните" обиколки на Орбан

Русия воюва с деца, преговори за мир са невъзможни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Владимир РОСТОЦКИ, руски политолог

Русия продължава да тероризира цивилното население на Украйна. Днес, 8 юли, руски терористи прибягнаха до масиран ракетен обстрел за втори път в рамките на денонощието. Русия извърши ракетни удари по мирни украински градове – експлозии в Киев, Кривой Рог, Днепър, Славянск, Краматорск. Целта на врага е гражданска инфраструктура и жилищни сгради.

Руската федерация изстреля над 40 ракети от различни типове към Украйна днес. Имаше изстрелвания на крилати ракети от бомбардировачи Ту-95, включваше се балистика, както и изстрелване на ракети Кинжал и Калибър. Имаше и допълнителен полет на група самолети Ту-22М3 и пускове на ракети Х-22. Само в Киев бяха повредени от ракетни отломки обекти на гражданската инфраструктура в шест района на града (Соломенски, Голосеевски, Днепровски, Дарницки, Деснянски райони).

Руснаците атакуваха Киев в разгара на деня, като специално разчитаха да обстрелят възможно най-много хора. Предварително е известно, че 7 са убити и 11 ранени в Киев, в Кривой Рог са убити 10 и 31 са ранени. Броят на жертвите на обстрела ще продължи да расте.

Ужасна характеристика на днешната атака е нападението срещу детската болница Охматдит, където всеки ден се спасяват стотици деца с тежки заболявания. Руската армия воюва с болни деца! Варварството и цинизмът на руския режим нямат граници!

В навечерието на откриването на срещата на върха на НАТО Путин за пореден път демонстрира дивашкия характер на тази война, пълното незачитане на мнението на международната общност и фанатичното желание да завземе Украйна и да унищожи нейния народ. Унищожава всички. Дори малки деца.

Ако някой все още има съмнения относно необходимостта от допълнителна подкрепа за Украйна, тогава днешният обстрел е ясно доказателство, че Путин не планира да спре и всяка страна в Европа може да бъде следващата жертва.

Украйна се нуждае от прецизни и мощни оръжия и разрешение за унищожаване на руски военни съоръжения, от които се извършват атаки. В крайна сметка Западът продължава да бъде много предпазлив по отношение на основните руски военни летища.

Съвместното производство на средства за ПВО със западни партньори е един от начините да се спаси Украйна от руския ракетен терор.

Западните партньори на Украйна трябва да разберат колко е необходимо да се предоставят на Украйна системи за противовъздушна и противоракетна отбрана и други оръжия. Това е единствената възможност да спасим украинските градове и села от унищожение, да спасим живота на украинските граждани.

Необходима е дългосрочна подкрепа от западните партньори, което би дало на Украйна стабилност. Точно към това се стреми украинският народ, който отново се съвзема от обстрела.

С варварския обстрел на Украйна на 8 юли 2024 г. Русия за пореден път потвърди пълната си неподготвеност за мир. Путин говори за мир с езика на ултиматумите. Унгарският премиер Виктор Орбан говори за свят, изгоден само за Русия. Но докато Орбан лети по света, преструвайки се на „миротворец“, украинската столица и други градове биват унищожавани от руските „кинжали“. Европейският съюз най-после трябва да обърне внимание на спорните „мироопазващи” действия на унгарския премиер и да лиши Унгария от председателството на Съвета на Европа.

Без военна подкрепа и мощни системи за противовъздушна и противоракетна отбрана украинските градове и села са под заплахата от пълно унищожение.

Само единна, консолидирана позиция на страните на срещата на НАТО може да спаси Украйна и да демонстрира на Путин готовността на цивилизования свят да го спре.

Украйна се нуждае от справедлив свят, а не от празни „мирни“ инициативи на популистки политици и диктатори.

Руските ракетни атаки са предизвикателство за цялата цивилизована общност. Международната общност не трябва да си прави илюзии относно фиктивността на изявленията на Путин за преговори, примирие и „замразяване на войната“.

След такива постоянни брутални ракетни атаки на мирни украински градове, никакви преговори с Русия не са възможни. Руският терор срещу мирното население на Украйна трябва да бъде спрян.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Браво

    49 7 Отговор
    Човекът си заработи надницата. Сега може да почива 2 дена.
  • 4 На фронта, Ха'рков, Волчанск, Покровск

    21 51 Отговор
    БЕЗПОМОЩНА И ЖАЛКА могучая но в избиването на старци и деца са истински " герои"!
    А комунягите - копейки вият от радост и възторг?!?

    Коментиран от #5, #45

  • 5 Навремето същите петолъчки се кефеха

    16 34 Отговор

    До коментар #4 от "На фронта, Ха'рков, Волчанск, Покровск":

    Докато Сталин унищожи 33 МИЛИОНА СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ.
  • 6 хахаха

    45 14 Отговор
    акциите на украинските терористи по мирни руски градове и плажове не се броят

    Коментиран от #41

  • 7 МИИИ ВИЕ

    38 14 Отговор
    БАНДЕРОВЦИ УКРОФАШИСТИ... ЩО ТАМ СЕ КРИЕТЕ?! ЩО ТАМ ВИ СА ВЪОРЪЖЕНИТЕ ДО ЗЪБИ НАРКОМАНИ?! ЯЖТЕ ТУЙ, КОЕТО СТЕ ДРОБИЛИ!!! СЛАВА НА РУСИЯ!!!
  • 8 Исторически факт !

    12 33 Отговор
    Историческото име на Русия е „Московия“, името „Рус“ от 880г. принадлежи на Киевска Рус –днешна Украйна.
    „Московия“ се използва на историческите карти до 1721г.-Петър I провъзгласява Московското царство за „Руска империя“.
    Москва си присвоява не само историческото наследство на Киевска Рус, но и се опитва да узакони земите на украинците.
    С отделянето си от Киев руската културна традиция губи своите корени. Затова Русия толкова държи на лъжата, че Украйна принадлежи на Русия.
    Хилядолетна Рус е държавата на предците на украинския народ, а не на московииския. Тя е свързана с историята на Московия само с директивите на Петър I, Екатерина II, Сталин и разни "историци", които са служили в полза на Кремъл.
    Твърденията им, че Украйна никога не е съществувала е нелепо и дълбоко лъжливо защото името "Украйна"(Ukraina) се появява документирано още през 1639 г.
    То е използвано от френския военен инженер и картограф Гийом Левасьор дьо Боплан на обща карта от 1648г. На същата тази карта местоположението на Московия е отбелязано в горния десен ъгъл - Moscovia Pars(Земя на Московия).
    Има и други карти, документи, бележки на историци и пътешественици от онова време. Кремъл отхвърля тези исторически факти и целенасочено повтаря изгодното за него твърдение, че Украйна не е съществувала преди 20 век.
    Документите и историческата правда повече от ясно доказват, че Московия е наследник на разпадналата се “Златна Орда” - държавата на монголите, наследници на Чингиз Хан.

    Коментиран от #13, #46

  • 9 а фамилното Ростоцкий

    22 5 Отговор
    означава че не е руснак а брачет на тези от израел ! А второто е че както и нашите кравари таи той имат дългишии и трудно им стига до мозъка! Всички които подърдът украина са за нейното ликвидиране като страна и нация !Причината е проста даже ако умрът всички които воюват днес и утре от руснаците ще остана 120 -130 МИЛИОНА а украинците няма да останат защото всички ще са при светиПетър Така когато си роб и не ти трява да мислиш и то ва го искът краварите
  • 10 az #СВО

    31 6 Отговор
    Накратко:

    1. Към 12.00 бг време може да се говори за 18-20 удара по цели в Киев, Днепропетровск, Кривой Рог, Краматорск, Житомирска, Полтавска и Сумска области.

    2. Мрежата се напълни с видеа от Киев. Отсъства предупреждение за въздушна атака. В момента на ударите по цели в града градския транспорт върви, хора се разхождат по улиците всички са спокойни, защото знаят, че руснаците бият там, където трябва, а не по цивилни.

    3. Истерията по контролираните от запада световни медийни ресурси за цивилни жертви и "украински дечица, убити от кръвожадния тиран Путин" е напълно разбираема. Тече подготовка на необходимия информационно-пропаганден фон в навечерието на срещата на НАТО. Нищо ново!

    4. Освен всичко друго руснаците са нанесли удар и по летище Озерево, край Киев, където ВСУ и западните спец. служби са се готвели да посрещнат руски Ту-22М3, откраднат от неговия пилот в резултат на сложна оперативна комбинация. За щастие руският пилот не се е поддал на опита за вербовка и е съобщил за това на своето ръководство. ФСБ и МО на РФ се включват в играта и осъществяват контраоперация, завършила с удар по летището....
  • 11 А защо за

    16 5 Отговор
    Терористите детеубийци не напишете нещо?
    Страх ви е от господарите нали?

    Ама да знаете, че съдният ден е още по страшен!
  • 12 Възрожденец

    10 28 Отговор
    Военните престъпления на дивата и варварска моzковия, срущу мирното украинско население, продължават с пълна сила!
    Само дивите моzковски варвари от ордата на чингис хан може да убиват за удоволствие жени, деца и старци!
    Само беZмозъчни мekoтели и ypoди може да одобряват това.
  • 13 ЕТО този е от същите

    20 5 Отговор

    До коментар #8 от "Исторически факт !":

    кравари с дълга шия и трудно им стига до мозъка КАТО ЧЕ ЛИ НЯМА ЕНЦИКЛОПНДИЯ И НЕ МОЖЕМ ДА ПРОЧЕТЕМ КОЙ СА ТЕЗИ УКРАИНЦИ У КРАЯ НА СРАНАТА !!!!НО СТРАНАТА Е РУСИЯ !!! А ДУМАТА киевская русь както и новгородская русь , суздальская русь и т.н. русь е фирмеенен пояснение на човек журналист и истрик който и пояснява че всичко е РУСЬ
  • 14 Българин

    20 7 Отговор
    Украйна да спира да воюва. Путин неколкократно е призовавал за мирни преговори. Приемете условията на Русия.Нима човешкия живот е по-малкоч ценен от една част от Украйна?!Не дадохте ли прекалено много жертви.?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Готов за бой

    6 28 Отговор
    През 44-та рашките нахлуха у нас, превзеха ни и ни държаха под руско робство цели 45 години. Ако пак посмеят първата ми работа ще е да застана на Калотина с картечница и да разстрелям плъховете които напират да дезертират на запад (ще има доста). И после запуквам рашките 👊

    Коментиран от #20

  • 18 мдаааа дааа

    23 4 Отговор
    "Ама кво чакат киевчани":
    "Та не скачат да тричат Зелю и да спре тоя хал и тая война за да мирне държавата и света...
    Чакалото на Путин за предлаганите от него мирни преговори се изчака и сега вече окончателното условие му е безусловна капитулация ... иначе както прави най големия агресор ФАЩ в Ирак, Либия, Виетнам, Сърбия и къде ли не по света... лунен пеизаж!!!"
  • 19 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    32 6 Отговор
    ТО ВИДЯХМЕ КОЙ ВОЮВА С ДЕЦА В СЕВАСТОПОЛ ТОВА ЧЕ ЗАПАДНЯЦИТЕ ОТ НАТО СЕ КРИЯТ В БОЛНИЦА И ГИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ЖИВ ЩИТ СИ Е ЛИЧНО ТЯХНА РАБОТА
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Верно ли!

    28 5 Отговор
    Аууу... Що не кажат как натовските "доктори" се пръсна ли като мишки, бягайки от болницата.Циганските номера не вървят пред Москва.
  • 22 az #СВО

    18 2 Отговор
    По отношение на Киев:

    Унищожени са три трансформаторни подстанции на територията на Голосеевски и Шевченковски райони на града.
    Данните са на украинската енергокомпания ДТЭК.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ивелин Михайлов

    11 7 Отговор
    Украинското криво пво пак убива деца
  • 25 Военен

    15 5 Отговор
    ДЕЦАТА СА УБИТИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ПАТРИОТИ!
  • 26 Валерия Новодворская

    6 16 Отговор
    Цялата руска история е история на насилието и доноса, защото надделява традицията на Ордата, на безполезната империя
    Традицията на Ордата - това е традиция на безполезната империя.
    Това е завоюване на пространства без абсолютно никакъв смисъл, без каквато и да било изгода. Пълна безсмислица. Монголите унищожават своите национални традиции, унищожават своя тангризъм, впрочем доста симпатична религия. От народ на воини те се превръщат в надзиратели на роби от завладените територии. За какво им е било? Никаква полза.
    Ордата и Москва се сливат в едно и цялата сетнешна история на Русия се предопределя от тази най-мощна традиция. И започва страшното.
    Въвеждат се изтезанията и екзекуциите, непознати дотогава. Съвършено несвойствената за славяните жестокост се възприема завинаги. И когато монголската Орда затихва,
    възниква московската Орда. В съвършено извратена форма.
    Путин съчетава в политиката си традицията на Ордата (бандитски жаргон, безсмислени имперски апетити), византийската традиция (пищни церемонии, дълги килими, мистицизъм), също така немалко от болшевишката традиция - и никакви остатъци от славянската и скандинавската традиции.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мокой

    18 3 Отговор
    Проучване на НАТО в държавите-членки показва, че само 5%от българите вярват на средства за масова информация!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Иванушка🇺🇲

    6 18 Отговор
    Бог да прости убитите деца жени и старци на Украйна. Руското чудовище путин трябва да бъде унищожено заедно с целия рускии мир. Само ядрени ракети в сърцето на москва това е спасението за света.
  • 31 СССР

    6 16 Отговор
    Унгарския фашага и комунист Орбан трябва незабавно да бъде изваден от ЕС и НАТО. Унгария се превърна в част от руската федерация.

    Коментиран от #37

  • 32 Инна

    12 4 Отговор
    Mash съобщава, че в Киев на мястото на експлозиите са открити поразителни елементи от ракети за ПВО на украинските въоръжени сили.

    Телеграм каналът „Военна хроника“ публикува снимка на поразяващите елементи от ракетата С-300, използвана от екипажите на ПВО на Киев за отразяване на атаки.

    Представители на руското министерство на отбраната уточниха, че лечебно заведение за деца в Киев е било ударено от украинска противовъздушна отбранителна ракета.

    Изявленията на представители на киевския режим за предполагаем умишлен ракетен удар от Русия по граждански цели са абсолютно неверни,
  • 33 За грант продавам майка си

    18 3 Отговор
    Освен, че нагло лъжете, защото Болницата не е била цел, а е ударена от осколки от разбита ракета от ПВО

    не разбрах,

    Израел воюва ли с деца, и там как са преговорите за мир ??
  • 34 Истината

    19 6 Отговор
    Какво направи запада след ВСВ?Започна веднага да се готви за война с довчерашния си съюзник СССР ,създаде НАТО.Кои са Запада?Без изключения бивши колониални страни , забогатели ограбвайки колониите си и избивайки и поробвайки населението им.И досега ползват същите практики завоалирани като икономическо "сътрудничество". Какво стана след разпадането на Варшавския договор.Постепенно игнорирайки обещанието за не разширяване на НАТО монтираха марионетни правителства и започнаха масово да приемат страни от източна Европа в НАТО.Така стигнаха до Украйна.Направиха военен преврат и свалиха законната власт .Дойде националистическа хунта в явен про фашистки уклон.В отговор изтока на Украйна ,населен с руснаци се отдели и започна да иска отделяне де юре. Минските споразумения по признанието на самите им автори се оказаха просто лъжи , целящи да дадат време за засилване на военния потенциал на Украйна.Разбира се че Русия няма да стои безучастно и да гледа как в предверието и се настанява врага.И сега Украйна трябва да бъде разгромена и да стане просто една буферна територия между Русия и НАТО

    Коментиран от #42

  • 35 дамм

    5 11 Отговор
    Путя свинските очички рано или късно ще получи заслужено възмездие.

    Коментиран от #36

  • 36 россиян..

    11 6 Отговор

    До коментар #35 от "дамм":

    Бандерчо със зелените жабешки очички..скоро време у трапо-и вкоруг ево укрофашаги стояли,плакали и цветочки подбрасали..
  • 37 россиян..

    10 5 Отговор

    До коментар #31 от "СССР":

    Бравос на орбан,вова му обеща да му увеличи двойно транзитния газ през бг-то за маджарите,а здесь шушумигите дето немат никакво отклонение-само плескать и викать бись бись..сакаме боташь.
  • 38 флипп

    12 7 Отговор
    Странно, ФАЩ изклаха половин милион деца в Ирак но нямаше проблем, как работи международното право а

    Коментиран от #44

  • 39 Питане

    10 4 Отговор
    Как така великата противоракетна отбрана на Украйна ,която сваля всички руски ракети проспа това нападение?Или патриотите са били в обедна почивка?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Кога започнаха

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "хахаха":

    ударите по руски летища и военни складове бе драги? Чак след 2,5 години след началото на войната. Кой слага ПВО дивизион на плажа в окупиран украински град по време на война и пуска нарочно деца да се къпят. Кой не обяви поне "Тревога" по време на ударите - който може поне да се скрие? Защо няма противобомбени укрития в Севастопол - за да има повече жертви и да се оплакваме от украинците-терористи, нали?
  • 42 Ако Запада искаше

    8 4 Отговор

    До коментар #34 от "Истината":

    да завладее СССР можеше лесно да го направи в периода 1945-1949 когато СССР нямаше ядрено оръжие. Това, че са богати не е защото са ограбвали колониите си, а защото наука, технологии, промишленост е създадена от в Европа и САЩ, не повтаряй опорките на мързеливите араби и африканци. Руснаците са се разселили по цялата РФ защото са били господарите в РФ, СССР, Руската империя. Окупирали са всички държавни структури заедно с местните колаборационисти. 180 са общо малките поробени народи в РФ и искат автономия.
  • 43 Сър Пичук

    4 5 Отговор
    "ЕС трябва да лиши Унгария от председателството на Съвета на Европа след "миротворните" обиколки на Орбан"
    Абсолютно подкрепям.
    Орбан злоупотребява и използва председателството не по предназначение.
  • 44 Сър Пичук

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "флипп":

    СССР избиха 4 милиони цивилни в Афганистан, повечето жени и деца, убиваха и изнасилваха наред през ВСВ и никой не ги наказа. Това, обаче вече свърши. Русия тича по пътя на Фашистка Германия и ще мине по нейния път за да стане нормална държава.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 нпо агент

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Исторически факт !":

    никой не ти вярва..
  • 47 крис

    0 0 Отговор
    Според руските военни болницата е пострадала от работата на украинското ПВО и по-точно от противовъздушна ракета, изстреляна от украинските военни от установка, разположена в града.
  • 48 ами

    0 0 Отговор
    "Руснаците атакуваха Киев в разгара на деня, като специално разчитаха да обстрелят възможно най-много хора. Предварително е известно, че 7 са убити и 11 ранени в Киев..."
    Очевидно Киев е безлюден, щом след такъв масиран обстрел са загинали 7 и ранени 11 души....:))))))
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.