Отидете към основна версия

10 074 13

КЗП загуби 31 дела по казуса с протеиновите барове. Превърна ли се комисията в държавна бухалка? (ВИДЕО)

  • комисия за защита на потребителите-
  • дела-
  • изгубени-
  • протеинови барове

Комисията беше жестоко критикувана и от две парламентарни комисии за своята работа през последната година

Снимка: You tube
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Комисията за защита на потребителите загуби 31 от общо 34 дела на първа инстанция по прословутия казус с протеиновите барове Born Winner, съобщи youtube каналът Спортната джунгла.

Нашумелият случай беше един от доводите на министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов да поиска оставката на председателя на КЗП Стоил Алипиев. Комисията беше жестоко критикувана и от две парламентарни комисии за своята работа през последната година.

Съдийски състави в осем български града са се произнесли по делата, в които една страна е производителят на протеинови барове заедно с две големи търговски вериги, а от другата е КЗП. Отменени са заповеди за установяване на нелоялни търговски практики и наказателни постановления за по 25 000 лв.

До момента щетите за КЗП от оспорваните дела възлизат на 65 000 лв., посочва Спортната джунгла. Това са дължимите суми за адвокатски хонорари на ответната страна. Още около 60 дела по казуса срещу КЗП ще бъдат гледани на първа инстанция. Държавният регулатор оспорва решенията и битката продължава на втора инстанция.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини