Отидете към основна версия

14 455 14

Световните медии във възторг от спасяванията на Моци

  • лудогорец-
  • световни медии-
  • козмин моци-
  • шампионска лига

Лудогорец изигра паметен мач, а Козмин Моци се превърна в герой за тима си

Снимка: БТА

Късно снощи българският шампион Лудогорец изигра един от най-драматичните и паметни двубои в историята на Шампионската лига. Разградчани отстраниха Стяуа след изпълнение на дузпи и ще играят в групите на Шампионската лига.

Някои от най-големите световни издания отразиха подобаващо триумфа на „орлите“, които станаха едва вторият български тим, който ще играе в групите на „лигата на богатите“. Goal.com написа: „Защитникът Козмин Моци спаси две дузпи и изпрати Лудогорец в групите на Шампионската лига“.

В продълженията на мача Владислав Стоянов бе изгонен за нарушение срещу откъсващ се нападател на румънците и бе изгонен с директен червен картон. Под рамката застана Моци, който се представи отлично и спаси по невероятен начин две дузпи на Стяуа.

Би Би Си написа: „Моци, който е румънски национал и е играл за градския съперник на Стяуа Динамо, скочи над рекламните пана и отпразнува победата с феновете на Лудогорец“.

„Полеви играч бе принуден да застане под рамката и направи изключителни спасявания“, информира Daily mail.

Немският Bild написа: „Това бе един от най-зрелищните мачове в историята на Шампионската лига“. Италианският Gazzetta dello Sport също остана във възторг от спасяванията на Моци и представянето на Лудогорец. 

На официалния си сайт от УЕФА написаха: „Вандерсон вкара страхотен гол в последната минута, а Моци направи две спасявания по време на дузпите. Лудогорец ще играе в групите на ШЛ за първи път в своята история“. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини