Отидете към основна версия

2 636 1

Шампионът си е шампион

  • ливърпул-
  • севиля-
  • 1:1-
  • финал-
  • лига европа-
  • шампион

Севиля обърна Ливърпул и отново покори трона в Лига Европа, взимайки третата си поредна Купа от турнира

Миналогодишният шампион Севиля губеше с 0:1 на почивката, но през второто полувреме избухна и надигра категорично - с 3:1 Ливърпул във финалния двубой от турнира Лига Европа.

Даниел Стъридж даде преднина на англичаните, откривайки резултата в 35-ата минута. Роберто Фирмино подаде към Коутиньо, който се обърна мигновено намери Стъридж. Англичанинът стреля с външен фалц и прати топката неспасяемо в далечния ъгъл на пазената от Сория врата.

До края на частта "мърсисайдци" бяха по-активният отбор на терена и контролираха играта, макар че до почивката опасните положения и пред двете врати се брояха на пръсти. Все пак при най-опасното Пуул се добра до втори гол, но той бе отменен за съществуваща засада на Стъридж.

Втората част на сблъсъка започна ударно за Севиля. Преди да измине и минута от началото на второто полувреме Кевин Гамейро изравни резултата. Мариано Ферейра се отчете с хубав пас към нападателя и французинът от близка дистанция не сгреши с осмия си гол в тазгодишното издание на надпреварата.

Севилци продължиха да натискат противника, а играта на Ливърпул изглеждаше разколебана. Така се стигна до 64-ата минута, когато Коке направи обрата пълен. Това обаче не бе всичко, тъй като само пет минути по-късно резултатът набъбна на 3:1 след нов гол на Коке, дошъл след грешка в обърканата отбраната на противника.

До края на срещата възпитаниците на Юрген Клоп не успяха да направят достатъчно, за да стигнат до сензация и просто вдигнаха бяло знаме, оставяйки трофея в ръцете на Севиля за рекорден трети път поред.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Юрген Клоп пое вина за загубата

    Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп пое цялата вината за загубата от Севиля (1:3) във вчерашния финал на Лига Европа. "Мърсисайдци" ...
    19.05.2016
    1 180
    0