Отидете към основна версия

771 0

Изписаха от болница ранените пилоти от "Индикар"

  • дан уелдън
Дан Уелдън ©ЕРА/БГНЕС

Двамата автомобилни пилоти от "Индикар" бяха изписани от болницата в Лас Вегас, където бяха приети след свирепи катастрофа по време на състезание на 16 октомври. Катастрофата коства живота на двукратния победител в "Инди 500" - легендата Дан Уелдън, загинал едва 33-годишен. По време на инцидента наранявания получиха американецът Дж.Р. Хилдебранд и британката Пипа Ман.

Двамата бяха хоспитализирани в Университетската болница в Лас Вегас, след като станаха участници във верижна катастрофа в 12-ата обиколка на състезанието. Ман бе приета с изгаряния на малкия пръст на дясната ръка и претърпя операция. Втора операция й предстои в близките 2-3 седмици с цел пълно възстановяване. Хилдебранд пък бе с тежка контузия на гръдната кост и бе наблюдаван денонощно от лекарите, съобщавна БГНЕС. Сега вече американският пилот се чувства добре, като се очаква след Нова година да се завърне отново на пистата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Загина шампион в Инди 500

    Британският автомобилен състезател Дан Уелдън загина в зверска катастрофа по време на състезание от американския шампионат IndyCar на пистата в Лас ...
    17.10.2011
    8 756
    11