Отидете към основна версия

7 309 5

Формула 1 остава с един отбор по-малко

  • администрация-
  • формула 1-
  • бюджет-
  • manor

Manor влезе в администрация и е малко вероятно да участва

Снимка: БТА/АР

Във Формула 1 е много вероятно да има един отбор по-малко през 2017-а година, след като оперативната компания, която издържа Manor, влезе в администрация. Тя не успя да намери нов инвеститор и в резултат шансовете на 26 март в Австралия двата болида бъдат на стартовата решетка, изобщо не са големи.

Manor спечели една точка през миналия сезон, но остана на последно място в класирането и съответно получи по-малко пари, след като Sauber взе 2 точки в Бразилия и зае по-предна позиция. Така Manor не успя да спечели 11 милиона паунда.

„Това е разочароващ край на двугодишното пътуване на Manor. Дълго време през миналата година водехме разговори с потенциални инвеститори и през декември постигнахме споразумение с азиатски инвеститори, но за съжаление не ни стигна времето, за да завършим сделката. Затова взехме трудното решение оперативната компания да бъде поставена в администрация“ заяви собственикът на тима Стивън Фицпатрик.

Ако нещата не се променят тимът няма да успее да започне сезона, като по настоящем така или иначе няма пилоти, на които да разчита предвид несигурната ситуация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини