Отидете към основна версия

2 721 1

Трагедия с фенове в Египет, най-малко 22 жертви

  • кайро-
  • египет-
  • фенове-
  • премазани-
  • трагедия-
  • 22 жертви

Очевидец разказа, че хора са били премазани в настъпилата блъсканица

Снимка: Ultras-tifo.net

Най-малко 22 египетски запалянковци са загинали след сблъсъци с полицията пред стадион в Кайро, съобщи Би Би Си.

Трагедията се е случила преди двубоя от местното първенство между Замалек и ЕНППИ. Според официални източници фенове на Замалек се опитали да влязат на стадиона без билети, което довело до безредици.

Феновете на Замалек, известни като „Белите рицари”, публикуваха съобщение на своята страница във Facebook, че прекалено тесният тунел за влизане към стадиона е довел до безредици, а полицията се е намесила със сълзотворен газ и стоп-патрони, пише CBC News.

Според самите фенове за трибуните е била отворена само една пропусквателна станция и това е предизвикало суматоха.

Според очевидец паническото бягство на феновете е било причинено от полицаите, които използвали сълзотворен газ срещу тълпата. „Тези, които паднаха, не успяха да се изправят отново”, заявява очевидецът, според когото хората са били премазани в настъпилата блъсканица. 

Въпреки трагичния инцидент двубоят се изигра и завърши при равенство 1:1. Двата тима заемат първите две места в класирането на египетското футболно първенство, като разликата между тях е 3 точки в полза на Замалек.

„Ройтерс” припомня, че през 2012 година 72 футболни привърженици, предимно фенове на Ал Ахли, бяха убити при сблъсъци с фенове на Ал Масри.

Оттогава властите в Египет ограничиха броя на хората, които могат да присъстват на футболни мачове. Това обаче доведе до опити на ултраси, останали без билет, да се опитват да влязат без такъв на трибуните.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини