Отидете към основна версия

26 518 88

Софиянци покрили кражби за над 1 млрд. лева чрез надписани сметки от "Топлофикация"

  • инж. емил георгиев-
  • топлофикация-
  • надписани сметки

Остава въпросът кой е скрил преписката

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

15 години продължава пандемията "Топлофикация" КЕВР постави чадър над дружеството и те се помислиха за недосегаеми. Това заяви пред 7/8 TV инж. Емил Георгиев, председател на Федерация на потребителите в България.

"Фактът, че отказва достъп до информация за финансовото състояние на дружеството, показва, че има неща, които се пазят в дълбока тайна. Интересна е обвързаността на някои съветници с "Топлофикация"", каза той.

"В един момент федерацията беше залята със сигнали на потребители за завишени сметки. Започна дело, образува се преписка, в хода на това дело преписката изчезна през 2017 г. Намери се в пощ. кутия на федерацията. Има свидетели, че тази преписка е била скрита", обясни инж. Георгиев.

"Открити са огромни нарушения. При съпоставка на данните при едни и същи единици мегават за час, посочени в справката на "Топлофикация София" АД и справките на КЕВР се установява съществено разминаване на данните. За периода от 1 януари 2002 г. до 31 март 2007 г. разминаването е в размер над 4 млн. мегават/часа. Това означава, че определени количества природен газ, които отиват в "Топлофикация" изчезват.

Оказва се, че софиянци, плащайки надписани сметки, са покрили над 1 млрд. лева кражби на "Топлофикация" само за няколко години", обясни Георгиев.

Инж. Георгиев съобщи, че ще сигналът ще бъде подаден към гл. прокурор Иван Гешев.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 83 гласа.

Свързани новини