Отидете към основна версия

755 0

Във Франция доволни от трудния успех

  • франция-
  • евро 2016-
  • доволни
Снимка: БТА/АП

Френският национален отбор е домакин на европеското и всеки очаква тимът да бъде всеки мач на нужната висота и да постигне желаните резултати.

На старта на надпреварата обаче "петлите" се измъчиха доста срещу скромните румънци и спечелиха само с 2:1 и то с гол в 89-ата минута на откриващта за турнира среща.

Ето как се чувстват играчите след трудната си победа.

Звездата на испанския Атлетико Мадрид Антоан Гризман е уверен, че драматичната победа ще донесе допълнителна увереност на "петлите" в тежката им битка за трета европейска корона.

"Знаехме, че ще ни бъде много трудно, но най-важното беше да победим и ние го направихме. Този успех ни дава необходимата увереност. Трябва да спечелим всички мачове и да достигнем до финал. Знаем, че хората имат големи изисквания към нас", заяви един от най-големите таланти на Стария континент.

Оливие Жиру отчете, че и напрежението си е казало думата.

Острието на французите изведе тима си напред в резултата в 58-ата минута, но само седем минути по-късно Богдан Станку изравни от дузпа.

"Мачът беше много труден, нервен. Голът на Пайет ни донесе голямо облекчение. Радвам се, че и аз помогнах с моето попадение. Успях да вкарам при едно от двете положения, които ми се откриха. Победата ни донесе много приятни чувства. Не винаги е лесно да играеш пред родна публика, но аз направо потръпнах, когато след гола ми феновете запяха Марсилезата", коментира Жиру.

Капитанът на французите Юго Лорис призна, че късметът и индивидузлният гений са решили изхода от срещата и това все пак е заслужен успех.

"Най-важното беше да вземем тритe точки. Беше труден мач с много напрежение, което се чувстваше в играта на нашия отбор. Но ние успяхме да намерим начина да победим и трябва да поздравим Димитри Пайе, който вкара фантастичен гол. Той ни спаси с това изключително попадение. Всички знаем качествата му, а и играта му вървеше. В крайна сметка във всеки мач е важно усилието на отбора като цяло, но понякога имаш нужда и от магията на някой от топ играчите", коментира Лорис.

"В началото на мача трябваше да направя спасяване, но това е работата на вратарите. Не започнахме мача така, както искахме. И това положение рано можеше да ни направи догонващи в резултата, което определено щеше да ни затрудни допълнително, но за радост се справих. В течение на срещата заиграхме по-добре и започнахме да контролираме играта", каза още той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Бензема: Браво, Франция!

    Карим Бензема поздрави отбора на Франция за победата в мача на откриването на Евро 2016 срещу Румъния. Пренебрегнатият от Дидие Дешан нападател с ...
    11.06.2016
    1 051
    0